Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dostałem dwie wypłaty i nieco Was zaskoczę - dostałem za grudzień 2014 r. i dostałem za styczeń 2015 r. Kody usunąłem kilka dni temu.

Ogólnie sobie trochę pogrywają. Ja im wezwanie wysłałem w grudniu i go nie odebrali - mam potwierdzenie, że nie odebrane. Pewno dlatego, że już wysłałem z danymi kancelarii ;)

Kasę całą dostałem pewno tylko dlatego, że im sugestywnie napisałem, że się na co dzień zajmuję prawem, a nie pozycjonowaniem. Innym doradzam składać pozwy - możecie to zrobić zupełnie online w elektronicznym postępowaniu upominawczym (nawet tam dowodów nie trzeba załączać) - tym się zajmuje Sąd Rejonowy w Lublinie - pogooglujcie trochę ;)

Wystarczy mieć jedno wezwanie do zapłaty - tak naprawdę nie ma czegoś takiego jak 'przedsądowe wezwanie do zapłaty' - to tylko taki chwyt, żeby presję na dłużnika wywrzeć. Więc jak ktoś jedno wysłał to starczy, a tak naprawdę to w ogóle można by się było bez niego obejść bo z umowy wynika kiedy ma płatność nastąpić.

Linków trzymać nie trzeba - przypominam, że nawet sam Prolink wysłał maila, żeby linki usunąć z uwagi na banowanie stron.

Natomiast jak ktoś ma chęci to może złożyć zawiadomienie o możliwości popełnienie przestępstwa przeciwko członkom zarządu (a raczej członkowi bo jest chyba tylko 1) z art. 300 - 302 k.k. Bo teraz widać, że sobie pogrywają i spłacają wierzycieli tak jak im pasuje, a to jest karalne, jakby się okazało, że nie mają kasy. Można zawsze spróbować - bo to i tak prokuratura będzie prowadziła, więc nic się nie traci poza czasem na złożenie zawiadomienia.

Również można napisać wniosek o upadłość, ale ten wniosek podlega opłacie 1000 zł, więc wątpię, że ktoś będzie się chciał w to bawić.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wreszcie jakiś konkret. Dzięki Carnagge, choć dla mnie, to musztarda po obiedzie. Ponieważ otrzymałam wszystkie zaległe płatności i - o dziwo - bieżącą z początku stycznia też.

Obecnie prolink ma u mnie czyste konto. Nie ukrywam, nie obeszło się bez problemów.

Jednak wieszanie psów na Paniach Konsultantkach jest nie na miejscu, bo tak krawiec kraje jak materii staje, a One nie mają wyboru.

Życzę wszystkim otrzymania zaległych płatności.

@it_management - wszelkie umowy były zawierane w wersji elektronicznej, nie widzę zasadności aby wychylać się ponad elektroniczną wymianę korespondencji.

@All

----------------------

Proszę o sprawdzenie domeny xxx - pojawia się poniższy błąd Wystąpiły błędy w osadzaniu linka testowego. Sprawdź poprawność osadzenia kodu na swojej stronie.

Wypłata zostanie zrealizowania w momencie przywrócenia poprawnej emisji linków.

Pozdrawiam,
Magda
---------------------
Jak oni mogą żądać poprawnego osadzania linku testowego w momencie gdy mowa o zaległym rachunku, który został przyjęty do wypłaty przeszło DWA miesiące temu, bez kwestionowania wysokości rachunku, wyświetlania linków, czy osadzania linku testowego. Tupet do kwadratu!

----------------------

Proszę o sprawdzenie domeny xxx - pojawia się poniższy błąd Wystąpiły błędy w osadzaniu linka testowego. Sprawdź poprawność osadzenia kodu na swojej stronie.

Wypłata zostanie zrealizowania w momencie przywrócenia poprawnej emisji linków.

Pozdrawiam,

Magda
---------------------

Normalnie jaja :) Spytaj się ich na jakiej podstawie takie wymagania mają, płacą za te linki co już były wyświetlone, a nie za te co będą w przyszłości, ale jak to się mówi tonący brzytwy się chwyta.

Szybki i sprawdzony serwer do GSA, CS czy ZennoPostera - SolidSeoVPS

Jak oni mogą żądać poprawnego osadzania linku testowego w momencie gdy mowa o zaległym rachunku, który został przyjęty do wypłaty przeszło DWA miesiące temu, bez kwestionowania wysokości rachunku, wyświetlania linków, czy osadzania linku testowego. Tupet do kwadratu!

Mam z nimi ten sam problem. Oczywiście na ani jeden mail w tej sprawie nie odpowiedzieli...

Wyslanie maila niestety nie powoduje zadnych skutkow prawnych.

Polecony za potw. Odbioru tu polecam np postivo .wgrywasz pdf i nie musisz biegac na poczte

It_management - jest tylko jeden problem z takim wysyłaniem - jak prześlesz skan to to pismo nie ma ważnego podpisu - podpis zgodnie z prawem nie może być wydrukowany lub skserowany. Akurat przy wezwaniu do zapłaty to raczej nie ma znaczenia, ale zawsze ktoś się może później doczepić, że nie był pewien kto to wysłał.

Uczulam tylko, żeby ktoś takich pism czasem do sądów czy urzędów nie przesyłał, bo od razy dostanie wezwanie do uzupełnienia braków.

W zasadzie też nie trzeba wydawać kasy na potwierdzenie odbioru bo poczta polska rejestruje teraz przesyłki i można je normalnie śledzić kodem. Tylko minus jest taki, że jak ktoś nie odbierze to nie ma o tym chyba wzmianki w tym systemie.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

A u mnie październikowa faktura nadal nieopłacona, wizja zgłoszenia sprawy do prokuratury z art. 300 - 302 k.k. staje się coraz bardziej kusząca. Nudzi już mnie bezowocna i coraz bardziej bezczelna korespondencja z konsultantką Magdaleną Musińską.

A może by tak zrobić fajne zakupy w sklepie Ordin.pl, gdzie znajdziesz m.in. czarne baterie prysznicowe.

Uprawnionymi do wpisania dłużnika na listę KRD są wyłącznie przedsiębiorcy. Należy zwrócić uwagę na wartość wymaganego w chwili wpisu łącznego zobowiązania, które wynosi odpowiednio: dla konsumenta co najmniej 200 zł, a dla innego przedsiębiorcy 500 zł. Termin płatności wymagalnego świadczenia musi przekraczać 60 dni, po tym czasie należy wysłać do dłużnika listem poleconym wezwanie do zapłaty zawierające informację o zamiarze wpisania dłużnika do KRD. Wpisu można dokonać po miesiącu od nadania wezwania do zapłaty. Dużym uproszczeniem jest to, że dłużnik wcale nie musi odebrać wezwania. Przedsiębiorca, który dokonał wpisu dłużnika do KRD, jest zobowiązany do usunięcia informacji (lub ich aktualizacji) w terminie 14 dni w przypadku całkowitej lub częściowej spłaty zadłużenia (a także w innych przypadkach, w których zobowiązanie wygasa).

https://www.kancelariakufieta.pl/kancelaria-wroclaw/z-praktyki/przykladowe-sprawy/kto-kiedy-i-na-jakiej-podstawie-moze-wpisac-dluznika-do-krd/

Może lepiej tak?

W przypadku o,którym piszę przesyłka nie musi być odebrana.

Czekasz 30 dni od wysyłki i wpisujesz do KRD.Później czekasz, zwykle do 2 miesięcy.

O_o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności