Skocz do zawartości

Satysfakcjonujace zyski z Adsense

nertos

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
to musisz jeszcze popracować

Co dokladnie masz na mysli? Kliki moze sa mniej platne ale jest ich wiecej. W przypadku stron niszowych, gdy jestes 1, nie masz mozliwosci rozwoju. Z reguly na popularne frazy z branzy rozrywkowej pierwszy nie jestes i zawsze mozesz awansowac wyzej, przez co zwiekszysz ilosc klikniec i zarobki. Tak czy siak, ja branzy rozrywkowej rozwijac juz nie bede. Trzeba zajac sie czyms bardziej dochodowym.

Tak czy siak, ja branzy rozrywkowej rozwijac juz nie bede. Trzeba zajac sie czyms bardziej dochodowym.

Witaj w klubie ja również zrezygnowałem z branży rozrywkowej. Jeszcze jak miałem konto na Youtube, to miałem większych ruch na stronie i tym samym więcej klików, ale jak zbanowali mi konto na Youtube, to dałem sobie spokój.

Pamiętam nawet, że byłem pierwszy na frazę Kamil Bednarek ;) Ruch z Youtuba miałem spory ... Tylko TVN przyczepił się do praw autorskich.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Ja zrezygnowałem ze snucia planów i rozwijania z adsense.

Jak dla mnie z tym cholerstwem nie można nic zaplanować dalej niż na miesiąc w przód.

Powywalałem większość jednostek, zostałem jedną jednostkę linków i jeden mały box żeby nie raziło, zarobki spadły do 1.5-2e dziennie i też jest super.

Skupiłem się na sieci z którą zacząłem faktycznie zarabiać dużo większe pieniądze niż te które wyobrażałem sobie próbując zarobić coś na adsense.

No i rozliczenie to w końcu pestka (PIT do domu).

Zarobić na adsense? Można!

Ale mi zabrakło cierpliwości, lepsze PP.

• 2 tygodnie później...

Ja co prawda miałem adsensa, ale dopiero około miesiąc temu zacząłem rozkręcać się w tym temacie. Obecnie moje zarobki nie przekroczyły 5 ojro. Interesuje mnie minimum 10 ojro dziennie :) myślę, że najlepiej płatna fraza to fraza na rynku amerykańskim, a dokładniej mowa o "forex"

multikomto

Ja bym chciał osiągać z AdSense 70 euro miesięcznie więc nie mam wygórowanych żądań.

Chwilowo z AdSense kompletnie mi nie idzie

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

A ja chciałbym skorzystać z tego wątku i pożalić się na "stracone złudzenia". Już wcześniej pisałem, ale teraz chyba mam lepsze rozeznanie sprawy i bardziej wiem, co się wydarzyło. Moja wypowiedź może mieć tytuł: "od zarobków satysfakcjonujących do..." - no właśnie :].

Okazuje się, że chyba uległem złudzeniu, wywołanemu hojnością Google'a. Po zakupie lepszego serwera i zwiększaniu funkcjonalności mojego słownika on-line, zacząłem zarabiać satysfakcjonujące kwoty - dziennie było to w listopadzie ok. 35 euro w dni powszednie, w grudniu - 25 euro. Potem przyszły Święta, normalny i duży spadek - ale po nich już nie jest to samo. Dobrze, jeśli uzbiera się 10 euro. CTR był w przedziałach 3-4,5%, jest w styczniu średnio w okolicy 1,5%. Mógłbym zapytać: "czy to nie ten sam serwis, co przed miesiącem? czy nie ma podobnej liczby odwiedzin?" Ale odpowiedź jest chyba trywialna i krótka: znikły w tym miesiącu reklamy Chrome. Analiza tych, które się wyświetlają, nie daje spójnego obrazu: kupa śmieci, nawet nie wiem, czy blokować (bo to zwykle nie prowdzi do niczego dobrego przy większej liczbie urli), czy być liberalnym i pozwalać AdSensom na szaleństwa.

Może powinienem być wdzięczny za ten listopadowo-grudniowy prezent, ale tak naprawdę czuję się pozostawiony na lodzie. Dobrze, że w przypływie entuzjazmu nie wykupiłem jeszcze wyższej opcji serwera, bo byłbym na minusie...

Dla mnie listopad-grudzien to najlepsze miesiacem (branza rozrywkowa), bo wtedy jest najwiecej dobrze platnych reklam, bo reklamodawcy chca sprzedac duzo na swieta i przed zakonczeniem roku. Mogles wiec trafic w dobre reklamy.

Po drugie to masz slownik. Kto chce sie reklamowac na takiej stronie? Praktycznie ciezko znalezc reklamodawcow na taka tematyke i dlatego masz jakies badziewne reklamy i niskie stawki. Zauwaz, ze tez spadl Ci CTR, a wiec moze masz duzo uzytkownikow, ale wielu z nich korzysta stale z Twojego slownika i juz doskonale wiedza gdzie sa reklamy, wiec nie zwracaja na nie uwagii i dlatego tez zarobki spadaja.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Słuszne hipotezy, choć naprawdę w tym przypadku ewidentną pozytywną rolę odgrywała ta jedna kampania Chrome. Reklama wyświetlała się non stop, a eurosy sypały się w tempie kilku na godzinę...

Na pewno słownik, i to bezpłatny, nie jest zbyt dobrym miejscem na reklamę, chociażby z powodu - jak sądzę - małej "siły nabywczej" użytkowników, którzy są nastawieni na uzyskanie e-usługi za darmo i łatwo się irytują, gdy nie spełnia ich oczekiwań ("czemu nie tłumaczy zdań?!").

Z drugiej strony, od szeregu reklamodawców nie jestem w stanie się "opędzić". Ostatnio walczyłem z jakimś badziewnym banerem szkoły językowej oferującej wyłącznie angielski. Podpięty pod dużą liczbę domen, więc nie byłem w stanie łatwo wszystkich wyłapać i poblokować. Inna dziwaczna sytuacja to pewien popularny produkt edukacyjny, który reklamuje się uporczywie na mojej stronie we wszystkich możliwych wersjach językowych, łącznie z japońską, a nie może jakoś we "właściwej", niemieckiej.

Do tego ciekawi mnie, że AdSensy tak dokładnie reglamentują kliki, że praktycznie uzyskują idealnie równy poziom zarobków przez cały miesiąc, dzień w dzień (nie licząc wahnięć weekendowych). Listopad był pod znakiem 36 euro, grudzień - 25, a teraz tak 8-10 euro...

@maciekp, szczerze to jeśli Twój słownik wygląda dość 'standardowo', czyli wyświetla się po prostu słowo i tłumaczenie, to i tak się dziwię, że jeszcze nie zablokowali konta za strony 'bez treści'. Nie piszę tego złośliwie i nie odbierz tego jako atak, po prostu wiem, że Google lubi banować konta AdSense za takie coś.

Druga sprawa poczytaj o smart pricing'u, może tutaj leży Twój problem:)

Pozdrawiam :)

Apropo smart pricing'u, jak można sprawdzić czy jest on nałożony na konto ? Czy jeżeli usunę reklamy ze strony (które pochodzą z konta na które jest nałożony smart pricing), a wstawię reklamy z innego pubu na którym nie ma SP to czy tym sposobem można to sprawdzić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności