Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

do makensis:

Sytuacja jest taka, że obecnie przynajmniej niektórzy wydawcy w prolink.pl czują się oszukani (co można przeczytać także tutaj) i można sądzić, że w najbliższym czasie nastąpi odpływ wydawców. Kupowanie w tej chwili linków w prolink przypomina mi sytuację z materiału który widziałem w tv po upadku amber gold - wszystkie oddziały pozamykane, media trąbią o aferze, a przed zamkniętym oddziałem stoją ludzie, żeby wpłacić im pieniądze. Wpłacanie w tej chwili jakichkolwiek pieniędzy do prolink to wg mnie duże ryzyko, że zakupione linki niedlugo przestaną być wyświetlane, a na ewentualny zwrot pieniędzy będzie trzeba długo czekać.

Pytanie do starszych wydawców w prolink.pl:

Czy zapis o 5 procentach był od początku, czy pojawił się po jakimś czasie, i ewentulanie mniej więcej kiedy i w jaki sposób wydawcy zostali poinformowani o tej zmianie?

Regulamin, który nie kryję, że przeczytałem zdecydowanie za późno, jest oczywiście niejasny. Przez prolink jest interpretowany w sposób skrajnie niekorzystny dla wydawców. Ale to, że jest niejasny oznacza również, że wydawcy mogą go interpretować na swój, inny sposób. Zarówno regulamin jak również sposób działania tej firmy (LeadBullet S.A., prezes Włas Chorowiec) wg mnie powinien być zbadany przez Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów oraz Rzecznika Praw Konsumenta Pytanie jest takie, działamy wspólnie czy indywidualnie?

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pytanie do starszych wydawców w prolink.pl:

Czy zapis o 5 procentach był od początku, czy pojawił się po jakimś czasie

1. Nie był od początku tak samo jak czas wypłat na początku był bardziej normalny. Potem regulamin "sam się" zmieniał.

--

2. Dzisiaj dotarł spóźniony przelew.

--

3. Uwaliło mi 50% dziennej stawki choć linków jeszcze więcej niż kiedyś. Jeżeli to nie jest jakiś chwilowy błąd no to już ostatnie podrygi i trzeba będzie skasować wszystkie serwisy.

Regulamin, który nie kryję, że przeczytałem zdecydowanie za późno, jest oczywiście niejasny. Przez prolink jest interpretowany w sposób skrajnie niekorzystny dla wydawców. Ale to, że jest niejasny oznacza również, że wydawcy mogą go interpretować na swój, inny sposób. Zarówno regulamin jak również sposób działania tej firmy (LeadBullet S.A., prezes Włas Chorowiec) wg mnie powinien być zbadany przez Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów oraz Rzecznika Praw Konsumenta Pytanie jest takie, działamy wspólnie czy indywidualnie?

Regulamin został już zgłoszony do UOKiK dośćdawno, do chwili obecnej nie uzyskałem żadnej odpowiedzi w tej sprawie.

kiedy i w jaki sposób wydawcy zostali poinformowani o tej zmianie?

He, He, He.

Nie Zerknąłem w plik i policzyłem "htttp"

To akurat niczego nie dowodzi. Linki z 5% tez mają http.

3. Uwaliło mi 50% dziennej stawki choć linków jeszcze więcej niż kiedyś. Jeżeli to nie jest jakiś chwilowy błąd no to już ostatnie podrygi i trzeba będzie skasować wszystkie serwisy.

Bo linki przeszły do tych 5% ... Ciekawostką jest podwójna moralność - u nas KUPIĆ można linki tylko na aktywnych podstronach, z kolei te ZABRANE 5% liczą razem z nieaktywnymi.

Czyli mam 100 aktywnych podstron i 400 nieaktywnych, ja mogę zarabiać tylko na 100 aktywnych, z kolei te 5% ZABIERANE NAM liczą od całości czyli 5% z 500 podstron = 25 podstron więc w rzeczywistości mogę zarabiać na 75 podstronach, a na 25 podstronach prolink umieści darmowe linki ze swoich mailingów zapraszających do testów.

Pozostawiam do Waszej oceny.

Wystarczyłby jeden porządny protest i odejście z systemu i prolink by zmiękł, ale na to raczej nikła szansa z uwagi na zarobki, ktoś kto zarabia np. 1.5tysiaka nie oleje systemu choćby był mega zły.

Jasne że nie oleje. :)

Zastanawiam się tyko nad przyszłścią prolinka w świetle ostanich zmian algorytmu google - i właśnie to może być tym co go załatwi .

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Jak tam teraz jest z wypłatami? Dawno nie wypłacałem i widzę, że trzeba wysłać im w panelu wypełniony rachunek tak? Już nie wysyłamy tego na mejla?

File 'file' was not uploaded

Kwota do wypłaty: NaN PLN
;)

... nie ma tu właściwie życia, tylko powolne umieranie kolejnych dni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności