Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

U mnie jak na razie 5-ciodniowa zaległość. Mail do BOK-u i odpowiedź od Małgośki z automatu:

"Z moich informacji wynika, że przelew powinien zostać zrealizowany. Jednak jeśli nie otrzymał Pan przelewu sprawdzę sytuację w księgowości."

Co prawda to już drugie z rzędu opóźnienie (i chyba czwarte w ogóle), ale zaczynam się niepokoić o los tego projektu.

Pani z BOK stwierdziła parę dni temu że mój przelew został omyłkowo pominięty i że właśnie został ponownie zlecony.

Uhm, tak, oczywiście, wszystkim nam "omyłkowo" pominęli...

Szczerze powiedziawszy to nie wiem jak można położyć cashflow w takim biznesie. Chyba tylko przepijając kasę i albo wydając zbyt dużo na biura i inną reprezentację.

Dostają $ od klientów, biorą działkę dla siebie i mają resztę wypłacić dla wydawcy. Nie ma tu miejsca na wpadkę typu "ktoś nam nie zapłacił" czy "towar się zepsuł w chłodni" albo "tir z kiełbasą miał wypadek".

no i jeszcze po drodze łupią VAT z wydawców niefirmowych. Ja jedyne co mogę zrobić, to wstrzymać publikacje nowych linków (prolink) i tekstów (nextcontent) i to właśnie zrobiłem :)

Edit: A, no i jeszcze jedno :) w ramach NextContent zgodnie z regulaminem mogę swobodnie wywalić treści które mają ponad rok i to będzie mój następny krok, który niestety dotknie także reklamodawców.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Zauważyliście, że już dawno nikt tu z prolink nie pisał? Zawsze po kilku burzach w postach był post od prolink a teraz zero odzewu, a już chyba trzy strony się ciągnie dyskusja o płatnościach.

U mnie co prawda jest tak średnio 21 dni + 2 czy 3 dni jak weekend więc narzekać nie mogę czytając ile czekają inni :D Ale może faktycznie coś wisi w powietrzu? Albo może mały team i wsio zajęte przy obsłudze zagranicznych projektów?

Zauważyliście, że już dawno nikt tu z prolink nie pisał? Zawsze po kilku burzach w postach był post od prolink a teraz zero odzewu, a już chyba trzy strony się ciągnie dyskusja o płatnościach.

U mnie co prawda jest tak średnio 21 dni + 2 czy 3 dni jak weekend więc narzekać nie mogę czytając ile czekają inni :D Ale może faktycznie coś wisi w powietrzu? Albo może mały team i wsio zajęte przy obsłudze zagranicznych projektów?

Faktury dostają w pdf od razu zweryfikowane z saldem konta. Wydaje mi się że jedna osoba mogłaby ogarnąć setki takich przelewów dziennie. Opóźnienie w płaceniu to raczej objaw ich problemów niż sukcesów:)

Abrigo.com.pl - Biuro rachunkowe dla branży SEO

Opóźnienie w płaceniu to raczej objaw ich problemów niż sukcesów:)

hehehehheh .... przecież to jest sukces ..... emitować linki na nie swoich stronach nie płacąc za to . I jeszcze ludzie się zastanawiają co zrobić. Jaki ten naród niekumaty. Prolink bez wydawców będzie musiał oddać kasę i pewnie jakieś kary zleceniodawcom. Wydawcy bez prolinka tracą niewypłacone pieniądze i idą do kogoś innego kto płaci regularnie. Efekt jest taki że prolink upada a wydawcy nie narzekają bo są już u kogoś innego. Na czas oczekiwania odpalają adsense żeby "coś" wpadało i już. Jedyne co można zrobić to na zawołanie wycofać wszystkie linki prolina i renegocjować umowy ... tak żeby płatność była np. w ciągu tygodnia po okresie emisji i pod warunkiem spłaty poprzednich zobowiązań. Warto pamiętać że prolink juz tą kasę ma bo pobiera z góry !!Jeśli po tygodniu kasy nie ma to powtórka . Prolink zrezygnuje z grania w ch... nie ze względu na wydawców ale reklamodawców którzy będą się chcięli reklamować ale w prolinku nie będą mięli gdzie .........................

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności