Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Przejzalem temat ale nic na temat instalacji na VB nie znalazlem. Prosil bym o pomoc jak to ogarnac.

Diablotic zadam moje standardowe pytanie:

Czy w pliku prolink*.txt widzisz tego linka testowego?

Jeśli nie, to sprawdź czy masz włączone allow_url_fopen.

Tak, tam link widze.

U mnie również jest, ale niestety nie wyświetla się w stopce :) (forum smf)

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Wogóle linki bardzo drogie - 3-4 razy tyle co na allegro. Zobaczymy czy to się utrzyma

Porównaj proszę serwisy jakie są w Prolinku a te oferowane na Allegro :)

Jeżeli interesują Cię linki na stronach z FAKE PR, wieloma linkami wychodzącymi, niską jakością merytoryczną i o niskiej mocy seo to skorzystaj z Allegro.

3-4 razy to grubo przesadzasz - no chyba że bierzesz pod uwagę te linki z przedziału Kup Teraz 1-5zł :)

Jeżeli chcesz wydać mądrze pieniądze na wartościowe linki to Prolink będzie dobrym wyborem ;)

radd26, na allegro niestety w większości kupisz linki na "framach" co się mija z celem... :rolleyes:

Jeżeli chodzi o stronę z PR 7 to faktycznie jest ona "dla elity", bo zwykły szary pozycjoner raczej się na taki wydatek nie zdecyduje. Chociaż sam jestem ciekaw jaką ma moc na strona (miewałem linki na max PR6) ponieważ za 440 zł/msc można już "zaszaleć" np budując zaplecze ew zlecając pozycjonowanie firmie zew. [nie bijcie :P] :)

Jedna z tych stron(tematyka: internet, hi-tec, gadżety) PR7 myślę że jest warta uwagi szczególnie że wszystkie zaindeksowane podstrony mają PR min 6 i ma dość ładne BL :P Ale ta druga nie budzi zbytnio mojego zaufania (1 podstrona i BL 830) ;)

elliot, a wpisz do pliku prolink.php do funkcji prolink_getLinks() (na saym początku funkcji) np.

echo 'test';

i zobacz czy cokolwiek Ci się wyświetla.

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Witam,

piszę w kwestii rozliczeń (lub ich braku) prowizji pobieranych przez serwis.

O ile kwestia sprzedaży linków jest jasna - po 'wypłacie' wystawiamy fakturę na kwotę z panelu - i jest to kwota brutto, to ciekawi mnie czy prowizja pobrana jest w jakiś sposób rozliczana? Czy też prowizja jest po prostu potrącana przez serwis i my jako wydawca 'nie mamy nic z tego'?

Regulamin mówi, że serwis ma prawo do potrącenia prowizji - mimo wszystko prosiłbym o wyjaśnienie jak to dokładnie się odbywa, ponieważ wszystko powyższe ma zasadniczy wpływ na to jak 'wyceniać' linki :)

Również w regulaminie nie odnalazłem informacji o wielkości prowizji. Czy to oznacza że będzie ona ustawiana wg. Was (operatora serwisu) wedle uznania?

Będę wdzięczny za rozwianie wątpliwości.

Pozdrawiam

Piotr

Udało się komuś z was zmusić funkcje prolink_getLinks(0); do działania w tagach <li> ?

Napisałem coś takiego:

<?
include_once('prolink.php');
$prolink = prolink_getLinks(0);
if (!empty($prolink)) {
echo '<li class="out">'.$prolink.'</li>';
}
?>

Tylko niestety funkcja "prolink_getLinks()" zjada mi te tagi... i szczerze mówiąc nie mam pojęcia dlatego... może macie jakieś pomysły :>?

Michał Kryński

nie czytałem całego wontku bo nie nie bardzo mam czas mam szybkie pytanie czy np. mam 5 domen z pr 3/4 i chce ich wsadzić do prolink.pl żeby zarabiać to jak ja będę chciał wypłacić środki to muszę firmie prolink.pl wystawić fakturę czy nie ? czy tylko firmy wystawiają ? jak to jest z tym proszę o pomoc

coś system wysyłający powiadomienia wariuje. Dostałem pustą wiadomość:

Poniżej umieszczone są informacje o zmianach w linkach dotyczących Twoich domen w systemie ProLink.

Zespół ProLink

SLEEP nie jest przypadkiem wtedy gdy link nie został jeszcze wysłany na stronę docelową :>?

Michał Kryński

313,

Prowizja jest pobierana automatycznie przez system. Ty jako Wydawca zarabiasz sprzedając linki. Prolink pobiera prowizję, z której się utrzymuje i rozwija przedsięwzięcie.

Ustalając cenę linka na stronie głównej swojego serwisu na np. 10 pln, po sprzedaży zarabiasz 9 pln. Prowizja jest stała i niezmienna.

Murzyn,Zubrzyca,

Dobrze będzie jeśli wystawisz fakturę. Jeśli nie prowadzisz jednak działalności możesz spokojnie wystawić rachunek (wzór mogę podesłać mailem). Zatem wszyscy posiadający NIP - mogą zarabiać i wypłacać środki.

Domator,

Stan sleep oznacza, że kupione / sprzedane linki nie emitują się. Najczęściej jest to kwestia niepoprawnej instalacji. Właściciel serwisu, sprzedający linki otrzymuje mailem informacje o tym że sprzedane linki się nie emitują. Ma 24h na rozwiązanie problemu.

Jeśli po 24h link dalej się nie emituje - Ty jako kupujący otrzymujesz zwrot kwoty za linki, które były w stanie "sleep".

Domator,

Stan sleep oznacza, że kupione / sprzedane linki nie emitują się. Najczęściej jest to kwestia niepoprawnej instalacji. Właściciel serwisu, sprzedający linki otrzymuje mailem informacje o tym że sprzedane linki się nie emitują. Ma 24h na rozwiązanie problemu.

Jeśli po 24h link dalej się nie emituje - Ty jako kupujący otrzymujesz zwrot kwoty za linki, które były w stanie "sleep".

...szkoda tylko, że to bardzo powszechne:(

Z tym, że tak jak wcześniej napisałem. Przy statusie OK, również nie zawsze linki są wyświetlane. I co wtedy?

Witam,

Pytanie mam, bo wpadają pierwsze pieniądze z PP - czy one wliczają się do głównej puli zarobków (tj, ze sprzedaży linków) i mogę za nie kupować linki? Oraz czy przy wypłacie środków jest to wliczane jako całość (czy PP osobno, zarobki z linków osobno).

Pozdrawiam

A ma ktoś z was problem z nie zawsze przychodzącymi powiadomieniami :>? Ew puste emaile:

Poniżej umieszczone są informacje o zmianach w linkach dotyczących Twoich domen w systemie ProLink.

Zespół ProLink

[edit]

Dlaczego przy niektórych stronach w wyszukiwarce nie ma:

od xxx PLN do xxx PLN

:>?

Michał Kryński

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności