Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zakładając, że

Prolink oberwie taką karą, że się szybko nie pozbiera

- Wydawcy oberwą razem z nim.

Nie zarobisz już ani grosza, good idea. Masz więcej takich pomysłów?

szukałem informacji, jak wysłać takie zgłoszenie

Drugi. Nie pomyliłeś przypadkiem for?

Z regulaminem, to już dawno puściłem go do UOKiK (...) czekam na odpowiedź, jak ją otrzymam, to się podzielę;-)

Kibicować Ci czy jak?

To, że Prolink sobie pogrywa, to raz. To, że daje zarobić, to dwa. I to, że jest źródłem lepszych linków niż inne systemy, to trzy.

Ja widzę więcej plusów niż minusów.

Nie zrozumiałeś. Nie każda cena ma w sobie podatek VAT.

Nie zrozumiałeś. Trudno. Pozdr.

Widzę, że koledzy z tych którym gdy się pluje w twarz, to oni mówią, że pada? Jeśli w regulaminie pojawi się zapis, że co 10 linków sprzedanych wydawca ma "obsługiwać" analnie osobę zleconą z Prolinka, to migiem będziecie lecieć do sklepu po smalec (bo przy takich prowizjach może nie wystarczyć na wazelinę) i pod nosem mruczeć "Cicho cicho, ważne, że płaca" ?

A tak na serio. Prolink może napisać w regulaminie dużo. Tyle, że przy każdej zmianie regulaminu ten regulamin musi zostać każdorazowo przedstawiony i zatwierdzony przez drugą stronę. I to nie jest widzimisię, a obowiązek. Dodatkowo jeśli zmiana regulaminu nie wynika ze zmiany przepisów, to klient ma prawo w terminie 31 dni odstąpić od umowy nie płacąc kary umownej.

Nie srajcie żarem. Jeśli dojdzie do kontroli, to zostaną poprawione wszelkie niedociągnięcia ze strony Prolinka i w efekcie końcowym na plus wyjdzie wszystkim. Max kara to chyba 10% przychodów. ;)

1. O naiwności – „poprawienie niedociągnięć „u monopolisty który trzyma rynek, i jakby nawet uokik mu dał karę itd.. to tak prolink dowali wydawcą że hoho - bo hajs się musi zgadzać

2. W swoim czasie się naszarpałem z prolinkiem grubo i nic to nie dało prócz niepotrzebnych nerwów, a był prawnik księgowa itd. w tym. Więc z koniem się nie będę kopał tylko go zaprzęgnę do orania (znając jego narowy i ograniczenia) mam jeszcze opcję samemu się wprząc do pługa i orać ale mi to nie pasuje

3. System jest jaki jest, ale działa i to nieźle (min. najniższa krajowa jest) nie pasuje to do innych zapraszam.

4. Ja tutaj nikogo nie obrażam (vortex) a ty mi jakieś teksty dziwne walisz o pluciu w twarz i wazelnie. (niesmak)

A tobie nie płacą ? Jeśli nie to zrób tak żeby płacili, a jeśli nie możesz lub nie umiesz to wiele przed tobą możliwości, irytuje mnie taka roszczeniowa "komunistyczna" postawa że wszystko mi się należy źli przedsiębiorcy wyzyskują ludzi itd.. Wiec napiszę skargę..

Świat jest jaki jest i trzeba się w nim odnaleźć nakarmić 3 dzieci i żyć. Weź się wiec lepiej do roboty bo za 20 lat jak ZUS da ci 300 zł emerytury (a tak będzie) to gdzie wtedy napiszesz swoja skargę.

Czy Ty się dobrze czujesz wypisując takie brednie i mieszając w to komunę? Prolink może i żądać 90 % prowizji i będzie git. Jeśli jesteś masochistą i lubisz być dymanym, to będziesz w takim systemie. Nie mieszaj komuny w to. Jednak każdorazowa zmiana regulaminu wiąże się z poinformowaniem drugiej strony o tejże zmianie. Prolink nie jest ponad prawem i przez odpowiednie prawo jest do takich czynności zobligowany. Rozumiesz to? Tak samo wszelkie regulaminy nie mogą działać na szkodę konsumenta, oraz wprowadzać w błąd. To też rozumiesz? Więc jeśli Prolink pod tym względem jest OK, to w razie jakiejkolwiek kontroli będzie OK!

Kwestia tego że w Prolinku można zarobić to jedno i z tego można się cieszyć, natomiast druga sprawa to nieprzestrzeganie własnego regulaminu, a także sporo niejasności i niedopowiedzeń w rozliczeniach, czego nie wyjaśnia regulamin serwisu.

U mnie wyliczyłem że nawet jakby sobie wzieli wszystkie z tych 5% linków to i tak zyski dzienne nie zgadzają się o ok. 20% i kontakty mailowe nie wyjaśniły tej kwestii - otrzymywałem odpowiedź że dobrze jest liczone.

Jeżeli chodzi o regulamin:

§12

3.O zamiarze zmiany regulaminu Administrator zawiadamia Użytkownika udostępniając treść nowego regulaminu na internetowych stronach serwisu.

Czy ktoś otrzymał informację o zmianie regulaminu, który nastapił jakiś czas temu?

§6

22.Administrator zastrzega sobie prawo do pobierania prowizji od każdej sprzedanej Reklamy w Serwisie lub witrynie Wydawcy na podstawie Umowy Najmu, określonej w niniejszym Regulaminie.

Jaka jest wartość tej prowizji? Jak płacę przykładowo za konto bankowe to też muszę się pytać mailowo jaka jest prowizja za prowadzenie konta czy jest to zawarte w regulaminie banku.

§6

23.W ramach dodatkowej opłaty prowizyjnej, Administrator zastrzega sobie prawo do wykorzystania maksymalnie 5 procent powierzchni reklamowej ProLink serwisu wydawcy w celu umieszczania Reklamy w formie bezkosztowej. Akceptacja Reklam, będących dodatkową opłatą prowizyjną będzie każdorazowo potwierdzana przez Wydawcę.

Jeżeli umieszcza się reklamy w formie bezkosztowej to dlaczego wprowadza się klienta w błąd i podaje cenę linków? Jak mogę potwierdzic lub odrzucić taki link skoro nie wiem czy jest on kosztowy czy bezkosztowy?

§6

31.W przypadku przedterminowego zerwania emisji Reklamy przez Wydawcę, Wydawca ponosi koszty prowizji płaconej Administratorowi przez Reklamodawcę.

Jakie są to koszty prowizji? Jeżeli zerwę emisję po pierwszym dniu ile zapłacę prowizji?

§7

6.Reklamodawca rezygnujący przed czasem z zakupionej Reklamy, zostanie obciążony kosztami prowizji Wydawcy.

Podobnie jak wyżej. Jakie są koszty prowizji dla reklamodawcy za przedterminową rezygnację?

Jak widać w regulaminie nie ma zawartych żadnych konkretnych opłat i prowizji, więc Prolink może pobierać tyle ile mu się podoba, tylko czy brak takich zapisów w regulaminie spółki akcyjnej jest dozwolony. Pod tym kątem należałoby wyjaśnić te kwestie i radziłbym aby Prolink zajął się doprecyzowaniem regulaminu.

A to że państwo ciebie i każdego dyma w taki sposób że prolink przy tym to "dobra mateczka" to verteks tobie nie przeszkadza :) i się nie możesz z tego wypisać jak prolinku.

Powiem ostatni raz, prolink jaki jest taki jest, ale przede wszystkim to prolink stawia warunki bo na ta chwile jest to jedyna opcja niezłej kasy i swoimi lamentami i podrygiwaniem nic nie osiągniecie bo i tak zagrają tak jak będą chcieli z racji monopolu a wsze żale maja w tyłku – chyba to nie jest taki ciężkie do zrozumienia i pojęcia dla kogoś kto zna ten temat troszkę dłużej. - Ale przy tym dają nieźle zarobić.

Więc wasz wybór czy bezsensownie się puszyć i pultać itd.. czy mieć z tego sensowną korzyść.

A jak ktoś ma potrzebę walki z „niesprawiedliwością” to na początku postu wskazałem kto was dyma i to codziennie.

A to że państwo ciebie i każdego dyma w taki sposób że prolink przy tym to "dobra mateczka" to verteks tobie nie przeszkadza :) i się nie możesz z tego wypisać jak prolinku.

Mogę jak najbardziej. To nie "kumuna" na którą się powołujesz. Ale jestem Polakiem. Tu się urodziłem i tu umrę.

Powiem ostatni raz, prolink jaki jest taki jest, ale przede wszystkim to prolink stawia warunk

Nie mam pytań. Widzisz ja mam inne podejście. Ja nie jestem dla nich, tylko oni dla mnie! Są jedynie moim pośrednikiem, zarówno od strony wydawcy, jak i pozycjonera. Ale gratuluje podejścia!!! heh a raczej rotfl ;) Pewnie w sklepie

swoimi lamentami i podrygiwaniem nic nie osiągniecie bo i tak zagrają tak jak będą chcieli z racji monopolu a wsze żale maja w tyłku

Amen! Zgadzam się. Robią co im się podoba, bo mają monopol. I właśnie od tego są odpowiednie urzędy, które pilnują, żeby niektórym "w du***h niepoprzewracało się".

Chłopie nie wiem czy jesteś tak ograniczony czy co, ale widzę, że nie potrafisz zrozumieć jednej kwestii. Działania Prolinka są niezgodne z prawem!!!! To nie jest tak, ze ktoś wstał lewą nogą i powiedział zniszczę system. Po prostu czują się bezkarni, a na takie działania jest odpowiedni kaganiec. Sprawa dotyczy bezmyślnego regulaminu, oraz nie informowania o zmianach. I nie zmieniaj tematu na temat państwa polskiego. Tego temat nie dotyczy. Chyba, że brak Ci argumentów i pierdzielisz takie bzdury byle odpisać. W du**ę, że bez sensu.

Więc Vorteksie, nie używam wobec ciebie e jakiś zwrotów typu „jakiś ograniczony czy dymany w du**ę”. A ty to nagminnie stosujesz. - Nieładnie.

Drogie słoneczko rozejrzyj się po świecie, to nie jest piaskownica czy zabawa w samorząd szkolny, pojęcie prawa choć istniej niewiele znaczy co widać każdego dnia w naszym kraju i dalej, dlatego tez prolink robi to co robi i wie ze sobie może na to pozwolić.

A co do twojego ego które mówi: „Ja nie jestem dla nich, tylko oni dla mnie! Są jedynie moim pośrednikiem, zarówno od strony wydawcy, jak i pozycjonera.” – jest niestety inaczej jesteś tylko liczbą i to pewnie bardzo małą w statystyce prolinka, który to bez ciebie doskonale da siebie radę, czego już w druga stronę nie można powiedzieć (oczywiście jeśli chciałbyś sensownie sprzedawać linki)

A co do regulaminu prolinka, bezmyślnego jak uważasz ("Sprawa dotyczy bezmyślnego regulaminu") zapewniam ciebie że każde słowo w nim jest dokładnie przemyślane i przeanalizowane przez fachowców bo wydawca nie ma wynikających z niego żadnych praw, a prolink może wszystko.

I na tym kończę ten wątek ze swojej strony bo dyskusja staję się "podobna" do tych które prowadziłem z prolinkiem w swoim czasie. Z koniem się kopał nie będę. :)

Podsumowywując a’la Łotewscy Chłopi: Ale Sprawiedliwości w prolinku i nigdzie indziej nie ma i nie było. Jest tylko halucynacja z niedożywienia. I śmierć. Takie jest życie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności