Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Bart.,

tak jak wspominaliśmy niedługo napiszemy na jakich zasadach będą przyjmowane serwisy.

Zapraszam do śledzenia naszego Facebook'a. Znajdziecie również tam informacje o wprowadzanych zmianach w systemie i innych ciekawostkach.

ja miałem np:

100 linków sprzedanych - i w sumie koło 80-90 zł miesięcznie

teraz mam ponad 300 linków a kasy około 120-130 zł miesięcznie :)

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

200 sprzedanych linków po średnio 0.6gr daje ok 120 zł miesięcznie a ja mam połowę z tego.

Bo połowa tych sprzedanych to 5% darmowych linków :D

wyjaśnienie:

Masz 1000 podstron, link mozna kupic tylko na 100 podstronach, bo tylko one mają pr inny niż n/a. Prolink ma prawo na 5% twoich podstron umieścić darmowe linki (regulamin, oczywiscie brak informacji na mejlu o takiej cudownej zmianie). Szkoda tylko, że te 5% liczy od tego 1000, a nie od rzeczywistych podstron z kupnem czyli 100. Czyli jak biorą linki za darmo to już ich nie kole w oczy, że pr n/a, a ty możesz na 50 podstronach mieć darmowe (dla ciebie) linki :)

No tak niech będzie te 5% ale dlaczego wprowadzają w błąd pisząc że to "Łączenie sprzedanych linków: ". Skoro są sprzedane to dlaczego ja na tym nie zarabiam. Rozumiem to tak że sprzedałem 200 linków za kasę bo za darmo to się daje a nie sprzedaje. Coś tu jest nie tak.

ale dlaczego wprowadzają w błąd

Kasa misiu, kasa...

Kiedyś się pytałem, jak mam rozpoznać darmowy link, to mówili, że może w przyszłości będą go inaczej oznaczać, ale to było kilka miesięcy temu i ja w bajki nie wierzę. Myślę, że większość widzi jaka to jest firma po jej działaniach i wprowadzaniu wszelkich niekorzystnych zmian dla wydawcy po cichu, edytując jedynie regulamin, na który każdy zerkał przy rejestracji (a może i nie) i nie będzie tego robił co 2 tygodnie. Ocenę pozostawiam Wam.

Zastanawiam się co przyniesie 2014 rok, może wypłaty co 28 dni ? Bo w czym jest gorsze 28 od 21 :) Nie poprzestańmy na tych 5%, przecież prolink daje nam takie kokosy, dajmy im 10% darmowych linków.

Ciekawe jak zmienią zasady akceptacji podstron

Powinno być:

podstrona zaindeksowana w Google = możliwość kupienia na niej linku.

Mechanizm prolinka jest przestarzały, kto bierze teraz pod uwage pr...

Prolink to obecnie najbardziej lichwiarski i niejasny system z jakim się spotkałem.

Zabieranie 5% powierzchi całej witryny, o czym nikt nie został poinformowany, a wyświetlanie do sprzedaży niektórych podstron i dodatkowo oznaczanie, że miejsce które zostało zabrane jest opłacone to zabieg kompletnie działający na niekorzyść partnera.

Prowizja od sprzedaży linków wynosi obecnie ponad 30%, co jest i tak wysoką wartością, więc jak dla mnie, żeby system stał się bardziej przejrzysty i przyjazny dla partnerów apeluję o wycofanie się z tej dodatkowej "5%" konfiskaty powierzchi.

Partnerzy! Przyłączcie się do apelu!

Może jak Prolink po kilkumiesięcznym olewaniu nas i nieodpowiadaniu na nasze pytania/prośby/zażalenia w końcu zdecydował się udzielać w tym temacie to przekonamy go aby zmienił niekorzystne i niejsne dla nas reguły współpracy.

Tak jak zostało już wspomniane zgodnie z regulaminem mamy prawo do wykorzystania 5 procent powierzchni reklamowej serwisu. Przed zmianą regulaminu była o tym przez 14 dni informacja na naszym serwisie. Przy następnie zmianie zostanie to ogłoszone w innej formie. Tak żeby dotarło do większej liczby użytkowników.

Cały czas pracujemy nad rozbudową bazy reklamodawców tak, aby serwisy Wydawców cieszyły się większym zainteresowaniem, a co za tym idzie większymi zarobkami.

Bestek,

nikt Was nie "olewał". Na każde pytania wysyłane bezpośrednio do nas zawsze odpowiadamy.

fajnie że pracujecie tylko zrozumcie że to jak pisałem że miałem 300 linków i 350 a mam 1300 czy tam więcej za to samo to gdzie tu ma mi się to opłacać? wcześniej to chyba i było to 350 z mniejszej ilości linków w ogóle dokładnie tego nie analizowałem. Jeden adres domenowy mam już na filtrze przez tą ilość linków !!! 5% fajnie że to było rozumiane jako 300 co mam / 20 czyli 15 free linków a nie 1000.

Tak jak zostało już wspomniane zgodnie z regulaminem mamy prawo do wykorzystania 5 procent powierzchni reklamowej serwisu. Przed zmianą regulaminu była o tym przez 14 dni informacja na naszym serwisie. Przy następnie zmianie zostanie to ogłoszone w innej formie. Tak żeby dotarło do większej liczby użytkowników.

A to czasem nie jest tak że macie obowiązek każdego co do jednego poinformować o zmianach w umowie tj. regulaminie ?

Fajnie byłoby wiedzieć podczas obowiązywania umowy, że jedna ze stron zmienia zasady gry..

tym bardziej, że zmiana dotyczy kasy..

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności