Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Używam chrome pod ubuntu i nie mogę zainstalować tego rozszerzenia. Pozwala mi instalować tylko rozszerzenia z ich sklepu. Natomiast przy włączonym trybie programisty nie widzi w ogóle pliku tego typu. Szkoda że nie ma wersji na ff.

Nie instaluj bezpośrednio ze strony. Zapisz najpierw na dysku, a później przeciągnij do Chrome. Nie wiem czy tak zadziała na Ubuntu, ale na CentOS w ten sposób działa.

Jak już wspominałem jest wersja testowa, rozwojowa i nie należy jej ufać w 100%, poza tym opiera się na listach linków dostarczanych przez forumowiczów, niestety nie jestem sam w stanie sprawdzić każdego, po prostu nie mam takich linków wśród sprzedanych w prolinku.

Na zrobienie dodatku do FF nie pozwala mi moja religia ;)

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kolejna wiadomość od wielkiego P na temat pobierania opłat za kasowanie linków:

Kwestia punktu Regulaminu to §6 Współpraca i rozliczenia z Wydawcą pkt 29 Wynagrodzenie Wydawcy rozliczane jest w założonym przez Wydawcę koncie użytkownika. Strony dopuszczają możliwość automatycznego dokonywania wzajemnych potrąceń wierzytelności (z tytułu opłat należnych użytkownikowi jako Wydawcy oraz należnych Administratorowi od Wydawcy) bez dodatkowego informowania się.

Poprawcie jeśli się mylę, ale wygląda to tak, że dzięki temu zapisowi P może nam nawet wyczyścić konto przy usuwaniu linku?

Chociaż w drugą stronę też możemy wystawić P rachunek za coś co sobie wymyślimy, skoro są wzajemne potrącenia...

Zadałem P kilka cięższych pytań, teraz codziennie do mnie piszą :) Czepiają się każdego emitowanego linka :)

Ja dzisiaj pogoniłem UOKiK do roboty, bo od kilku miechów nie raczą mi odpisać co do prawidłowości regulaminu Prolinku.

W międzyczasie regulamin się zmienił...

Masz jakieś gotowe pisma do uokik?

Może udostępnisz?

Podejrzewam że więcej osób chciałoby się zgłosić do nich, tylko nie wiedzą od czego zacząć (ja także).

Im więcej ludzi uderzy tym większe będzie echo.

Znalazłem u siebie ok. 200 takich linków, co stanowiło ponad 30% wszystkich linków. Linki najtańsze i odrobinę droższe. Z tego co widzę to trzeba uważać na zdrowie (choroby, kulturystyka, diety itp.) i kulinaria.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Tak sobie obliczyłem, że jeśli 5% moich odnośników nieodpłatnych generuje tak dużo przychodów(dla właściciela), to w teorii na jednym niewielkim serwisie mógłbym zarobić po 3 tys. zł. z samych najtańszych odnośników :D

Nie wiem czy z UOKiK coś będzie(nie mam żadnych pozytywnych doświadczeń z tą instytucją), ale pewne jest, że ten Regulamin stanowi łakomy kąsek dla zaprawionego prawnika.

Ja dzisiaj pogoniłem UOKiK do roboty,

Trochę nie przemyslana decyzja - trzeba było czekac na odpowiedź prolinka. Efekt może być taki że prolink zawiesi/zakończy działalność i zostaniecie z mnóstwem stron z linkami których nikt nie może/nie chce kupić.

Ja dzisiaj pogoniłem UOKiK do roboty,

Trochę nie przemyslana decyzja - trzeba było czekac na odpowiedź prolinka. Efekt może być taki że prolink zawiesi/zakończy działalność i zostaniecie z mnóstwem stron z linkami których nikt nie może/nie chce kupić.

Spokojnie, to nie było zgłoszenie, a przypomnienie o mojej nierozpatrzonej prośbie o przejrzenie regulaminu.Nie róbmy paniki ;-) Bardziej dotkliwe dla Prolinka jest tracenie tych 5-ciu procent darmówek ;-)

Zamiast "przypominac" dajcie Prolinkowi "cynk" w postaci odpięcia od systemu stron np. na 3 dni. Jeśli to poskutkuje znaczy że prolinkowi na Was zależy, jeśli nie - to i tak nic nie ugracie. Na pewno jest grupa ludzi którym odpowiadają obecne warunki więc niepotrzebnie oni też oberwą przez protest niezadowolonych. Myślę ze dobrym posunięciem było by stworzenie listy domen osób niezadowolonych żeby pokazać prolinkowi skalę przedsięwzięcia

Bo lepiej siedzieć i nic nie robić, no ja wiem, że teraz większość społeczeństwa tak myśli, ale to że nie ma NA RAZIE sensownej konkurencji, nie oznacza, że jej nie będzie.

Zamiast "przypominac" dajcie Prolinkowi "cynk" w postaci odpięcia od systemu stron np. na 3 dni.

Dobrze się czujesz?

Myślę ze dobrym posunięciem było by stworzenie listy domen osób niezadowolonych żeby pokazać prolinkowi skalę przedsięwzięcia

Powodzenia. Potem przypadkowo się pojawi błąd instalacji.

snapback.pngunnamed, o 20 luty 2014 - 17:43, powiedział:

Zamiast "przypominac" dajcie Prolinkowi "cynk" w postaci odpięcia od systemu stron np. na 3 dni.

A co to da? Przecież kasa za niewyświetlane linki i tak jest naliczana, jedynie jak ktoś zgłosi, że jego linku nie ma na stronie, dostaniesz maila z prośbą o jego przywrócenie.

Tanie ogłoszenia motoryzacyjne w otomoto

Nie ma sensu przesadzać z UOKIKami, dla mnie wiedza o dysponowaniu linkami w sposób kontrolowany jest ok. Kary za usuwanie płatnych linków w postaci nienależnych potrąceń na razie mnie nie spotkały (może dla tego że staram się nie kasować płatnych linków) . O wypłatach się nie wypowiadam bo jeszcze nie miałem :) Wszystkie problemy oprócz darmowych linków należy zgłaszać do BOKu i czekać na rozpatrzenie i poprawki. Również można wspólnie przygotować listę błędów i problemów jakie chcemy zgłosić do poprawki plus pomysły/sugestie do rozważenia i miło by było gdyby prolink podjął dialog przy każdym punkcie dodał sensowne wyjaśnienie czy też propozycje rozwiązania problemu. Dialog mam na myśli ludzką rozmowę a nie rzucanie banałów rodem z komunistycznej fabryki. Wszystkim chyba zależy na dobrej współpracy i pomnażaniu zysków . Prolink zarabia = my zarabiamy. Chwilowo odzywa się jedynie ludzkie poczucie sprawiedliwości, które czasem każe człowiekowi zrezygnować z 1000 zł zysku z poczucia krzywdy za "skradzioną" złotówkę. Myślę że dialog jest lepszy niż jakieś strajki ostrzegawcze.

Grupa katalogów i stron różnych CRUZA.PL zaprasza do współpracy.

wskoczyłem sobie potestować whitepress

Z tego co wiem, to WhitePress mają dość wysokie wymagania co do serwisów (dużo wyświetleń, brak śmieciowych linków itp), więc coś mi się nie chce wierzyć, że Cię przyjęli skoro wcześniej korzystałeś z ProLinka.

Kocham Polskę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności