Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Mi osobiście brakuje jeszcze możliwości zaznaczenia wszystkich linków oczekujących jednym kliknięciem. Bo obecnie trzeba zaznaczyć każdy checkbox ręcznie co nie jest zbyt wygodne :)

Poniżej instrukcje instalacji na 2 typach stron (sprawdzane praktycznie na moich serwisach).

Instalacja prolink'a na SeoKatalogu:

1. Rozpakuj archiwum i umieść pliki w katalogu głównym seokatalogu a także nadaj plikom uprawnienia do zapisu (chmod 666).

2. Wejdź do /templates/nazwa_stylu/ i otwórza plik footer.php (linki będą umieszczone w stopce) lub header.php (linki będą umieszczone w nagłówku).

3. Wstaw poniższy kod w miejscu w których mają wyświetlać się linki:

<?
include('./prolink.php');
prolink_getLinks();
?>

Instalacja smarty (może nie działać w przypadkach gdy skrypt nie obsługuje znaczników {php}):

1. Rozpakuj archiwum i umieść pliki w katalogu głównym swojej strony a także nadaj plikom uprawnienia do zapisu (chmod 666).

2. Wstaw poniższy kod do pliku stylu (tpl) w miejscu w których mają wyświetlać się linki:

{php}
include('./prolink.php');
prolink_getLinks();
{/php}

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Michał,

dzięki za instrukcje. Otrzymaliśmy też inne na PW - autorów prosimy o publikację w tym wątku.

Osoby, które nie mogą z jakiegoś powodu poradzić sobie z instalacją bardzo proszę pisać tutaj. Pewnie znajdą się użytkownicy, którym się udało zainstalować system na odpowiedniej platformie i podpowiedzą - jak to zrobić.

Joomla 1.5

A - Instalacja uproszczona

1. Rozpakuj archiwum prolinkcode.zip, następnie zawartość w postaci plików .php wgraj do katalogu głównego Twojego serwisu (najczęściej "www").

11936969.jpg

2. W wybranym edytorze otwieramy plik index.php znajdujący się w katalogu głównym, za linią "<?php" wstawiamy kod include_once('prolink.php');

80580977.jpg

3. Wchodzimy do panelu administracyjnego Joomla pod adresem https://www.twojastrona.pl/administrator/

4. Pobieramy moduł PHP dostępny tutaj: https://joomla-php.googlecode.com/files/mod_php0.1beta.zip, następnie W zakładce Rozszerzenia -> Instalator w polu "Wczytaj paczkę" wskazujemy ścieżkę pobranego wcześniej pliku, po czym go instalujemy. Inną opcją instalacji jest wpisanie adresu https://joomla-php.googlecode.com/files/mod_php0.1beta.zip w pole "Instaluj z Sieci"

93277628.jpg

5. W zakładce Rozszerzenia -> Moduły odnajdujemy nowy moduł o nazwie "PHP Module"

99658416.jpg

6. Tworzymy nowy moduł PHP zawierający reklamy z systemu ProLink; w polu "Tytuł" wpisujemy np. "Reklama", wybieramy pozycję modułu z naszą nową reklamą oraz strony na których będzie emitowana. W polu "Parametry" wystarczy wpisać <?php prolink_getLinks(); ?> lub rozbudować moduł o dowolny kod html, np.

<H3>Reklama</H3>

<p><?php prolink_getLinks(); ?></p>

94609341.jpg

Na zakończenie edycji klikamy na "Zapisz"

7. Reklama zainstalowana, po aktywacji strony w systemie ProLink, reklamodawcy będą mogli zakupić reklamę na wybranej stronie Twojego serwisu.

B - Instalacja zaawansowana

1. Rozpakuj archiwum prolinkcode.zip, następnie zawartość w postaci plików .php wgraj do katalogu głównego Twojego serwisu.

11936969.jpg

2. W wybranym edytorze otwieramy plik index.php znajdujący się w katalogu głównym (najczęściej "www"), za linią "<?php" wstawiamy kod include_once('prolink.php');

80580977.jpg

3. Edytujemy plik index.php znajdujący się w katalogu z używanym szablonem (templates/nazwa_szablonu/), następnie w znaczniku <div> wybranego fragmentu szablonu (za linią wywołującą moduł) wstawiamy kod <?php prolink_getLinks(); ?>. W poniższym przykładzie kod reklamy został umieszczony w dolnej części pozycji Bottom, przed stopką (footer)

52628815.jpg

4. Reklama zainstalowana, po aktywacji strony w systemie ProLink, reklamodawcy będą mogli zakupić reklamę na wybranej stronie Twojego serwisu.

Katalog stron - Domena 2003, sukcesywnie linkowany katalog stron. Max. 1 link wych.

Konkurs Piosenki Eurowizja -

Eurowizja

Esder,

dzięki za instrukcję. Wiem, że Andddrew miał jakieś problemy z Joomlą. Andddrew czy instrukcja Esdera pomogła?

Pawka,

zaproszenie poszło na PW.

Przypominam, że jeszcze trwa promocja i każdy dodany do systemu serwis z PR powyżej 3 otrzymuje 100 pln. Najaktywniejszy tester otrzyma również konsolę Playstation 3!

Kilka kodów rejestracji:

be6cfd1d0b

0859646a03

0bd5773633

b793a339da

1d298ab920

6843d1a6ff

665ba99f1b

d266147ba6

Osoby, które wykorzystają - proszę o info. Zedytuję wtedy post.

TTSEO,

system działa w tej chwili w wersji testowej, dla wybranej grupy osób. Tak jak pisałem wcześniej - indeksacja podstron jest jeszcze poprawiana i optymalizowana. Czasami też system indeksuje obrazki i redirecty.

Dzięki Wam już sporo bugów udało się wyłapać i poprawić.

W wyszukiwarce linków do kupienia (w "Sprzedaż linków" także) podstrony powinny być sortowane od najwyższego PR do najniższego, ułatwi to znalezienie tych istotniejszych. W ustawieniach kampanii powinien być także jakikolwiek jej podgląd po zapisaniu, w stylu "Tak będzie wyglądała Twoja reklama".

każdy dodany do systemu serwis z PR powyżej 3 otrzymuje 100 pln

Czyli min. PR4? W "o nas" jest "100 zł za dodanie serwisu z pozycją page rank 3".

Katalog stron - Domena 2003, sukcesywnie linkowany katalog stron. Max. 1 link wych.

Konkurs Piosenki Eurowizja -

Eurowizja

Dzięki Wam już sporo bugów udało się wyłapać i poprawić.

Rozumiem to też tak, dlaczego zgłosiłem, co IMHO jest błąd.

Tylko, jeśli patrzę na te ceny na zakup linka:

Nie będę wpłacić 30+ PLN za linka z hp z domeny z PR3, jeśli ta domena linkuje do setki/tysiące innych domen (pachne SWL).

Czy nie warto dodać opcje - sprzedawaj tylko linki "side-wide"?

Albo inaczej:

Jak mam ustalić cenę za zwykłe dobre zapleczy SEO?

Powiedzmy:

1 strona (hp) - PR4

10 podstron - PR3

20 tagi PR2

Wiedzę, że są strony, które za PR2 chcą 20 PLN (???) - z fatalnym Alexa rank.

Więc oferuję 3 linki i wyceniam powiedzmy to tak ???:

20x3x20 PLN = 1200 PLN

10x3x30 PLN (za PR3) = 900 PLN

01x3x40 PLN (za PR4) = 120 PLN

I postaram się sprzedawać linki z zaplecza za 2220 PLN na miesiąc???

Za 2220 PLN sprzedam domenę z treścią.

Przy takich cenach, które do tej porze znalasłem, trudno kupić linka w tym sytemie ...

TTSEO,

dzięki za uwagi.

Ceny za linki ustalają Wydawcy. Czyli link PR2 może, ale nie musi kosztować 20 pln. My udostępniamy narzędzie. Osoba, która ustawi wysokie ceny musi się liczyć z tym że linki będą sprzedawane rzadziej.

W tej chwili prawie we wszystkich serwisach można kupić linki nawet za 40 groszy.

Pomysł ze sprzedażą site-wide jest ciekawy i do wprowadzenia. Jak wtedy byś widział ceny?

Esder,

mój błąd. Serwisy z minimum pr3 otrzymują 100 pln.

mój błąd. Serwisy z minimum pr3 otrzymują 100 pln.

30 grudnia dodałem serwis pr=3, jest już zatwierdzony.

"where's my money?" :>

Witam,

ja tez dodałem serwis z Pr4 30 grudnia, który jest aktywny i na razie pieniędzy na koncie nie widzę.

Kiedy zostają naliczane owe bonusowe 100 PLN?

Jako że stron w systemie jest coraz więcej - pracujemy nad mechanizmem ukrywania urli w wyszukiwarce.

Zastanawiamy się jak można rozwiązać problem. W tej chwili mamy 2 pomysły:

1. Udostępniamy tylko parametry serwisów i zakup odbywa się bez "wglądu" z możliwością bezkosztowej rezygnacji w ciągu 24h

2. Funkcjonalność polegająca na wysyłaniu prośby o udostępnienie adresu serwisu (od klienta do konkretnego wydawcy)

Co sądzicie o tym?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności