Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Próbuję dojść do ładu, z obliczeń zysków jakie mi wyliczył Prolink, a tych jakie mi wychodzi z liczby odnośników różnica wynosi ponad 50%. Sposób rozliczania jest co najmniej niejasny. Ktoś mi może wyjaśnić czy za odnośnik dostaję pełną kwotę czy tylko jej procent w skali 30-dniowej.

Rozumiem, że KBM to projekt Prolinka, a nie reklama zachęcająca klientów do zakupów w Prolink(kiedyś słali mailingi o darmowym SEO), jeśli to pierwsze to skłonny jestem do rezygnacji z udziału w tym cyrku.

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co do stron z logiem kmb - 1/6 była płatna.

Dla ułatwienia podaję jeszcze raz procedurę:

1. W celu uniknięcia błędów nie usuwamy linków w czasie naliczania zysków (3:00-11:00).
  2. Wchodzimy na stronę "panel główny" i zapisujemy sobie aktualny stan konta.
  3. Sprawdzamy kupione linki czy są tej na liście (autor Cruiser) lub mają logo kmb lub inne przesłanki
  4. Jeśli tak to zaznaczamy link do usunięcia i potwierdzamy.
  5. Sprawdzamy stan konta.
  6. Jeśli kwota z pkt.2 = kwota z pkt.5 to znaczy, że link był darmowy (i możemy wysłać o tym informację do Cruisera by dodał do listy). W przeciwnym wypadku oznacza, że zrezygnowaliśmy z płatnego linku i mamy karę ;)
  7. Przejdź do kroku 2.

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

@ alojzy LeadBullet (Prolink.pl / Nextclick.pl / Nexcontent.pl) ma zdaje się udziały w spółce KBM i odpowiada za promocję portali. Zresztą sama marka KBM widnieje na ich stronie firmowej, o czym wspomniał @ huber2t.

ma też udziały w spółce telekomunikacyjnej HAWE, inwestującej w nowe technologie ZWG oraz w Lead-Bullet, która zajmuje się Krajową Bazą Medyczną

Źródło.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Przy okazji jeśli przypadkiem się okaże że jakiś link z listy jest jednak płatny to proszę o info. Ogólnie nie przesadzałbym z kasowaniem darmowych linków bo jednak do 5% prolink ma prawo i taki stan bym utrzymywał. Problem w tym że prolink mocno nadużywa tego prawa i przeważnie proporcje darmówek przekraczają połowę linków.

Grupa katalogów i stron różnych CRUZA.PL zaprasza do współpracy.

@Radeq - jesteś pewny tej metody? Usuwam i usuwam linki, a stan konta się nie zmienia, w jednym serwisie zostały mi tylko dwa :D

@Cr - możesz wejść na czata?

ps. Leadbullet ma 99% udziałów w KBM "99 UDZIAŁÓW O ŁĄCZNEJ WARTOŚCI 4.950,00 ZŁ", a cała spółka wyceniona jest na 5000tys ;)

Jeśli ktoś chciałby pomóc w tworzeniu listy to proszę o kontakt w celach weryfikacyjnych poprzez forum a nie z innych źródeł. Nie mam podglądu kto się do mnie zwraca a nie chciałbym udostępniać edycji listy pracownikom prolinka :)

Grupa katalogów i stron różnych CRUZA.PL zaprasza do współpracy.

Ale świetnie się bawię:) już ponad 30 linków skasowałem, od siebie dodam, że fraza 'reumatoidalne zapalenie stawów' też jest darmowa,strony np

dobrylekarz.info poradnikmamy.pl

zachęcam do czyszczenia strony trzeba dać do myślenia Prolinkowi, do tej pory byliśmy bezbronni, można było się pogodzić z warunkami lub odejść, teraz muszą jakoś zareagować

strona lovi.pl też darmowa

Tanie ogłoszenia motoryzacyjne w otomoto

w jednym serwisie u mnie gołym okiem znalazłem 27 darmowych linków na 171 sprzedanych, czyli to jest około 15% darmowych. To i tak nieźle :)

A linki są na podstronach najtańszych oraz tych droższych z pr=1 po 1 i 2 zł.

na PW podesłałem listę 17 domen.

Fajne lista do SPAM Raportu się generuje :)

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

w drugim serwisie mam 23 darmowe na 43 sprzedane linki czyli ponad 50% darmowych linków ..

w trzecim serwisie mam 22 darmowe na 108 sprzedanych czyli około 20% darmowych.

w jednym z serwisów mam 12 sprzedanych linków (które się utrzymuje stabilnie od kilku miesięcy), kwota w sumie ponad 5 zł miesięcznie. a dostaje tylko z tego 2 zł miesięcznie .. a żaden link nie wygląda na darmowy..

Dodaj jeszcze te domeny, bo nie mogę wysłać do Ciebie PW>

weglowodany-info.pl
i-czerniak.pl
ipamiec.pl
leczniczyaloes.pl
ioparzenia.pl
lecze-przeziebienie.pl
ukladmoczowy.pl
leczenietasiemca.pl
anorektyk.pl
cennezelazo.pl
kosci24.pl
cytologia24.pl

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Kolejne 50 darmowych linków usuniętych :) Prolink z pewnością się ucieszy... być może to nawet początek końca tego serwisu jeśli coraz więcej osób będzie tak robić.

W prolinku od bardzo dawna "kuleją" takie rzeczy jak niejasność zarobków i brak oznaczania linków darmowych. Co prawda w regulaminie jest, że prolink może wykorzystać 5% podstron na zamieszczania własnych linków tylko dlaczego może zamieszczać linki na podstronach bez PR a my wszyscy na takich stronach nie możemy sprzedawać linków? Później dochodzi do sytuacji, że na stronie jest sprzedanych 100 linków z czego ponad 50% to darmowe...

Być może Ziemia jest piekłem innej planety...
Japonia | jQuery plugins | Restauracje japońskie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności