Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

na dzisiaj pracujemy nad rozwiązaniem w kwestii powierzchni prowizyjnej. Nie ma możliwości by linki pojawiały się samoczynnie. Zawsze są akceptowane przez Wydawcę.

Z innej beczki - pamiętajcie, że po zgłoszeniu i długim oczekiwaniu link jest akceptowany przez system. Zatem warto jest od czasu do czasu się logować i sprawdzać odnośniki.

Osoby, które mają kilka komentarzy i sieją panikę bezpodstawnie na forum zostały zgłoszone do administratora. Tak jak pisaliśmy w poprzednich wiadomościach - zależy nam na tym by Wydawcy byli zadowoleni i prosimy o konstruktywną dyskusję.

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witajcie,

na dzisiaj pracujemy nad rozwiązaniem w kwestii powierzchni prowizyjnej. Nie ma możliwości by linki pojawiały się samoczynnie. Zawsze są akceptowane przez Wydawcę.

No to jakim cudem doszedł mi jeden link? Na pewno nie akceptowałem żadnego i jestem tego pewien w stu procentach. Specjalnie zapisałem sobie ile miałem wczoraj linków wczoraj było 145 - dzisiaj 146.

No to jakim cudem doszedł mi jeden link? Na pewno nie akceptowałem żadnego i jestem tego pewien w stu procentach. Specjalnie zapisałem sobie ile miałem wczoraj linków wczoraj było 145 - dzisiaj 146.

Albo jakiś link wisiał do akceptacji i go w porę nie odrzuciłeś albo......jakiś był brzemienny i powił młode ;)

Grupa katalogów i stron różnych CRUZA.PL zaprasza do współpracy.

na dzisiaj pracujemy nad rozwiązaniem w kwestii powierzchni prowizyjnej

Czy nie lepszym rozwiązaniem było by zwiększenie prowizji ze sprzedaży linków o 5 lub 7 % i zniesienie kłopotliwych darmowych i niejasnych z puli 5%? Rozumiem że nadal pozostał by kłopot niechcianych linków medycznych z bazy prolink ale to wszystko kwestia popytu/podaży. Dodanie bonusu w granicach 30% od tych linków pozwoliło by na pewno zdobyć wydawców. W bazie o darmowych linków są takie, które są do przyjęcia bez problemu w niemedycznych serwisach no i są taki które mocno gryzą w oczy. Te drugie skierowane do wydawcy o tematyce medycznej.

Wiele osób zachęconych zyskiem wprowadziło by do systemu strony i o tej tematyce.Opłaty za emisję linków zwróciły by się z większej prowizji przejrzystego już systemu.

Na obecną chwilę mało kto z własnej woli przyjmie "gorące" linki z darmowej puli więc warto przemyśleć temat.

A co powiecie na temat linku, którego nie ma w panelu sprzedaży a jest na stronie, ale jakby niewidoczny, bo w liczbie wolnych miejsc w panelu prolinka jest tak, jakby były sprzedane miejsca oprócz tego, gdzie jest ten link czyli link widmo, oczywiście z kategorii medycznej.

U mnie inne jaja

Linki sie wyświetlają, prolink świeci na czerwono, że nie wyświetlają, przez cały czas było okej zero alertów, a tu zbieg okolicznosci, że zgłosiłem prośbe o wypłatę

U mnie powyższy problem pojawił się miesiąc temu, chociaż przez kilka miesięcy było wszystko w porządku.

Sprawa zgłoszona - oczywiście dostałem ściemniacką odpowiedź, ze to być może wina serwera lub strony.

I tak sobie wisi 18 linków na czerwono, bez powodu...

Co do linków, które się pojawiają nagle, to podzielam zdanie, że to właśnie linki, które wygasły jakiś czas temu i wisiały u klienta. Po ich przedłużeniu/wznowieniu ponownie się pokazują na stronie.

na dzisiaj pracujemy nad rozwiązaniem w kwestii powierzchni prowizyjnej

Czy nie lepszym rozwiązaniem było by zwiększenie prowizji ze sprzedaży linków o 5 lub 7 % i zniesienie kłopotliwych darmowych i niejasnych z puli 5%?

Problem polega na tym że można było do woli walić darmowymi linkami, bo stopień "indeksacji" w prolinku dla dużych serwisów był śmieszny. Pomysł z założenia był genialny, bo dla dużych serwisów podstrony tagów, komentarzy, kategorii itp zazwyczaj są prawie nie podlinkowane i ich PR=N/A. Efekt jest taki że np. na 30k podstron zaindeksowanych w Google w prolink widoczne będzie maks. kilkanaście do kilkudziesięciu procent, ale pula 5% będzie liczona od 30k czyli mogą ci obsadzić 1500linków za free, podczas gdy sprzedasz normalnie kilkaset :)

Zapewniam cię, ze 5-10% nie ukoi skołatanych kont prolinka.

Dlatego jestem za modelem czysto prowizyjnym bez żadnych czarów-marów w regulaminie.

Linki do KBM przyjmę chętnie, po normalnych stawkach.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Tak jak pisaliśmy w poprzednich wiadomościach - zależy nam na tym by Wydawcy byli zadowoleni i prosimy o konstruktywną dyskusję.

To są chyba jakieś żarty z waszej strony. Przez ostatnie miesiące wszystkie działania skierowane były na niekorzyść wydawców:

- nieterminowe wypłaty,

- wprowadzenie darmowych linków przez co nasze zyski spadły nawet kilkakrotnie, o czym pisałem tutaj: https://www.forum.opt...05#entry1323653

- darmowe linki są mylnie oznaczane jako płatne,

- oszukujecie nas na prowizji za wycofywanie linków, co przedstawiałem tutaj: https://www.forum.opt...20#entry1325731

czy jeszcze coś pominąłem?

Konstruktywna dyskusja zarówno na tym forum jak i emailowo prowadzona jest już od wielu miesięcy i nie przynosi żadnych efektów, więc jeżeli macie zrobić coś w kierunku polepszenia współpracy to prosimy o konkretne działania które będą podjęte wraz z datą ich wdrożenia.

Konkurencja zaczęła już prężnie działać, więc w razie braku reakcji z waszej strony wydawcy zaczną wycofywać strony i wasza pazerność i działanie na naszą niekorzyść zostanie odpowiednio nagrodzona.

Wasz system na początku był naprawdę dobry i uczciwy, ale w dobie ostatnich zmian stał się systemem wyzyskującym wydawców i przynoszącym korzyść jedynie waszej spółce - dla nas zostają jedynie resztki ze stołu.

Cruiser,

Chętnie ustosunkujemy się do listy konstruktywnych uwag i błędów, które zgłoszą nam Wydawcy. Każda przesłana do nas wiadomość na bok(at)prolink.pl jest rozpatrywana indywidualnie. Zawsze staramy się rzetelnie przeanalizować problem i znaleźć rozwiązanie dobre dla obu stron. Dlatego też zapewniamy Wam dużą liczbę reklamodawców, których aktywnie pozyskujemy tak, żeby zwielokrotnić Wasze przychody w panelu.

tol4,

Linki nie są dodawane bez informowania Wydawców. Mamy tutaj do czynienia z sytuacją w której Reklamodawca wykupił na Państwa stronie linki. Obecnie skończyły się mu jednak środki na jego przedłużenie. Teraz doładował konto i linki przedłużył. Link ten był przez Państwa zaakceptowany wcześniej

zoozool,

Po zleceniu wypłaty Państwa strona została sprawdzona w celu weryfikacji poprawności wyświetlania linków. Niestety robot z jakiegoś powodu nie mógł dostać się na stronę i dlatego linki wyświetlane są na czerwono. Sytuację wystarczy zgłosić na bok(at)prolink.pl. Jeszcze raz poddamy witrynę weryfikacji i przekażemy wypłatę do realizacji.

Bestek,

Tak jak już wspominaliśmy na forum pracujemy nad rozwiązaniem w kwestii powierzchni prowizyjnej. Zależy Nam na zadowoleniu obu stron.

zoozool,

Po zleceniu wypłaty Państwa strona została sprawdzona w celu weryfikacji poprawności wyświetlania linków. Niestety robot z jakiegoś powodu nie mógł dostać się na stronę i dlatego linki wyświetlane są na czerwono. Sytuację wystarczy zgłosić na bok(at)prolink.pl. Jeszcze raz poddamy witrynę weryfikacji i przekażemy wypłatę do realizacji.

OCzywiście, że napisałem, ale zamiast potraktować mnie jako partnera, potraktowaliście mnie jako petenta, i nie odpisaliście na wiadomość.

A odpowiedzień powinna wyglądać tak:

Witaj

Sprawdziliśmy Twój serwis, status powinien być poprawny, Twoja wypłata narazie nie jest zagrożona.

Pozdrawiamy itp itd, i tak wiem, że trzymacie rękę na pulsie, a nie totalny olew, i nie wiem czy moja sprawa jest w toku, czy trafiłem na *****SPAM****

Narazie uważam, że uderzyła wam woda sodowa do głowy i uważacie się za góru, a to sztuczne pisanie tu na forum jest przykrywką, że próbowaliście się dogadać, ale i tak zrobicie swoje.

sygnaturka.png

Pod każdą korespondencją z prolinka powinna być stopka "Odpowiedź standardowa #2426 , wygenerowano w 0.000005s" :)

Z innej beczki, ktoś mówił że nie znalazł nic na obronę prolinka, ja znalazłem. Nie znane mi są przypadki żeby ktoś z tytułu pyskowania został usunięty z systemu lub ........obcięto mu głowę czy coś . Czyli praktyki jednak mieszczą się w etycznych europejskich normach i mogło być gorzej. Oczywiście oczekiwania wydawców są na trochę większym poziomie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności