Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Albo wstawienie oddzielnego kodu do np podstron z galerią, albo jesli tak mozna, zeby okreslic np 100 fraz glownych: kredyty, ogrody itp i ludzie by wyszukiwali albo stron po slowach kluczowych (wieksze natezenie keywordsow itp na stronie) i przy wykupie robot by wstawial obrazek z Waszej bazy (do 100 slow kluczowych, na kazde po 2 obrazki to chyba nie problem) z altem i robil go linkiem do strony klienta.

A jakby mieli wyszukiwac:

w szukajce u was, zeby pod okienkiem na fraze byla opcja "link tekstowy" i "link obrazkowy" , kwadracik "link tekstowy" zaznaczone ptaszkiem z miejsca, ale z mozliwoscia odznaczenia, a kwadracik przy "link obrazkowy" z mozliwoscia zaznaczenia. I tak user moze wyszukwac albo oddzielnie dla tekstowego i obrazkowego, albo dla obu naraz.

To takie luzne propozycje, przydalby sie jakis programisty, ktory moglby podpowiedziec jakie sa mozliwosci, bo nie chce pomieszac mojej zaawansowanej wyobrazni z niemozliwymi do ogarniecia rzeczami ze strony inforamtyki.

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
[...]

To takie luzne propozycje, przydalby sie jakis programisty, ktory moglby podpowiedziec jakie sa mozliwosci, bo nie chce pomieszac mojej zaawansowanej wyobrazni z niemozliwymi do ogarniecia rzeczami ze strony inforamtyki.

To jest do zrobienia ;)

Wyszukiwanie obrazków po atrybucie alt z bazy i do przodu.

@Prolink

Piszesz że niemożliwy jest wasz brak odpowiedzi na maile. Półtora tygodnia temu wysłałem maila z dość ważną kwestią na która nie otrzymałem odpowiedzi. Sprawa się niejako sama wyjaśniła więc więcej razy nie pisałem. W poniedziałek jednak napisałem kolejnego maila i do tej pory nie otrzymałem informacji zwrotnej. Ponadto w systemie mam kilka niezweryfikowanych stron które bankowo spełniają wymagania a nadal nie zostały zaakceptowane i wiszą tak jakbyście je olali. W uek sprawie też napisałem-zero odezwu

Podpisuje się pod tym co napisał kolega wyżej. Wysłane do Was 3 maile poprzez formularz kontaktowy i zero odzewu. Strony dodane do systemu i ciągle status: "Oczekuje na akceptację administratora". Nie wiem czy nie przeszły moderacji (chociaż powinny), czy nikt nie raczył na nie spojrzeć. Czy tak dużym problemem jest dodanie statusu - Odrzucona?

Do przedstawiciela z Prolink:

Ja również podtrzymuje zdanie (jak poprzednicy), że nie otrzymałem odpowiedzi na maila. Jest to jednak możliwe. Przytoczę nawet pewien test, który wykonałem ok. 2 tygodni temu.

Najpierw wysłałem maila, w którym pytałem tylko jaka kwota ma być poprawna na rachunku. Otrzymałem odpowiedź po 5 minutach! Odpisała Pani Asia Wiśniewska. Tak naprawdę chciałem tylko sprawdzić czy ktoś tam "czuwa" po drugiej stronie. Wtedy napsiałem o moich wątpliwościach co do "obcięcia" kwoty do wypłaty i żądałem wyjaśnień jakim prawem została ona pomniejszona o VAT skoro nic takiego nie ma w regulaminie. Lecz już odpowiedzi nie uzyskałem. Ponowiłem jeszcze dwukrotnie maila i do dziś nic.

W regulaminie wyraźnie jest zapisane w §6 pkt. 19 podpunkt b:

Wydawca nie będący zarejestrowanym podatnikiem VAT wystawi na rzecz Serwisu rachunek na kwotę wypłaty widoczną w Serwisie z 14 dniowym terminem płatności i prześle go na adres LeadBullet SA Warszawa 00-545, Marszałkowska 58/54;

Zwracam tu uwagę na słowo "widoczną" więc widziałem inną kwotę w systemie niż ta która po dokonania żądania wypłaty została zmniejszona. Teraz już wiem, że ProLink podaje kwotę brutto, tylko zastanawiam się po co firma podaje kwotę brutto? Z wieloma firmami miałem do czynienia i nawet kiedy ja operowałem kwotami brutto, to zawsze słyszałem od przedsiębiorcy tekst, że go interesuje tylko kwota netto... czyli prosto rozumując ile przedsiębiorca może zarobić dla siebie.

Ponadto przedstawicielu z Prolink być może sprawa VAT była omawiana wielokrotnie, ale zapewne tylko na tym forum. Ja trafiłem tu niedawno i tylko ze względu na to, że irytował mnie brak odpowiedzi z Państwa strony. Przeszukałem już stronę WWW Prolink wielokrotnie i tam znalazłem po zalogowaniu zakładkę "Dla początkujących", lecz nie ma tam wyjaśnionej tej kwestii. W Regulaminie również ani wzmianki...

Odnośnie ciągle nie zapłaconych mi pieniędzy. Skąd mam wiedzieć, że wypłata środków została wstrzymana przez Was z jakiegokolwiek powodu? Nie mam takich informacji od Was, ani w systemie po zalogowaniu, ani informacji na maila. Jeśli faktycznie coś u mnie na stronie jest nie tak, to zapewne było już 3 miesiące temu (nic nie zmieniałem) i jeśli teraz mi to wykażecie, to linki wyświetlane przez ten okres na mojej stronie przez reklamodawców były w takim razie słabe jakościowo wg Was? Wtedy należałoby myślę zrekompensować ten fakt reklamodawcom, którzy u mnie linki zamieścili. Tylko pamiętajcie, że nie ja jestem za to odpowiedzialny, więc zastanówcie się zanim coś robicie!

Jeszcze odnośnie systemu SeoPilot. Napisał Pan że "Firma o której wspominasz działa za granicą i nie ma żadnego przełożenia na nasz rynek.".

Moje zdanie w tym temacie jest nieco inne, bo skoro firma działa na polskim rynku to musi stosować się do polskiego prawa, a mnie chodziło tylko o fakt, że firma SeoPilot potrafi dokonać zaraz na drugi dzień przelewu z zarobionymi przez wydawcę pieniędzmi. To chyba dobry przykład z którego moglibyście wziąć wzór.

Z drugiej strony zastanawia mnie, że skoro twierdzi Pan że firmy zagraniczne nie mają przełożenia na nasz rynek, a mimo to działają sprawniej i prościej (przynajmniej niż firma ProLink) to chyba nie warto korzystać z polskich firm, bo tu można natrafić tylko na problemy...

Moja prośba jest taka jak i poprzedników. Informujcie nas od razu jak coś jest nie tak! Aha i nie tłumaczcie się przeprowadzką, bo tym się można tłumaczyć wśród znajomych i rodziny a nie w biznesie...

"Łącznie podstron w systemie: 1444".

Widocznych w wyszukiwarce: 640.

Samo "Sprawdź poprawność instalacji" nie pomaga.

Po poprzedniej reindeksacji pomoc supportu nic nie dała :/

Ja mam to samo i po "rozmowie" drogą mailową z osobą z Prolinka stwierdzili, że to problemem jest Wordpress i będą nad tym pracować. Wypytali o wersję z jakiej korzystam, od kiedy występuje ten bug itd. Od mniej więcej miesiąca cisza w temacie, więc nie wiem co dalej.

"Łącznie podstron w systemie: 1444".

Widocznych w wyszukiwarce: 640.

Samo "Sprawdź poprawność instalacji" nie pomaga.

Po poprzedniej reindeksacji pomoc supportu nic nie dała :/

Ja mam to samo i po "rozmowie" drogą mailową z osobą z Prolinka stwierdzili, że to problemem jest Wordpress i będą nad tym pracować. Wypytali o wersję z jakiej korzystam, od kiedy występuje ten bug itd. Od mniej więcej miesiąca cisza w temacie, więc nie wiem co dalej.

W moim przypadku phpBB by Przemo. Więc to nie wina Wordpressa :D

Jak już wspomniałem, moim zdaniem "reindeksacja daje tylko tyle, że dotychczas istniejące rekordy (w cashu wyszukiwarki) zostają nadpisane", ewentualnie nowe rekordy są tworzone z jakimś błędem. Albo wyszukiwarka ma dziwne filtry.

Co do innowacyjnych pomysłów - można byłoby zrobić przejście bez wylogowywania się z TM do PL i odwrotnie.

Także wzór rachunku mógłby być ujednolicony.

dzisiaj ktos chcial u mnie wykupic taki link:

Budujesz lub wykańczasz dom? Oferujemy w dobrej cenie wysokiej jakości rolety. Oprócz tego, że chronią wnętrze przed utratą ciepła, promieniowaniem słonecznym i hałasem, rolety zewnętrzny także zabezpieczają.

...jak coś takiego w ogóle przeszło?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności