Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, dzięki wielkie za odpowiedzi! Tak zrobie jak pisze Badek, bo nie będę miał za częstych tych przelewów.

A jeszcze pytanie do Was takie, od tej kwoty przelewu od prolinka, mogę sobie odliczyć 20% jako koszt uzyskania przychodu? I dopiero od tego zapłacić zaliczkę 18%? Żaden z Was o tym nie pisze, a na jakimś blogu doczytałm się, że się ktoś tak rozliczyał, tyle że nie wiem czy to dalej tak działa.

Produkty konopne https://konopnysklep.com.pl/21-krople-cbd oleje, krople i ekstrakty z kwiatostanów zawierające cenne kannabinoidy CBD i CBG
Potrzebujesz solidnego fachowca?
https://elektryka-szczecin.pl - Systemy alarmowe, monitoring oraz inteligentne instalacje.

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W moim przypadku (interpretacja indywidualna z MF) nie muszę w ciągu roku płacić żadnych zaliczek na podatek, wpisuje przychody w PIT-36 jako "inne źródła przychodów" i wtedy automatycznie wychodzi mi 18% do zapłaty podatku za ubiegły rok.

What the fu.. a na jakich zasadach się rozliczasz ? bo jeżeli na ogólnej zasadzie wynajmu powierzchni reklamowej to jednak musisz zapłacić zaliczkę do 20 dnia kolejnego miesiąca. Ja też nie płaciłem podatku a wykazałem dochód w pit i przez to miałem już wizytę w swoim us.

@Cinex

Jak chcesz odliczyć 20% jako koszty uzyskania przychodu to musisz mieć na to kwity inaczej us może karę nałożyć lub będziesz się musiał tłumaczyć. Najlepiej jak zrobisz to odwiedzisz biuro rachunkowe.

@cyber

Chciałem rozliczać się na zasadzie wynajmu powierzchni reklamowej (jako osoba fizyczna bez DG) i wystąpiłem o oficjalną interpretację na piśmie do Ministerstwa Finansów. W odpowiedzi dostałem, że moje stanowisko jest błędne i wszystkie dochody z prolinka, adsense itd. mam wpisywać w PIT-36 jak "inne źródła". Wcześniej, nie mając interpretacji podatkowej, wpłacałem zaliczkę na podatek do 20 dnia kolejnego miesiąca i zostałem wezwany do US ponieważ uznano, że nie powinienem ich wpłacać.

Nie mając indywidualnej interpretacji podatkowej ciężko później dochodzić swoich racji przed US bo w naszym kraju każdy US może gadać co innego...

Być może Ziemia jest piekłem innej planety...
Japonia | jQuery plugins | Restauracje japońskie

To i tak korzystna interpretacja, można dostać informacje że to działalność gospodarcza i trzeba rejestrować firmę i płacić poza podatkiem zusy

@cyber

Chciałem rozliczać się na zasadzie wynajmu powierzchni reklamowej (jako osoba fizyczna bez DG) i wystąpiłem o oficjalną interpretację na piśmie do Ministerstwa Finansów. W odpowiedzi dostałem, że moje stanowisko jest błędne i wszystkie dochody z prolinka, adsense itd. mam wpisywać w PIT-36 jak "inne źródła". Wcześniej, nie mając interpretacji podatkowej, wpłacałem zaliczkę na podatek do 20 dnia kolejnego miesiąca i zostałem wezwany do US ponieważ uznano, że nie powinienem ich wpłacać.

Nie mając indywidualnej interpretacji podatkowej ciężko później dochodzić swoich racji przed US bo w naszym kraju każdy US może gadać co innego...

Abrigo.com.pl - Biuro rachunkowe dla branży SEO

To i tak korzystna interpretacja, można dostać informacje że to działalność gospodarcza i trzeba rejestrować firmę i płacić poza podatkiem zusy

Ja tam wolę się upewnić jak mam się rozliczac, poza tym oto fragment z FAQ odnośnie składania takich zapytań do MF. W razie by pogrozili paluszkiem i kazali jednak tą DG zakładać.
Czy po otrzymaniu interpretacji indywidualnej, jest obowiązek zastosowania
się do niej?
Nie. Podatnik w drodze wydanej interpretacji indywidualnej otrzymuje jedynie informację
o stanowisku organu podatkowego w danej sprawie i ma moŜliwość suwerennego podjęcia
określonych działań na gruncie prawa podatkowego

P.S

Eros dzięki za pomoc :) po wypłacie wysyłam zapytanie to tak te 50 zł opłaty nie odczuje :)

Produkty konopne https://konopnysklep.com.pl/21-krople-cbd oleje, krople i ekstrakty z kwiatostanów zawierające cenne kannabinoidy CBD i CBG
Potrzebujesz solidnego fachowca?
https://elektryka-szczecin.pl - Systemy alarmowe, monitoring oraz inteligentne instalacje.

@Cinex

Proszę bardzo :)

@abrigo

Jakieś 2 lata temu właśnie usłyszałem od "miłej" Pani w US: "co jakie reklamy na stronie www, jakie zarobki za linki, to ja coś kombinuję i to musi być działalność gospodarcza". Powiedziałem mam zakładać działalność gospodarczą dla zarobków poniżej 1000zł rocznie? To ja chce być uczciwy i zapłacić podatek a Państwo mi rzuca kłody pod nogi... Wtedy też wystąpiłem z wnioskiem o 1 interpretację podatkową żeby mieć wszystko ładnie na piśmie bo wiem z doświadczenia, że urzędnicy potrafią wszystkiemu zaprzeczyć jeśli się nie ma dowodów, że powiedzieli tak i tak.

Być może Ziemia jest piekłem innej planety...
Japonia | jQuery plugins | Restauracje japońskie

• 2 tygodnie później...

U mnie też cisza z nowymi, nawet starych kilka ubyło. Pierwszy raz wypłata opóźniona, musiałem się o nią prosić.

Poza tym jest problem z naliczaniem zarobków - mniej niż moje obliczenia (nawet z uwzgl. darmowych).

Jedyny plus to to, że tym przestały mi się podświetlać linki na różowo, rzekomo nie wyświetlające się. Ogólnie słabizna.

tak, spadki zarobków, chociaż ilość linków trochę spadła (o kilka %)

a zarobki spadły co najmniej o kilkanaście %.

brak nowych linków, 1-2 na tydzień.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności