Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

SeoPilot miał swoje 5 minut, oferując najwyższe stawki.

Prolink też miał, oferując Wydawcom najwięcej płatnych linków.

Teraz okazuje się, że to jedynie "kreatywna księgowość" (w panelu inaczej, w realu inaczej) :) Ujawniając wszystkie darmowe linki i tym samym uświadamiając nieświadomych, Prolink strzeliłby sobie w kolano :)

Więc zostaje im tylko prośba "o przesłanie swoich uwag oraz propozycji na bok" :)

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dziwi mnie postawa prolinka. Przecież ten temat czytają też osoby takie jak ja mające kilka stron z PR z których mozna by wyciągnąć trochę grosza z obopólną korzyścią - ale chowanie głowy w piasek i teksty typu "prosze pisać na BOK" to trochę nieprofesjonalne podejście. Zamiast stwierdzić jasno - "mieliśmy problem - rozwiążemy go i wszyscy będą zadowoleni " uciekają od odpowiedzi na podstawowe pytania. Niejasności w regulaminie też nie wpływają pozytywnie na firmę.

@Prolink - najważniejsze uwagi zostały przedstawione w tym wątku (nawet ponad rok temu...). Wysłałem też w przeszłości kilka emaili z uwagami i albo nie otrzymałem odpowiedzi albo "nie przewidujemy takiej funkcjonalności" albo "wprowadzimy wkrótce zmiany" i to "wkrótce" trwa już bardzo długo...

Czy tak trudno oznaczyć w panelu linki bezpłatne?

Być może Ziemia jest piekłem innej planety...
Japonia | jQuery plugins | Restauracje japońskie

No to mamy rozwiązanie dla Prolinka - całkowicie zrezygnować z darmowej reklamy 5%, ani to uczciwe, ani do końca legalne. Zmieniłbym też fakt, że odnośniki musimy akceptować w ciągu 48h - każdy odnośnik powinniśmy akceptować, inaczej mamy seopilot, gdzie hulaj dusza. Kto się pod tym podpisuje proszę kliknąć lubię to.

Unnamed,

tak jak w poprzednim poście - pracujemy nad rozwiązaniem i prosimy o Wasze podpowiedzi żeby było sprawniej.

Dążymy do tego żeby zarówno Wydawcy jak i Reklamodawcy byli zadowoleni.

Myślę że większość wydawców oczekuje informacji typu "pracujemy nad nowym systemem dystrybucji linków płatnych utrzymującym proporcję minimum 5% w stosunku do sprzedanych linków płatnych. Nowy czytelny system pojawi się w dniu xx.03.2014"

To była by treściwa i optymistyczna informacja. Żeby otrzymywać nowe linki płatne każdy sam musiał by dobrać coś z bezpłatnej puli, coś co pasuje do tematyki strony. Gdybym miał serwisy medyczne to nie widział bym przeciwwskazań by wrzucać linki KBM jako zadeklarowane 5%, tam by to nikogo nie raziło a wręcz by pasowało.

Grupa katalogów i stron różnych CRUZA.PL zaprasza do współpracy.

Przypominam że chętnych o dostęp do listy zapraszam do kontaktu przez komunikator forum. Osoby wnioskujące z poziomu google drive i nowi użytkownicy którzy dopiero co założyli profil na forum będą musieli wybaczyć. Zwłaszcza jeśli ich pierwsze wpisy są w tym wątku. (ogólnie zasady darmówek są opisane w treści więc idzie się domyśleć).

Dla czego tak ?

07d8913ea256.jpg

eb72bddc0292.jpg

Tak przy okazji, ciekawa inicjatywa tylko znowu budzi wątpliwości, coś na tym obrazku się gryzie :

59849f49e218.jpg

Grupa katalogów i stron różnych CRUZA.PL zaprasza do współpracy.

A ja jeszcze wnoszę o standaryzację terminu wypłat. Zamiast 21 dni termin 7 do 14 i wypłaty bez opóźnień.

Przy okazji - dzisiaj odeszło mi 12 płatnych linków - nigdy nie miałem takiego przypadku, więc w grę wchodzi zwykły losowy przypadek lub rzeczywiście prolink zaczyna dostawać po tyłku.

Heh, właśnie wróciłem z krainy 39 stopni na czole a tu taka akcja! Czeka mnie konkretne przetrzepanie linków, bede miał tego sporo, bo pamiętam ze codziennie było po kilka nawet. jutro mam cały dzień na to :).

Dzieki za listę o ile ja dostanę - zacząłem od tyłu bo czytałem wątek.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

KBM i jego biauko muodości ;) na 99.9% nie stracisz ani grosza.

Co się porobiło, może czas połączyć nasze siły i skorzystać z literki prawa? Jak to możliwe, aby Prolink naginał w taki sposób własny regulamin i jeszcze robił podchody w stosunku do jego wydawców. Jeśli on sobie nalicza 5% ze stron, na których nie można kupić reklamy to hello, do tego nie liczy od placement tylko od ilości odnośników. W najgorszym scenariuszu jesteśmy mamy oddać 3/4 miejsca reklamowego dla tych 5%, jeszcze mi powiedzcie, że te linki darmowe mają priorytet nad linkami płatnymi w akceptacji ;)

Używam chrome pod ubuntu i nie mogę zainstalować tego rozszerzenia. Pozwala mi instalować tylko rozszerzenia z ich sklepu. Natomiast przy włączonym trybie programisty nie widzi w ogóle pliku tego typu. Szkoda że nie ma wersji na ff.

Z szacunku dla klientów. także naszych, proponowałbym nie umieszczać linków w wątku

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności