Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ponowne sprawdzanie PR trwa już od jakiegoś czasu a ja chciałbym zapytać kiedy jest przewidywalny termin zakończenia tego procesu dla wszystkich stron wraz z podstronami?

Czy to kwestia dni czy może jeszcze kilku tygodni?

Ponownie chciałbym poruszyć także kilka kwestii a mianowicie:

1. zaindeksowane podstrony i konieczność klikania po 1 (+ przeładowanie strony) jeśli chcemy odznaczyć elementy, strasznie denerwujące jeśli np. chcemy sprzedawać linki na 40 z 100 podstron....

2. porcjowanie wyników - jesteśmy na 1 stronie z wynikami i jeśli chcemy przejść na 20 to trzeba 19 razy kliknąć "następna strona"

3. "przycisk" do automatycznego zgłaszania stron do ponownej indeksacji - z limitem np. 1 zgłoszenie dla strony miesięcznie aby nie nadużywać tej opcji.

4. podstrona z nowościami i aktualizacjami w systemie - w innym wypadku ciężko być na bieżąco z tym co zmieniło się w systemie jeśli nie śledzi się tego wątku na forum.

Myślę, że te 4 zmiany to kwestia max. 1h na każdy punkt dla programisty.

Być może Ziemia jest piekłem innej planety...
Japonia | jQuery plugins | Restauracje japońskie

2. porcjowanie wyników - jesteśmy na 1 stronie z wynikami i jeśli chcemy przejść na 20 to trzeba 19 razy kliknąć "następna strona"

Też mnie to denerwuje ale jest prosty sposób.

Klikasz "nastepna strona" i w pasku adresu zmieniasz" packstart=10&packsize=10" na np. "packstart=10&packsize=1000". Wyświetla Ci się cała lista.

Czy prolink przestał przysyłać maile z powiadamianiem o linku czekającym do akceptacji?

Chyba teraz wysyłają raz dziennie i wszystko na raz. Bo cały dzień nic i nagle wieczorem mail z 10 linkami do akceptacji. To chyba nawet dobrze, nie zaśmieca się skrzynki.

EDIT:

W czwartek dodawałam dużą ilość kampanii - wykupiłam duże ilości linków. Od czwartku mija piąty dzień, a niektóre zamówione linki nadal oczekują na akceptację. A przecież po 2 dniach miały się akceptować automatycznie? O co chodzi?

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

wyszukiwarka to najważniejsza część systemu, a działa słabo. Usunąłem swoje strony i linki.

Zostało mi jeszcze parę złotych na koncie do wykorzystania i chciałem je wydać ale poległem na wyszukiwaniu.

czasami blog o pozycjonowaniu Filtr na ceneo, nokaut, skapiec

ale przeważnie recenzje filmów Sponsoring film

darmowy katalog dobrych stron internetowych, dodaj swoją stronę za friko

Dodałem serwisy, którą są zaakceptowane ale nie ukazują się w wyszukiwarce.

To też spory problem.

Najpierw stronę akceptuje Administrator, a później wyszukiwarka:) ja mam juz dwie strony w prolinku które są zaakceptowane, ale nie istnieją w wyszukiwarce nawet po wpisaniu ich pełnego adresu. Nic się z tym nie da zrobić można napisać do bok ale oni też nie mają na to wpływu (albo nie chcą mieć). Chyba że skontaktujesz się bezpośrednio z wyszukiwarką i ją przekonasz:)

Radd26,

jeśli serwis jest w stanie OK - po 24h od momentu przejścia w stan OK wyświetla się w wyszukiwarce.

Mahjong,

Chętnie wysłuchamy propozycji dot. ulepszenia wyszukiwarki. Narzekanie nie ma tak pozytywnego wpływu jak konstruktywne uwagi.

Emil25,

Wyślij na bok at prolink.pl dokładne adresy - sprawdzimy. Jeśli serwisy są w stanie OK - powinny się pokazywać w wyszukiwarce.

Kupiciel,

Sprawdziliśmy wyszukiwarkę. Zakres cenowy jest zawsze wyższy ponieważ pokazywana jest cena strony głónej. Oprócz tego wyszukiwarka działa prawidłowo.

Bunitas,

Czy linki oczekujące na akceptację przeszły w stan OK?

Eros,

Niektóre rzeczy są faktycznie nieduże, jednak np reindeksacja, o której automatyzacji wspominasz jest molochem.

Walczymy z tym tematem już długo i ze względu na nowe serwisy, które cały czas są w kolejce - są utrudnienia. Walczymy.

Nomadowy,

jeśli serwisy wiszą dłużej niż 2 dni - nie spełniają warunków.

Gdzie wstawiacie linki prolinka?

dodałem w stopce bloga żony i kilka tygodni temu napisali mi, że reklamodawcy się skarżą, że to niezgodne z regulaminem...

olałem sprawę, bo kasa marna (był to raczej eksperyment), poprosiłem o usunięcie bloga z serwisu.

i o temacie zapomniałem...

jednak ostatnio znów ktoś kupił link, zaakceptował się sam po 48h...

zalogowałem się na panel a tam komunikat, że jest problem z osadzeniem linka testowego itd... (a te sprzedane działają ok)

Przypomniałem sobie ten wątek który mnie skierował do prolinka. Ponawiam pytanie - skoro to linki pozycjonujące a nie reklamowe to jaki sens wstawiać je pod menu/sidebrze/w treści?

Blog ma PR4, także na podstronach... nie ma innych linków wychodzących - może znacie inne giełdy linków? (poza allegr..)

Polecam blog o podróżowaniu. Relacje z wypraw, zdjęcia, filmy, porady.
Zapraszam na relację z wyprawy do Namibii i Botswany.

Czy tylko ja mam od wczorajszego poranka problem ze swoimi stronami w panelu? Wszystkie mają status "BŁĄD SYSTEMU!!!, Sprawdź instalację". Napisałem na bok o co chodzi (niczego nie zmieniałem od dłuższego czasu na stronach) i najpierw dostałem maila, żebym usunął cache, a potem (bo to nic nie dało), żebym poczekał, bo oni coś wczoraj resetowali i powinno być ok, no ale dziś znowu nie jest ok i dalej te komunikaty. WTF? Pewnie dziś znowu do nich napiszę, ale jestem ciekaw czy wy też tak macie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności