Skocz do zawartości

Satysfakcjonujace zyski z Adsense

nertos

Rekomendowane odpowiedzi

W kwestii SP to bardzo możliwe - była swego czasu pamiętna obniżka stawek za klik, którą odczuło wielu webmasterów - chyba związana ze SP (mylę się?) - i ja również wtedy ją odczułem. Nie pamiętam, czy to było w 2007 r., ale jakoś wtedy.

Cóż, strona oczywiście jest mało wdzięczna pod względem treści, choć jest jej dodanej dość dużo i od czasu do czasu aktualizuję. Do tego są odrębne moduły do interakcji z użytkownikami (propozycja własnych haseł, komentarze i oceny), quiz do nauki rodzajników itp. Mam AdSensy od grudnia 2005 i nie było nigdy problemu. Strona ma solidny PR (3) i z roku na rok coraz większe przychody. Moją gorycz wywołała zmiana, która dokonała się między grudniem a styczniem, po okresie rekordowych zarobków (rekord dobowy 42 euro), kiedy wyświetlała się głównie reklama Chrome.

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam,

mam forum które istnieje od 4 lat.

forum ma 20 tys wejść miesięcznie

mam reklamy adsense ale statystyki adsense nie są takie kolorowe

jak to zmienić?

CTR - 0,05%

ogólnie w tym miesiącu miałem 117 kliknięć z czego zarobione jest ledwie 19 euro

forum branża motocyklowa

bardzo dobrze wypozycjonowane

reklamy mam głownie tekstowe dobrze wkomponowane

podsuńcie jakieś wskazówki co zmienić.

moje forum w sygnaturze

Szukasz grafika? - projekty od 600 zł netto

najlepszy grafik - sam sprawdź

Z tym ze no forach, uzytkownicy wiedza ze na przyklad w 2gim poscie sa reklamy, a im zalezy na prowadzeniu dyskusji i czytaniu wypowiedzi innych, nie interesuja ich reklamy. Na blogu jest tak ze czytajac jakas nowosc, recenzje czegos widzimy reklame ktora nas zainteresuje, bo przewaznie blogi pozycjonuje sie pod dane slowa kluczowe, na stronach sa informacje a nie dyskusja, user wchodzac widzi reklame o ktorej jest dany artykul i go to interesuje, po czym na nia wchodzi.

Przede wszystkim na forach ludzie nabijają statystyki wyświetleń reklam siedząc na forum długo i czytając wiele wątków. A przecież im dłużej ktoś ogląda reklamy, tym mniejszą ma motywację, by kliknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności