Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

M@k,

Wydawca ma 24h na wyświetlenie linków. Na większości serwisów zainstalowany jest system CACHE'ujący, który uniemożliwia ich wyświetlenie zaraz po zakupie. Oczywiście można wyłączyć plik prolink_[iD].txt z CACHE'owania, ale niewielu to robi.

monstrum,

Oznaczenie linku na kolor "filotetowy" (tak naprawdę jest to kolor różowy, wszystko zależy od monitora :-) ) sugeruje, że bot podczas dostępu do strony nie znalazł go, nie dostał dostępu do strony lub strona nie działała.Są trzy możliwości. Prawdopodobnie z tego powodu nie są naliczane środki.

Szczęśliwego Nowego Roku! Udanej Zabawy Sylwestrowej!

Zespół Prolink.pl

Szybkie pytanko, bo w sumie nigdzie nie ma jasnej i konkretnej odpowiedzi:

W momencie gdy chce usunąć serwis z prolinka to potrącane są wszystkie zarobione przez ten serwis środki czy tylko za jakiś okres , np. za ostatnie 30 dni ?

Jest to pytanie do osób które miały już z tym do czynienia .

Najlepsze garnitury na miarę ONLINE ! SUITSQUARE.PL  ,   MMSUITS.PL  , GARNITURYNAMIARE.PL

Wydawca ma 24h na wyświetlenie linków. Na większości serwisów zainstalowany jest system CACHE'ujący, który uniemożliwia ich wyświetlenie zaraz po zakupie. Oczywiście można wyłączyć plik prolink_[iD].txt z CACHE'owania, ale niewielu to robi.

A czemu liczycie kasę za link od momentu akceptacji a nie pojawieniu się jego na stronie? Biorąc jedno-dwu dniowe opóźnienia i tysiące linków niezła kasę przycinacie.

W momencie gdy chce usunąć serwis z prolinka to potrącane są wszystkie zarobione przez ten serwis środki czy tylko za jakiś okres , np. za ostatnie 30 dni ?

z moich obserwacji wynika, ze 30, ale to i tak chore

Biorąc jedno-dwu dniowe opĂłźnienia i tysiące linkĂłw niezła kasę przycinacie.

no ba.. jak zaakceptujesz link w poniedzialek, to kase naliczona bedziesz mial we srode.

No żesz.. Zespole Prolink!! Życzenia noworoczne? Że niby taki dobry PR? A co z pieniędzmi? Uczciwość i wywiązywanie się z WŁASNEGO regulaminu to jest dopiero dobry PR.

Toczy się wymiana zdań, a Wy akurat na ten temat nic nie napiszecie? Mam serdecznie dosyć za każdym razem upominać się o moje należności....

eloy,

W chwili usuwania linków potrącane są środki za czas emisji linka liczony od pierwszego z 30 dni rozliczenia. Jeżeli link emitowany był na serwisie przez 37 dni i tego dnia zostanie on usuniety kwota potrącenia równa się kwocie zarobionej przez ostatnie 7 dni.

M@k,

Większość linków jest wyświetlana tego samego dnia.

bozzer,

Dziękujemy za cenną uwagę. Postaramy się usprawnić ten proces.

Bart.,

Jest to tylko i wyłącznie nagłówek strony po to, aby wiadomo było co znajduje się w danej zakładce. Możemy tą nazwę zmienić. Nie ma problemu. Jakieś propozycję?

Jeżeli link emitowany był na serwisie przez 37 dni i tego dnia zostanie on usuniety kwota potrącenia równa się kwocie zarobionej przez ostatnie 7 dni.

A dlaczego nie zostanie zabrana kwota proporcjonalna do liczby dni wyświetleń linka? Skoro przez 7 dni się wyświetlał?

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

A dlaczego nie zostanie zabrana kwota proporcjonalna do liczby dni wyświetleń linka? Skoro przez 7 dni się wyświetlał?

Ponieważ sprzedając link sprzedajesz gwarancję jego emisji przez 30 dni. Niedotrzymując warunków umowy musisz zwrócić pieniądze za ten okres - dla mnie proste. Z drugiej strony też byś nie był zadowolony gdyby ludzie kupowali o Ciebie link na 30 dni i kasowali go po 2 dniach gdy Google Bot je już zaindeksował.

Kto by pomyślał, że będę bronił Prolinka ;)

Tomasz, pytałam teoretycznie, żeby nie było, ale:

Ponieważ sprzedając link sprzedajesz gwarancję jego emisji przez 30 dni.

A skąd to? Bo czytam regulamin i szukam, ale nie mogę znaleźć... Poza tym niedotrzymanie umowy wcale nie oznacza nakazu zwrotu całej kwoty z definicji... To definiują osobne zapisy.

Ja akurat jestem w Prolinku po obu stronach barykady, więc nie planuję łamać regulaminu, ale to akurat wydaje się być krzywdzące dla wydawców.

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

Tak by mogło być, gdybyśmy dostawali z góry kwotę za całe 30 dni, a my i tak dostajemy za każdy dzień więc te zabieranie kasy jest czystym ***********.

Jest dostępny nowy regulamin Prolinka, który wchodzi w życie 16.01.2014. Porównałem oba regulaminy. Oprócz zmian typu "użytkownika" na "Zarejestrowanego Użytkownika" dopatrzyłem się:

• czas akceptacji strony przez administratora wydłuża się z 2 do 7 dni roboczych
  • §6 pkt.5 "W momencie, gdy Serwis Wydawcy lub Strona internetowa Wydawcy traci linki przychodzące lub jego wartość Page Rank spada do 0 lub traci na jakości treści lub ma zbyt dużo linków wychodzących – Administrator ma prawo do usunięcia takiego Serwisu Wydawcy lub Strony internetowej Wydawcy z Serwisu i niewypłacania wynagrodzenia od daty, w której Serwis Wydawcy lub Strona internetowa Wydawcy utraciły swą pierwotną wartość dla celów Administratora."
  • umieszczanie na stronie konkurencyjnych systemów wymiany linków tekstowych jest zabronione (tak było). Dodatkowo teraz Prolink "ma prawo do usunięcia takiego Serwisu Wydawcy lub Strony internetowej Wydawcy z Serwisu oraz niewypłacania wynagrodzenia od daty, w której Wydawca naruszy to postanowienie." (§6 pkt.11)
  • Nowy §6 pkt.14 "W przypadku niewłaściwej implementacji przez Wydawcę kodu Reklamy Administrator ma prawo do usunięcia takiego Serwisu Wydawcy lub Strony internetowej Wydawcy z Serwisu - Wydawca nie uzyskuje w takim wypadku uprawnienia do wynagrodzenia."
  • §6 pkt.19 "Wydawca otrzyma wynagrodzenie ustalane według stawki ustalonej przez Wydawcę i zaakceptowanej przez Administratora lub według stawki ustalanej przez automatyczny system Administratora."

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

A ja czekam na wyraźne oznaczenie linków "darmowych" wg regulaminu, o których wielokrotnie była mowa.

Ponieważ właśnie zaakceptowałem drugi link, który wygląda na własny link LeadBullet.

Pierwszy był do wywiadu z ich prezesem, drugi - do Nextcontent.

Czyli wynika z tego jedno - nie znasz dnia ani godziny w którym Prolinkowi coś się może nie spodobać, w rezultacie - wypłata nie będzie zrealizowana :(

A poniżej jeszcze jedno niekorzystne uregulowanie w nowym regulaminie :

W przypadku gdy Wydawca udostępnił powierzchnię reklamową w swoim Serwisie Wydawcy lub Stronie internetowej Wydawcy, Wydawca musi dopełnić wszelkich starań aby utrzymać Serwis Wydawcy i Stronę internetową Wydawcy w technicznej sprawności i poprawnie emitować Reklamy w okresie minimum 30 dni od daty aktywacji (pełnym okresie emisji). Wydawca nie może usunąć linków, ani domen przed dokonaniem weryfikacji poprawności emisji i otrzymaniem wynagrodzenia. Wypłata zostanie zrealizowana, gdy emisja wszystkich linków będzie prawidłowa, w przeciwnym wypadku zostanie ona wstrzymana do czasu rozwiązania ewentualnych problemów. Maksymalny czas wstrzymania wypłaty to 30 dni. Po tym czasie - w razie braku rozwiązania przez Wydawcę ewentualnych problemów - wypłata nie zostanie zrealizowana a Wydawcy nie będą przysługiwały z tego tytułu jakiekolwiek roszczenia.

Najlepsze garnitury na miarę ONLINE ! SUITSQUARE.PL  ,   MMSUITS.PL  , GARNITURYNAMIARE.PL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności