Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Monstrum - nie, widoczna kwota jest brutto i w tym cały problem.

Bart masz chociaż mgliste pojęcie o księgowości i podatku VAT? Wygląda na to że nie masz pojęcia a się wypowiadasz.

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

A ja mam inne pytanie.

Wyszukując niektóre słowa (ostatnio przy wielu się tak dzieje) dostaję komunikat:

Uwaga. Słowo znajduje się na czarnej liście.

O jaką listę chodzi? i na na jakiej podstawie słowa są weryfikowane czy są na tej liście czy nie?

polecam dobre artykuły | dobry precel czeka na Twój wpis

Ale co mnie obchodzi Vat? Jestem fizyczną i płacę już swój podatek. Dlaczego mam jeszcze oddawać Prolinkowi pseudo Vat? Proszę o wskazanie tego w ich regulaminie.

Regulamin nie ma nic do rzeczy, chodzi o prawo podatkowe. Nie jestem specjalistą w tej sferze ale o ile wiem, to osoba fizyczna nie może być podatnikiem VAT, (nie wystawia faktur tylko może wystawić rachunek), zresztą podobnie jak firmy, które mogą być bezvatowcami, jeżeli nie przekroczą jakiegoś określonego rocznego obrotu (chyba 50tyś).

Tak więc osoba fizyczna (Wydawca) będąca usługodawcą (udostępnia miejsce na swojej stronie pod rozmieszczenie linków), nie może wystawić faktury VAT, więc i odprowadzić podatku VAT do US, więc suma jaką zarabia powinna być bez VAT-u.

Czyli wydawca zarobil 100zł dostał 100zł z czego musi zapłacić podatek od dochodu (chociaż to raczej Prolink jak usługobiorca powinien potrącić podatek z sumy 100 i odprowadzić do US). W zezaniu rocznym jest potem możliwość uzyskania zwrotu podatku jeżeli nie przekroczyło się kwoty wolnej od podatku.

Najlepiej oczywiście skonsultować się z dobrym księgowym, możliwe że przepisy się zmieniły:) Jeżeli chodzi wogóle o VAT, może za coś inne potrącają.

Nie patrzmy wstecz ze złością ani wprzód ze strachem, ale świadomie dookoła

James Thurber

Pozytywna Polityka

Dostałem maila z Prolink coś takiego

Ze względu na rosnące zainteresowanie emisją reklam ze strony naszych Reklamodawców, prosiłabym o przesłanie aktualnych danych dotyczących zasięgu: PV i UU Państwa serwisów ( w skali miesiąca) :

Ktoś z Was dostał podobną prośbę o udostępnienie danych odnośnie oglądalności ?

bilbord_opublikuj_mini.png

Dostałem maila z Prolink coś takiego

Ze względu na rosnące zainteresowanie emisją reklam ze strony naszych Reklamodawców, prosiłabym o przesłanie aktualnych danych dotyczących zasięgu: PV i UU Państwa serwisów ( w skali miesiąca) :

Ktoś z Was dostał podobną prośbę o udostępnienie danych odnośnie oglądalności ?

Nic takiego nie dostałem. Oby to nie był kolejny krok do ograniczania w przyjęciu serwisów do systemu.

Cholera ich wie napisałem maila z zapytaniem pewnie w poniedziałek coś będę wiedział, bo mam tu i tu konto ale oni teraz piszą z jednego maila to nie wiadomo w sprawie jakiego systemu.

Tylko, że do Advertorials nie zaglądam wcale ;)

Jak będę wiedział dam znać.

a co do tematu pobierania Vat'u to już od marca 2012 pobierali od wypłacanej kwoty (też mnie bardzo to rozczarowało i zarazem zdziwiło) Księgowa moja dzwoniła do nich w kwietniu dokładnie nie pamiętam o co tam chodziło lecz powiedziała, że jak teraz jest to zagraniczna spółka to mogą sobie robić takie rzeczy. Lecz ja się na tym za bardzo nie znam i nie mam zamiaru się tym zajmować z większym nie wygrasz :)

bilbord_opublikuj_mini.png

Trochę siadła sprzedaż i przeglądałem swoje strony. Trafiłem na takie coś, chyba to nowe albo wcześniej nie widziałem:

Uwaga! Podstrony niezaindeksowane przez Google oraz bez określonego wskaźnika PR nie będą widoczne w wyszukiwarce Prolink.

Czyli rozumiem że strona musi być zaindeksowana (logiczne) i mieć PR 0 lub wyższy ale nie może mieć n/a???

Zawsze tak było?

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności