Skocz do zawartości

Satysfakcjonujace zyski z Adsense

nertos

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem jest takie ryzyko, ale nie dowiesz się, jeśli nie spróbujesz. :)

Po prostu obserwuj stawki CPC dla całego konta, jak spadną, zdejmij reklamy z for i problem z głowy. :P

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak też uczynię :) Dziękuję za odpowiedź.

A żeby nie było takiego offtopicu, to dodam, że dla mnie obecnie satysfakcjonujące byłoby uzyskanie 60 ojro miesięcznie, co nie jest wygórowane, ale to byłby dobry dodatek do ogólnych zarobków przez internet :P

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

A u mnie wróciły stawki bardziej satysfakcjonujące, ok. 16 euro dziennie w dni powszednie. Wystarczająco, żeby działalność gospodarcza nie generowała strat (gdybym nie miał innych przychodów, a zdarzają się). To już coś, choć poziom satysfakcji mógłby jeszcze trochę wzrosnąć... :)

Co do dyskusji o SP, to jest on raczej bardziej związany z konwersją u reklamodawców - a ona może być teoretycznie nawet wyższa w przypadku for internetowych. Skoro CTR jest niższy, może to oznaczać, że klikają osoby bardziej zainteresowane reklamą...

Ja byłbym w pełni zadowolony, jeśli wróciłyby stawki eCPM przynajmniej te z listopada. Takie stawki które mam od grudnia do chwili obecnej to jeszcze nigdy tak słabych nie miałem. O ile z CTR mogę byc zadowolony to eCPM jest niższe o prawie 40% niż statystycznie w roku ubiegłym za ten sam okres, a mam strony z różnych tematyk i praktycznie wszędzie klops, poza jedną anglojęzyczną.

Zastanawiam się co jest przyczyną takiej obniżki stawek, przecież Euro nie stoi wysoko, a jak podają źródła reklamodawcy uciekają z gazet papierowych i uciekają gwałtownie do internetu, a więc stawki powinny być coraz większe ze względu na większą różnorodność reklamodawców.

Zastanawiam się co jest przyczyną takiej obniżki stawek, przecież Euro nie stoi wysoko, a jak podają źródła reklamodawcy uciekają z gazet papierowych i uciekają gwałtownie do internetu, a więc stawki powinny być coraz większe ze względu na większą różnorodność reklamodawców.

Moze jest problem z Twoja tematyka? Ja nie moge powiedziec, zeby stawki byly nizsze w ostatnim czasie. Wrecz przeciwnie.

• 3 miesiące temu...
Ogolnie jets tak ze fora dyskusyjne maja bardzo slabe CTR

To zależy.... może i ciężko na forum wyciągnąć wysoki CTR ale za to na ciekawych forach tematycznych, często trafiają się dobrze płatne kampanie

przykład z własnego podwórka.....anglojęzyczne forum motoryzacyjne

2 reklamy na stronie: graficzna (leader) w topie i tekstowa (box) w treści

tekstowa pokazuje się tylko gościom

43K uu/m

178K pv/m

średni CTR 0,35%

zarabia w okolicach 140 eur/m

nie jest to pełnia szczęścia ale z miesiąca na miesiąc jest coraz lepiej :)

Mnie by satysfakcjonowało 50-100€ dziennie, jak na razie rzadko przekraczam 20€/dzień.

U mnie coś koło Lisa, tyle że może te wszystkie cyferki to tak x 2.

I też nie stanowi to dla mnie więcej niż 20% ogólnych dochodów.

A bogactwa jak nie widać, tak nie widać :)

Eh, drogie jest to życie...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności