Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie już od jakichś 3 miesięcy mam jedną stronę tylko ze stroną główną, a na pewno spełnia ona wszystkie warunki.

Więc skoro problem występuje masowo, to może jednak warto się temu przyjrzeć zamiast się tak wzbraniać?

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@ Prolink skoro wszyscy mówią, że w wyszukiwarce nie ma podstron dla stron dodanych w ostatnim czasie, a Ty nadal upierasz się że wszystko jest w porządku to albo nie widzisz problemu (mało prawdopodobne) albo cały czas starasz się udawać że nie ma problemu i wymyślać różne powody (najbardziej prawdopodobne).

Jeżeli jednak jakimś cudem nie widzisz w czym tkwi problem to podam go na tacy wraz w obrazkami aby wszyscy mogli to sami sprawdzić i potwierdzić błąd systemu.

1. Po wejściu do wyszukiwarki wpisuję słowo "może" które jest bardzo popularne i występuje praktycznie na każdej stronie/podstronie.

2. Wyskakuje pełno serwisów, jedne dawno dodane, inne niedawno.

3. Plusikiem rozwijam listę podstron dla strony dodanej wcześniej (przed wystąpieniem problemu). Oto efekt:

starau.jpg

Widzimy, że pojawiło nam się pełno podstron z zadanym słowem kluczowym. Na tej stronie wyników jest ich 10 a mamy 11 podstron, wiec będzie ich ze 100.

4. Teraz znajdujemy stronę która została dodana niedawno, taka która ma oznaczenie 'new' i oto jaki mamy efekt:

nowak.jpg

Co widzimy? Jedynie stronę główną i ani jednej podstrony.

Sprawdzałem wiele takich stron i wynik jest identyczny (żeby ktoś nie zarzucił mi że wybrałem 1 stronę). Można to sprawdzić samemu.

Tak więc problem jak widać jest. Pytanie tylko czy będzie rozwiązany czy nadal zamiatany pod dywan, ale to może doprowadzić to upadku systemu z braku dopływu stron i kupowania linków na nowych podstronach.

z ciekawości chciałem znaleźć swój serwis w prolinku... użyłem oczywiście wyszukiwarki :) szukałem na wszelkie możliwe sposoby związane z motoryzacją i nie znalazłem :) za to znajdowało mi pełno ogłoszeniowych serwisów i finansowych ..... i czemu w ogólnie nie można wybrać kategorii wyszukiwania? przecież każda strona jest przypisana do jakiejś kategorii.... i jeszcze jedno.. w wyszukiwarce zaznaczałem, że interesuje mnie PR2-3 a w wynikach i 0 i 1 i 4...itd.

Advertorials? Chyba żartujesz :P Od miesiąca jedna propozycja czeka na akceptację reklamodawcy, w dodatku powiązana z hazardem... Firma zakłada nowe projekty, zamiast po prostu zająć się jednym, a dobrze. W wyniku tego mamy trzy kiepskie projekty, z których większość użytkowników jest niezadowolona.

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Delta,

Dzięki wielkie za profesjonalne wskazanie problemu. Już analizujemy i szukamy rozwiązania.

Bunitas,

Sprawdzamy - podczas ostatniej weryfikacji problemu nie było.

Bold,

Dziękujemy za miłe słowa. Będziemy się starać by system w końcu spełnił Twoje oczekiwania :)

Bart,

Brak odpowiedzi którym kanałem? To forum nie jest oficjalne. Wszelkich odpowiedzi udzielamy mailowo bądź telefonicznie.

Moskit,

podaj proszę na PW adres serwisu, który szukałeś i słowa kluczowe. Sprawdzimy.

Idealnie chodzi szczególnie wyszukiwanie po 5 stronie gubi sesje i trzeba wyszukiwać wszystko ponownie. Kup zaznaczone z kolei wychodzi z listy wyszukiwania i znów trzeba powtórzyć zabawę. Może jestem markotny, a może wszyscy działają w tym systemie na automacie? Powinno też być zgłaszanie stron do moderacji w widoku wyszukiwary, bo część zwyczajnie nie działa, ma problemy z kodowaniem etc.

ps. Wywalcie te /category/ z listy indeksowanych w Google prawie żaden serwis nie miał tego zaindeksowanego.

<br />Prosimy o sprawdzenie. Podstrony powinny się wyświetlić - poprawiliśmy 1 błąd.<br />
No rzeczywiście, coś zrobiliście.

Teraz dla felernego serwisu pokazuje mi "Uwaga! Podstrony niezaindeksowane przez Google nie są wyświetlane w wyszukiwarce. Niezaindeksowane podstrony: 395. Aktywne podstrony w ProLink: 2." mimo że w Google polecenie site zwraca wynik ~527.

Problem zgłosiłem ponownie via mail i zobaczymy co z tego wyjdzie. Dam Wam znać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności