Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

wyraźnie napisałem, że kolejne naliczenie bonusów będzie w dniu dzisiejszym. W chwili obecnej walczymy z drobnym problemem przy instalacji.

Przypominam, że bonus otrzymają osoby z:

- serwis >= PR3

- działającymi linkami testowymi

- jakościowy content (katalogi, precle itd. odpadają)

- wszystkie serwisy dodane do konta w prolinku muszą być w stanie "ok"

Będę dziś informował.

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
dostał w ogóle ktokolwiek ten bonus?

Dostał, dostał. Potwierdzam.

Ruszyli, do tego tu i ówdzie coś jeszcze szwankuje więc mają pewnie urwanie głowy.

Kolejne bonusy zostały przydzielone. Osoby, które z jakiegoś powodu nie otrzymały bonusu proszę o kontakt na PW. Tak jak pisałem wcześniej -> są zasady (patrz wcześniejsze posty).

Dla użytkowników PiO stworzony został specjalny dział giełdy linków tekstowych. Po dodaniu serwisu do giełdy, możecie tam wrzucić 2 zdania (id serwisu, pr, tematyka). W ten sposób będziemy na bieżąco wiedzieli o nowo-pojawiających się stronkach na giełdzie + dotarcie na bieżąco do zainteresowanych zakupem. Pozwolę sobie również robić zestawienie raz na 24h nowych, fajnych serwisów.

Serdecznie zapraszam do postowania - https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showforum=94

Ja również dostałem już bonus za PR :D

Ten dział na PiO to może być dość fajna sprawa szczególnie że można będzie dokładniej opisać tematykę strony bo obecne kategorie nie zawsze jasno określają tematykę strony :) Jak się zmobilizuje to jutro też wrzucę swoje stronki do odpowiednich kategorii :)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

dobra to troche krytyki z mojej strony

a)moim zdaniem zeby te oferty z prolinka mialy rece i nogi to powinna sie tam znalezc przede wszystkim cena.

:) jak dziala pobieranie prowizji za anulowany link? kupilem u siebie link za 77gr/m-c, na koncie mialem 96gr. Po anulowaniu linku po pol godziny system pobral prowizje 77gr.

"Jeśli po 24 godzinach Reklama Reklamodawcy w dalszym ciągu nie jest emitowana, Wydawca ponosi koszty prowizji Reklamodawcy, a Umowa Najmu zostaje rozwiązana ze skutkiem natychmiastowym."

1. 77gr to cena linku za caly m-c

2. prowizja to chyba 10%?

c) system nie sprawdza PR stron, po prawie miesiącu od zmian PR dalej stoi w miejscu

d) błędny system sprawdzania instalacji, na 8 dodanych stron wszystkie mają status OK jednak działają tylko 2:)

e) brak historii kupionych, przerwanych, zakonczonych itd linkow

To i ja dorzucę parę uwag :)

W zakładce "Sprzedaż linków => wybrana strona => ustawienia" przydała by się informacja do jakiej kategorii należy dana strona. Obecnie dodając stronę do tematów na PiO muszę sprawdzać kategorię poprzez zakładkę "zakup linków" co w przypadku ukrytych nazw domen nie jest zbyt wygodne ;)

A i na PiO w kategorii prolink.pl brakuje tematów dla np forów internetowych, serwisów randkowych itp (nie za bardzo wiem do jakiego tematu wrzucić takie strony).

[edit]

Jak widzę ostatnio coraz lepiej zaczynają się sprzedawać linki co mnie bardzo cieszy ;) Jednak moim zdaniem brakuje jeszcze jednej opcji, a konkretnie możliwość usuwania podstron z systemu. System zaindeksował np podstrony do panelu administracyjnego [../admin/] na których nie wyświetlają się linki (brak kodu instalacyjnego) i już dwie osoby próbowały kupić linki właśnie na tych podstronach zapewne nie świadomie ponieważ nie widzą adresów podstron (ukryty adres strony).

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

eria,

dzięki za uwagi. W sumie nie wpadliśmy na to że ktoś będzie sprzedawał linki sam sobie :) Oczywiście ta opcja zostanie szybko zablokowana.

W normalnych sytuacjach "wydawca - klient", przebieg transakcji jest prawidłowy. Śledzimy codziennie już setki transakcji.

Odnośnie PR. Sprawdzany w tej chwili jest podczas zgłaszania serwisu. Update'y PR są ostatnio bardzo rzadkie, ale i tak pracujemy nad opcją ponownego sprawdzenia on-demand przez użytkownika. Opcja będzie w ustawieniach.

Odnośnie błędnego systemu sprawdzania instalacji - czasami, ale bardzo rzadko zdarza się że faktycznie błąd jest po naszej stronie. Na razie takich przypadków (per użytkownik) było może 3-4. A serwisów w bazie jest kilkaset (wszystkie jakościowe, nie nasze). Tak jak pisałem - na pewno pomożemy.

O historii ktoś już pisał. Zostanie udostępniona ze wszystkimi szczegółami. Na razie robimy porządek u siebie w panelu bo nagle po okresie testowym bardzo skoczył ruch i pracujemy nad opanowaniem sytuacji.

Michał,

dzięki za uwagi. Kategorie dorzucimy do ustawień. Pracujemy teraz nad opcją by serwis można było dodać do kilku kategorii.

W dziale Prolinka na PiO jest na razie kilka tematów. Jak się zrobi większy ruch -> będzie odpowiednio więcej.

Odnośnie usuwania podstron - tak, wspominałeś już. Mamy zakolejkowane i na 100% wprowadzimy.

Tymczasem zrobiliśmy dwa filmiki dla początkujących.

Jeszcze nieopublikowane w serwisie. Macie pierwszeństwo :)

Co sądzicie?

okej, również potwierdzam otrzymanie bonusa.

mam przy okazji pytanie zupełnie nie techniczne - jak wygląda sprawa rozliczeń i odprowadzania później podatku. czy dobrze rozumiem, że przykładowo będę miał na koncie zgromadzone 1000zł, wystawiam na tę kwotę fakturę i wysyłam do Was? (tylko pytanie czy faktura jest wtedy na 1000zł netto czy brutto) i wówczas całe rozliczenie jest na firmę, a jako osoba prywatna nie mam żadnego przychodu i nie odprowadzam podatku, czy dobrze rozumuję?

Problem (rzekomo z Drupalem) rozwiązany. ;):P:)

Może on dotyczyć jednak większej ilości użytkowników - nie tylko drupala. Problem był związany z domyślną konfiguracją PHP u mojego hostingodawcy.

By pliki instalacyjne prolinka mogły działać poprawnie, potrzebna jest włączona dyrektywa allow_url_fopen. Bez tego skrypt prolinka nie jest w stanie pobrać ze swojego serwera informacji o linkach które musi zapisać w pliku txt. Plik txt był pusty więc linki się nie wyświetlały.

eria86, sprawdź, czy twój plik prolink*txt jest pusty (nie zawiera żadnych linków). Jeśli tak, to sprawdź, czy masz allow_url_fopen = On. Przypuszczam, że nie.

Pająkowy blog: https://lasipara.blogspot.com.

Umieść artykuł w portalu https://www.alejka.eu.

generalnie fajna inicjatywa. szkoda, ze tak pozno, bo od dawna brakowalo miejsca, gdzie mozna kupic linki w celu zroznicowania schematu linkowania.

pare uwag z punktu widzenia kupujacego:

1. dodajcie wiecej danych odnosnie stron: IP serwera, linki przychodzace (moze byc z Yahoo) do calej domeny i do poszczegolnych podstron, date rejestracji domeny, ilosc linkow wychodzacych na danej podstronie (nie tylko systemowych). w tej chwili musze strzelac w ciemno, bo PR to za przeproszeniem mozna sobie wsadzic w toolbar (a i no wlasnie: rozdzielcie tez PR 0 od n/a).

2. zrobcie porzadek z podstronami! czasem widac pdf-y, strony na ktorych ewidentnie nie ma zainstalowanego skryptu, ba! chyba nawet widzialem JPG-i!

3. nie do konca jestem pewien czy tak jest teraz, ale jesli kupie link na jakiejs stronie, ktorej adres jest ukryty, to chce zeby od tego momentu w wyszukiwarce zawsze mi sie ten adres pokazal jako "widoczny".

4. brakuje mi informacji ile tak naprawdę zostało mi na koncie. niby jest to gdzies ukryte w historii platnosci, ale ja to chce miec zawsze i wszedzie wyswietlone, najlepiej obok "Zalogowany jako".

5. jeszcze co do wyszukiwarki: przydalyby sie opcje sortowania podstron po wszystkich parametrach. w tej chwili jak chce znalezc fajne miejsce na linka na witrynie z 1000 podstron, to trace kupe czasu, zeby przeklikac sie przez duzo smiecia.

6. tez jestem za wprowadzeniem czestszego odswiezania PR. za sprzedaz linkow G. obcina pasek lub wrecz zeruje - chce o tym wiedziec.

na razie tyle.

jesli zaczniecie usprawniac swoj system, to na pewno bede czesto korzystal.

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności