Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Kasując linki jako Wydawca zostają odjęte wszystkie środki naliczone + 20% wartości linka za jego skasowanie

Przejrzałem Regulamin i nie widzę nigdzie takiej możności więc jeśli tak robią to jest to oszustwo, które zgłoszę do uokik.

Przecież to, co w ciągu ostatniego roku się zmieniło w tej firmie, woła o pomstę do nieba. Wykorzystują monopol, tak jak Google.

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przyjaciele systemowego ucisku,

Jako, że współpraca z Prolinkiem w wielu aspektach nie układa się tak, jak powinna, czy też, jak jest to zapisane w regulaminie postanowiłem zrobić mały krok w walce o swoje.

Termin mojej ostatniej wypłaty minął bez mała 2 tygodnie temu, kontakt z BOKiem też nic nie pomógł w otrzymaniu wypłaty. Dlatego w dniu dzisiejszym wysłałem im wezwanie do zapłaty z upomnieniem się o należne mi ustawowe odsetki. Nie ma tego nawet złotówki, ale sam fakt upomnienia się o nie może da kierownictwu Prolinka do myślenia. Jeżeli jesteście w podobnej sytuacji i też chcecie zawalczyć o swoje, to udostępniam Wam wzór wezwania. Jest to wzór dla osób niebędących przedsiębiorcami (domagamy się ustawowych odsetek za zwłokę; nie równowartości 40 euro na mocy Ustawy o terminach zapłaty w transakcjach handlowych z dnia 28 kwietnia 2013 r., gdyż ta wiąże tylko przedsiębiorców).

Miejscowość, dnia xx miesiąca 2014 r.

Imię i Nazwisko

Adres

Kod pocztowy

Do: LeadBullet S. A. z siedzibą w Warszawie,

ul. Marszałkowska 58/54.

WEZWANIE DO ZAPŁATY

Wzywam LeadBullet S.A. do zapłaty należności z Umowy Najmu w ramach programu Prolink.pl, zgłoszonych do wypłaty dnia xx miesiąca 2014 w wysokości xx.xx zł , powiększonej o odsetki ustawowe naliczane do dnia zapłaty.

Zgodnie z Regulaminem Prolink.pl wypłata wynagrodzenia następuje w terminie 21 dni. Wypłata została zgłoszona xx miesiąca 2014, a więc termin wymagalności upływa xx miesiąca 2014 roku. Od tej daty LeadBullet S.A. znajduje się w zwłoce w spełnieniu świadczenia. Należy zaznaczyć, że Prolink.pl informował mnie, że zgłoszenie zostało przekazane do księgowości, oraz że przelew powinien zostać zrealizowany. Tak się jednak nie stało.

Z przykrością stwierdzam, że nieterminowe realizowanie płatności zdarza się w LeadBullet S.A. wręcz nagminnie.

Z poważaniem

Imię Nazwisko

Trochę układ się rozwalił, to podam również linka do chomika, gdzie zamieściłem ten wzór.

https://chomikuj.pl/bozzer

Od miesiąca nie idzie się zalogować do prolinka, choć mailing przychodzi.

Error 503 Service Unavailable
Service Unavailable
Guru Meditation:
XID: 836387372
Varnish cache server

O utworzeniu konkurencji już padało w tym wątku kilka razy - Może jakaś oficjalna petycja do Xanna? :D

Od miesiąca nie idzie się zalogować do prolinka, choć mailing przychodzi.

Error 503 Service Unavailable
Service Unavailable
Guru Meditation:
XID: 836387372
Varnish cache server

O utworzeniu konkurencji już padało w tym wątku kilka razy - Może jakaś oficjalna petycja do Xanna? :D

Codziennie loguje się z powodzeniem.

Grupa katalogów i stron różnych CRUZA.PL zaprasza do współpracy.

To leci petarda na kolejne oszustwa prolinka.

Według prolinka wycofywanie linka jako wydawca wygląda tak:

W jakimkolwiek okresie Państwo tego nie zrobią wartość będzie taka sama.

20% wartości linka + za ilość dni w którym się wyświetlał link w bieżącym okresie rozliczeniowym.

Link przedłużono 01 stycznia

Wartość linka 30gr

Usuwamy link 02 stycznia

Ilość dni branych pod uwagę = 1

30gr / 30 = 1gr

30gr x 20% = 6gr

Zostanie pobrane 7gr.

A więc zrobiłem test ile zostanie pobrane z mojego konta w pierwszym dniu po przedłużeniu się linka na kolejny okres.

Link był ważny do dzisiaj tj. 13.02.14

image.png

W nocy przedłużył się na kolejny miesiąc

image.png

Stan konta przed wycofaniem linka 5,82zł

image.png

Link zostaje wycofany

image.png

Stan konta po wycofaniu

image.png

Z prostej matematyki wychodzi, że za link pobrano 5,82zł - 5,56zł = 26gr

Tak więc zamiast 7gr zabrano nam 26gr, czyli zostaliśmy okradzeni z 19gr na jednym linku.

Proponuje zrobić listę stron, które prolink wrzuca jako darmowe, są łatwe do ustalenia. Niestety orientujemy się w większości przypadków dopiero po zaakceptowaniu linka a jak widać przy kasowaniu linków znowu dostajemy po głowie. Skoro firma wbrew regulaminowi nie informuje kontrahentów że przyjmują darmowe odnośniki zróbmy bazę w której będziemy sprawdzać jakie domeny są z oszukanej puli 5% i sami będziemy decydować kiedy je przyjąć. Ja w tej chwili jak się okazuje mam 66% linków bezpłatnych i dalsze bezpłatne wcale mi się nie uśmiechają przynajmniej do czasu aż płatnych nie będzie więcej. Prolink nie oznaczy linków bezpłatnych sam nie ma się co łudzić. Jak na razie firma działa na zasadzie znanej z większości pracodawców "jak się nie podoba to do widzenia" , drogi Prolinku ten monopol będzie trwał tylko do pojawienia się w miarę rozsądnej konkurencji.

Teraz te strony które były średnio-drogie są w Twojej ofercie najtańszymi i na nie dostajesz darmówki :) Ale chyba nie o to chodzi żeby wpaść w psychozę i się ograniczać umniejszając powierzchnie reklamową tylko żeby ja maksymalnie wykorzystać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności