Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pytanie do Prolinka:

Dlaczego miesiąc w miesiąc muszę szarpać się o wypłatę, która już dawno powinna być u mnie na koncie? Zawsze jakieś tłumaczenia, przeprosiny, ale czy po prostu nie może być normalnie i zgodnie z regulaminem, który to sami ustanowiliście?

Pytanie do forumowiczów:

Czy ktoś z Was wysłał kiedykolwiek do systemu pismo o odsetki za zwłokę? Macie może jakiś wzór?

Ja zawsze otrzymuje na czas kaskę :), no może czasem 2- 3 dni dłużnej ale to sporadycznie, myśle że problemem jest tam "obrobienie się" z drobnymi wysyłkami, poza tym do każdej faktury załączam taki dopisek (zresztą pomysł jest z tego forum - było takie coś kiedyś):

Na postawie Ustawy o terminach zapłaty w transakcjach handlowych z dnia 28 kwietnia 2013 r. w wypadku opóźnienia płatności zostanie naliczona kwota w wysokości równowartości 40 euro z tytułu rekompensaty za koszty odzyskiwania należności (art. 10 ust. 1 ustawy)

Trzeba tylko pamiętać o właściwej dacie płatności :) nigdy nie musiałem używać tego na szczęście, ale jakby co jestem gotów.

Czy ktoś z prolinka może zajrzeć do tematu z Texmarketem, bo niestety ani przed kontakt mailowy, ani telefoniczny nie idzie od was uzyskać żadnej odpowiedzi (a czekamy już miesiąc, bo trzeciego stycznia została wysłana pierwsza wiadomość).

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Wypłaty są realizowane na bieżąco. Jeśli wypłata została wstrzymana - coś jest nie tak z emisją linków na koncie. Czasami zdarzają się małe opóźnienia wynikające z bardzo dużej ilości wypłat do zweryfikowania.

Witam!

To bardzo ciekawe co piszecie!!! "na bieżąco". Ostatnio to bardzo często "giną" Wam faktury. Ciekawy sposób na wydłużenie okresu płatności. Termin zapłaty mojej faktury to 25.01.2014r. wpłaty nie ma do dzisiaj.

Jak się upomniałem to dostałem odpowiedź, że faktura zaginęła i żebym dosłał a przelew wykonają niezwłocznie. Od podesłania ponownie faktury minęło 6 dni.

Zresztą jak wysyłałem faktury pocztą to ginęły.

Jak wysyłałem na maila to czytałem: "przepraszamy za opóźnienie".

Teraz wymusiliście wysyłkę faktury przez WWW (na co nie ma fizycznego potwierdzenia) i znowu faktury giną.

I tak dzięki magicznemu zaginięciu termin płatności pomimo 21 dni wydłuża się o kolejne 10 dni.

Przewozy autokarowe - serdecznie polecam.

"Fundamentalna zasada rządząca wszechświatem: przyczyny występują przed skutkami, nigdy odwrotnie" Stephen Hawking

Wypłaty są realizowane na bieżąco. Jeśli wypłata została wstrzymana - coś jest nie tak z emisją linków na koncie. Czasami zdarzają się małe opóźnienia wynikające z bardzo dużej ilości wypłat do zweryfikowania.

Fakt - trzeba dbać o linki bo czesto coś się dzieje i szybko reagować jakby co.

Chciałem Wam pokazać jak się "zarabia" w dzisiejszych czasach w prolinku:

zyski.png

Linki "sprzedane" jak widać na łączną wartość miesięczną 24,23zł, a ja dostaję z tego miesięcznie 7,2zł.

Dalszy komentarz jest chyba zbędny, po prostu prolink nas obecnie :sex:

A mnie np. zastanawia, że jak ustawię cenę linka 8 zł, to kupujący widzi go jako 9,60 zł, a ja jak sprzedam jako 6,4 zł. To teraz prowizja od linka wynosi 33% ? Dodatkowo zabieranie gratis 5% linków, przy wypłacie odliczanie 23% od zarobków, jeszcze podatek 18% i wychodzą kokosy...

Szkoda, że o te kokosy trzeba się jeszcze upominać i szarpać. Ja na super kokosy czekam już 31 dni (21 - regulaminowo + 10 dni spóźnienia)

Zastanawia też to co się dzieje ze stanem konta podczas np. usuwania sprzedanego linka.

Sprzedaje przykładowo link za 1,08zł, po kilku dniach usuwam ten link a z konta znika mi 0,79zł.

O co tu chodzi? Skoro pieniądze naliczane są codziennie a nie z góry to dlaczego naliczona kwota za faktyczną emisję linku jest zabierana???

Przecież za dni kiedy link był emitowany powinienem dostać pieniądze.

Przewozy autokarowe - serdecznie polecam.

"Fundamentalna zasada rządząca wszechświatem: przyczyny występują przed skutkami, nigdy odwrotnie" Stephen Hawking

Dział ogłoszeń gdzie indziej..

na każdego offtopa reagujesz postem bez sensu? :)

Kolejna metoda pazerności prolink, poniżej wiadomość od konsultanta z którym koresponduję od kilku tygodni w sprawie opłat za kasowanie linków.

"Kasując linki jako Wydawca zostają odjęte wszystkie środki naliczone + 20% wartości linka za jego skasowanie.

Kasując linki jako Reklamodawca zostają zwrócone środki za niewykorzystany okres i odjęte zostaje 20% wartości linka za jego skasowanie."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności