Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem stronę z kilkunastoma podstronami i wszystkie miały pr powyżej 1 z ustaloną ceną na największą z możliwych. Strona główna też miała wysoki pr i sprzedanych było wiele linków.

Miesięczna kwota jaką mi naliczano, to mniejsza niż cena za jeden link na głównej. Na pytanie o przyczynę, odpowiedzieli arogancko, czy w swoich wyliczeniach wziąłem pod uwagę te 5 %.

Stronę od razu usunąłem, bo z nimi nie ma co gadać.

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Właśnie obliczyłem, iż otrzymuję 75% tego, co mi się wyświetla w zakładce "Sprzedane linki".

Metodologia:

(suma kolumny "Cena")/"Zyski miesięczne"*100%

Oczywiście biorę pod uwagę fakt, że niektóre linki wygasły, inne przybyły, ale ogólny ich stan jest mniej więcej na tym samym poziomie.

Zaczynam się zastanawiać, czy te "5%" to nie są przypadkiem linki najdroższe.

// I chyba na to wygląda.

No to nieźle pogrywacie.

Proszę o informację czy w formularzu dla osoby fizycznej należy wypełniać pola: Rachunek nr, Data wystawienia, Data sprzedaży, Miejsce wystawienia? jeśli tak to co tam wpisać?

Data wystawienia=data sprzedazy, rachunek nr 1/2014, miejsce wystawienia to miejscowosc gdzie mieszkasz.

I tak najlepsze w tym wszystkim jest to, że te 5% liczą od wszystkich podstron jakie serwis zaindeksuje prolink, natomiast sprzedać link można tylko na takiej co ma pr inny niż n/a. Dla mnie jest to jechanie na bezczela.

Czyli jesli prolink zaindeksuje 1 000 podstron, to moze na 50 podstronach umieszczac darmowe linki.

Wiec jesli serwis ma tylko 50 podstron z PR != n/a to Prolink ma właśnie w swoich zasobach "frajera", który może nic nie zarobić, mimo że "sprzeda" linki (bo przeciez te linki sa oznaczane jako normalnie platne)...

Oczywiscie nie skomentuje nawet ktorejs tam wypowiedzi prolinka (z grudnia '13 bodaj) ze te kilka linkow platnych zostawiają do sprzedazy w takim przypadku (czyli np te 1/50 podstron mozna by opylic)

Wydaje się, że jeszcze jakiś czas temu darmowe linki z Prolink'a można było dostrzec przeglądając ceny. Po zdefiniowaniu, że np. najtańszy link miał kosztować klienta 0,40 zł, do moderacji i tak wchodziły jakieś po 0,37 zł, które zwyczajowo odrzucałem. W tej chwili tak pilnie tego nie śledzę; nie wiem, czy to nadal dobry trop.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Zawsze możecie przesłać do bok prośbę o wykaz linków z puli 5%

Podają tylko ilość bez adresów, taka jest ich odpowiedź.

@prolink.pl Kiedy będziecie oznaczać linki 'darmowe' ?

Twierdzili, że będą, ale po odpowiedzi jakiej uzyskałem odnośnie wykazu linków 5%, to twierdzę, że raczej nigdy.

linki mozna sobie chyba samemu przejrzec w plikach generowanych przez prolinka.

Acha, a jak rozpoznasz że to link z puli 5% ?

@Bart. - jak znam Prolinka, na pewno cię skasują za usunięcie :)

Przy okazji - trochę się strona prolinka sypie teraz...

Prolink nie zabiera kasy za usuniecie takiego linka

Właśnie obliczyłem, iż otrzymuję 75% tego, co mi się wyświetla w zakładce "Sprzedane linki".

Metodologia:

(suma kolumny "Cena")/"Zyski miesięczne"*100%

Oczywiście biorę pod uwagę fakt, że niektóre linki wygasły, inne przybyły, ale ogólny ich stan jest mniej więcej na tym samym poziomie.

// I chyba na to wygląda.

No to nieźle pogrywacie.

No i źle ci z tymi 75% :)

Zawsze możesz Kris wyłączyć wszytkie i nic nie dostać

No i źle ci z tymi 75% :)

Zawsze możesz Kris wyłączyć wszytkie i nic nie dostać

Pokaż mi procedurę usuwania witryn z Prolinka w taki sposób, abym nie musiał dopłacać (!), to 1 serwis wywalę od razu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności