Skocz do zawartości

Satysfakcjonujace zyski z Adsense

nertos

Rekomendowane odpowiedzi

Milano, dokładnie tak jak piszesz.... w momencie gdy zarabiasz 80 euro dziennie, kombinujesz jak tu zarobić 150 euro dziennie, Niestety przy tej granicy twoje strony są tak monitorowane przez moderatórów adsensea i google że jak jest jakieś nawet najmniejsze przewinienie to dostajesz bana w adsense albo filtr. Kiedyś czytałem jak Google wykończyło jedną firmę amerykańską....

Zarabiała kokosy na adsense, w milionach dolarów, wypozycjonowała się na frazy typu: co zrobić gdy, jak działa, po co komu. Umieszczała artykuły na swoich stronach odwiedziny rosły kasa też. I nie wiem co im ta firma zrobiła ale: dostała filtra jak się później można było domyślać za "nie unikalną treść, za kopiowanie treści"

Firma jednego dnia poszła z torbami.

Ptaq gdzie teraz zarabiasz?

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dodam jeszcze, że obecnie ponad połowa tematyk stron jest na tyle mało płatna, że kompletnie nieopłacalna i np. w takiej rozrywce trzeba mieć ogromny portal by masa klików po 1-3 centy zrobiły większą kasę. Inne tematyki są niewiele lepsze. Tu mówię o rynku polskim.

Jest jedynie kilka branż m.in.: finanse, gdzie jeszcze wynagrodzenia są w miarę godne. Ale tu za to ciężej się przebić a i tak w porównaniu z tym co było z 3 lata temu to "nie ma szału". I osiągnąć

@bestos - zarabiam teraz w firmie, zawodowo pozycjonuje ;)

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Dla jednego satysfakcjonujące byłoby 1€ dziennie, dla innego 1000€ - tu nie ma reguły, bo każdy jest już na innym szczeblu, to normalne. Dziś usatysfakcjonowałaby mnie każda kwota dwucyfrowa €/dzień - globalnie to byłby już miły dodatek do reszty.

Jest jedynie kilka branż m.in.: finanse, gdzie jeszcze wynagrodzenia są w miarę godne. Ale tu za to ciężej się przebić a i tak w porównaniu z tym co było z 3 lata temu to "nie ma szału".

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad motoryzacją. Dochód bliżej rozrywki czy finansów?

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Na szkoleniu Adsense powiedzieli, ze brakuje stron w kategorii motoryzacja i porzadne IT (zacytuje co to znaczy - "nie gry i inne pierdoly") - tam podobnao maja kilka set tysiecy Euro do wydania na reklamy, ale brakuje w Polsce wydawcow, wiec motoryzacja moze sie okazac oplacalna :)

@bestos - piszesz troche glupoty z ta firma. Google przeciez zarabia prawie tyle samo, co my na tych reklamach (oficjalnie), a nieoficjalnie to moze wiecej zarabiac. Im to jest wiec bardzo na reke jak ktos takie wyniki wykreca. Poza tym co to za roznica, czy jedna osoba zarabia 1000Euro dziennie, czy zarabia tyle lacznie 100 osob. Jakby tak banowali to by kazdego pobanowali, a sami zbankrutowali, wiec gdzie tu logika?

Poza tym znam osoby, ktore robia niezle walki na AS, generuja sztuczne kliki i od miesiecy zarabiaja po kilka tysiecy Euro na miesiac i jakos bana nie dostali. Google nie jest taki super wszechmogacy jak sie niektorym zdaje. Jak ktos zarabia duza kase i nie kombinuje z reklamami to na pewno moze spac spokojnie.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

nie wiem czemu wy tak narzekacie na tą rozrywkę powiem na swoim przykładzie:

serwisik z grami - średnia 10 centów za klika :) (bardzo mały ruch bo to nie moja branża)

ogłoszenia i usługi - tak sama średnia przy znaczącym ruchu

katalog firm - średnia 8 centow

sport - 11 centów

na bardzo dużym serwisie - średnia 5,5 centa

nie wiem na czym wy macie te kliki po 1-3 centa ??? chyba na adsense dla wyszukiwania bo tam właśnie takie są stawki ...

troszkę off top

taka głupia wyspagier.pl mająca w huk odsłon na głupich banerach w idmnecie zarabiała miesięcznie 200k zł :D także rozrywka jakby ktoś miał mega site to jest studnia bez dna :) wchodzą małe dzieci 5-12 lat i nabijają klikając we wszystko co popadnie !

niestety to ni moja branża :(

Tak Ci sie wydaje, ze w rozrywce sa takie stawki. Akurat z tymi grami mogles trafic na jakas dobra tematyke lub lepsze reklamy np. masz strone o grze need for speed i napiszesz, ze mozesz jezdzic w nim porshe, bmw itp., a pozniej czesto reklamy tych samochodow zamiast gier sie wyswietlaja.

Wiekszosc klikow jest natomiast za 1 centa. Oczywiscie trafiaja sie takie nawet czasem za 0,5 euro ale to rzadkosc. Masz mase klikow po 1 cencie i kilka lepszych. Natomiast w innej branzy wystarczy kilka klikow, zeby zrownowazyc setki tych po 1 cencie.

Jest tak jak mowisz, ze dzieci klikaja w co popadnie, dlatego tez reklamy sa tanie. Jakbys byl reklamodawca tez nie chcialbys placic duzo za takie kliki bo bys wiedzial, ze konwersja jest marna.

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Ja mam jeden serwis, dość "poczytny", czy może raczej intensywnie użytkowany. Tak intensywnie, że miesięczny koszt serwera, który wytrzymuje zapytania do bazy, to 615 zł brutto. Serwis jest słownikiem on-line. Z Adsensów korzystam od grudnia 2005. Z roku na rok notowałem znaczne wzrosty. W listopadzie - grudniu 2010 uzyskiwałem średnio dziennie kilkanaście Euro, a rekord to aż 42 Euro. Wiele dni kończyło się wynikiem ponad 30 Euro. Nadeszły święta, jak zwykle drastycznie spadła liczba odsłon. Od Nowego Roku oczywiście zaczęła rosnąć, jednak nie chcą wrócić porządne reklamy graficzne. CTR jest dramatycznie niski, dziennie wyciągam 4-7 Euro. Bardzo mnie niepokoi ta sytuacja...

Wiem, że na to nie ma reguły i wszystko zależy od tematyki i słów kluczowych, ale jak mniej więcej przedstawiają się u Was koszty utrzymania i promocji stron? Jaka część zarobków z AdSense na to idzie?

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Podam przykład z kilku moich zarobków do małej analizy:

ad.jpg

Pierwszy wers to większa strona

2 wers to niższówka. Tematyka zwierzęta. 21 kliknięć ponad 4 euro.. Gdyby pierwsza strona miała takie kliki to bylbym bogaczem..

Warto sobie przekalkulować...Pierwsza strona ma 1111 kliknięć tak więc gdyby tematyka i kliki były takie same jak na 2 to pownno wyjsc tam 229,84 E.

Czyli przez samą tematyke tracimy ponad 150 euro. Dlatego przy tworzeniu następnej strony warto skrupulatnie wybrać tematykę.

I właśnie dlatego tematyka jest taka ważna... Jak dla mnie im większa nisza tym większe zarobki...

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Tak Ci sie wydaje, ze w rozrywce sa takie stawki. Akurat z tymi grami mogles trafic na jakas dobra tematyke lub lepsze reklamy np. masz strone o grze need for speed i napiszesz, ze mozesz jezdzic w nim porshe, bmw itp., a pozniej czesto reklamy tych samochodow zamiast gier sie wyswietlaja.

Myślę, że to co innego. Ja mam kilka stron o grach i na tych mniejszych widzę, że stawki są właśnie na dobrym poziomie, nawet 0,1€, natomiast na stronie z CTR ok 10%, gdzie mam kilkaset klików są praktycznie same 0,01-0,03. Niestety ten system nie każdemu dogodzi :rtfm:

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Zgodze sie z dawstaw z tym co pokazal i napisal. Mam tez u siebie taka sytuacje. Juz wiem, ze lepiej zrobic mala stronke w niszy i liczyc na 10 klikow ale dobrze platnych niz miec mega portal z setkami klikow w rozrywce, bo wychodzi na to samo.

Ja chyba lepiej nie napiszę jaki mam CTR na stronach niszowych bo się załamiecie :rtfm:

Ja swoją przygodę z Adsense zacząłem parę miesięcy temu (bo dopiero wtedy dowiedziałem się co to jest adsesne ;)). Na początku bardzo dużo czytałem, ale po jakimś czasie stworzyłem stronę na konkurencyjną frazę i wypozycjonowałem ją do TOP10. Strona obecnie zarabia 1-3 euro dziennie. Inne strony także zarabiają dobrze, ale dla mnie satysfakcjonującym dochodem z Adsense było 1 euro dziennie. Jak przekroczyłem ten prób, to apetyt wzrósł na więcej i teraz dożę do 50-100 euro.

Jak to osiągnę jadę na Dominikanę ;) Motywacja jakaś musi być.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności