Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@THI Odsetki ustawowe to 13% (od 15.12.2008). Umowa na takie duże odsetki też nie za bardzo (źródło).

@bozzer Poinformowałem ich o odsetkach ustawowych za spóźnioną płatność, spółka zapłaciła fakturę natychmiast. No i podarowałem te 10 groszy odsetek ;)

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Jest obowiązek umieszczenia zapisu na fakturze, mniej więcej takiego:

W przypadku braku zapłaty w terminie określonym na fakturze
będą naliczone odsetki ustawowe w wysokości 40 euro (Art. 10, ust. 1,
o terminach zapłaty w transakcjach handlowych).

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Poinformowałem ich o odsetkach ustawowych za spóźnioną płatność, spółka zapłaciła fakturę natychmiast. No i podarowałem te 10 groszy odsetek

Nie widzę powodu do rezygnacji z odsetek. One Ci się należą. Jak tak każdemu będą musieli zapłacić to może w końcu zaczną szanować Wydawców, dzięki którym w ogóle istnieją.

Jest obowiązek umieszczenia zapisu na fakturze, mniej więcej takiego:

W przypadku braku zapłaty w terminie określonym na fakturze
będą naliczone odsetki ustawowe w wysokości 40 euro (Art. 10, ust. 1,
o terminach zapłaty w transakcjach handlowych).

A czy powyższe tyczy się również osób fizycznych nie prowadzących DG?

to może w końcu zaczną szanować Wydawców

Albo zaczną wyrzucać z systemu mądrali naliczających odsetki za 2 opóźnienia :)

Prolink niewypłacalny?

U mnie także Prolink zalega z płatnością za fakturę i ja im te odsetki naliczę dla zasady. Jeszcze jakbym otrzymał zawczasu jakiegoś maila z przeprosinami to byłbym wyrozumiały, ale ignorowanie moich maili z zapytaniami o przyczyny opóźnień przeważyło sprawę.

Swoją drogą na fakturze wpisałem termin zapłaty 14dni. Po upływie 14 dni napsiałem do nich z zapytaniem to zostałem poinformowany, że termin zapłaty za fakturę wynosi 21dni i, że wszystko zostanie uregulowane w terminie. Myśle ok, poczekam te 7dni dłużej, ale tutaj dalej nie ma pieniędzy i jest pełna ignorancja ze strony Prolinka.

Moje pytanie brzmi tylko od którego terminu powinnienem zacząć naliczać wspomniane odsetki. Od momentu upływu 14dni wpisanych na fakturze czy od momentu upływu 21dni, które jak twierdzą mieli na zapłatę?

Strony na wordpressie na zamówienie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności