Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Na tym czymś (prolink) da się w ogóle zarobić czy to strata czasu i zaśmiecanie strony ?

Ano można, choć BOK kiepski to w ogólnym rozrachunku daje system radę :soczek:

Też mam ten problem z "BŁĄD SYSTEMU!!!, Sprawdź instalację". Ale tylko na niektórych stronach. Jak coś odpiszą to dajcie znać na forum.

Prolink.pl

Wyślij na bok at prolink.pl dokładne adresy - sprawdzimy. Jeśli serwisy są w stanie OK - powinny się pokazywać w wyszukiwarce.

Wysłałem informacje dnia 31.10 oraz przypomnienia o problemie dnia 09.11 i 21.11. Otzymywałem lakoniczne odpowiedzi w stylu:

Niestety nastąpił błąd natury technicznej i serwis xxx.pl nie pokazuje się w wyszukiwarce. Zlecimy reindeksację i w przeciągu 48h sytuacja się poprawi.
Aktualnie nasi Programiści sprawdzają w systemie możliwe przyczyny występowania tego błędu.

Jak tylko otrzymam informację z pewnością ją Panu przekażę.

prawie 3 tygodnie i nic..

Dziwie mnie to że mam dwa serwisy na tym samym silniku i jeden pokazuje się w Waszej wyszukiwarce a drugi nie?

Drugą kwestią jest fakt że dodając nowe serwisy też mają podobny problem.

Według zaleceń wysyłam kolejną wiadomość na bok.

Można zarobić - całkiem przyzwoite pieniążki, aczkolwiek ciężko moim zdaniem z samego Prolinka opłacić taki serwer, by te bardziej rozbudowane witryny utrzymać.

Ja chciałbym powrócić jeszcze do jednaj kwestii, która mi się osobiście nie podoba, gdyż moim zdaniem jest krzywdząca dla pewnej grupy wydawców.

Chodzi mi o tą grupę wydawców, którzy wystawiają Państwu faktury vatowskie. Chodzi o fakt, iż kwoty, które chcemy wypłacić rzekomo są kwotami brutto zawierającymi podatek VAT (a więc jako wydawca praktycznie biorę vat na siebie). Bardziej opłaca się mi przesłać Wam rachunek jako osoba fizyczna aniżeli jako podmiot gospodarczy.

Czy macie w planach chociaż wprowadzenie np. dodatkowych przywilejów chociażby krótszego terminu płatności faktur dla osób z DG ? Ewentualnie czy istnieje taka możliwość by od nowego roku do kwoty wypłacanej doliczać podatek VAT - > tak jak to się odbywa np. w Adkontest czy SmartContext ?

Radd26,

jeśli serwis jest w stanie OK - po 24h od momentu przejścia w stan OK wyświetla się w wyszukiwarce.

Nie jest to niestety prawda. Mam jeden serwis którego od kilku tygodni nie ma w wyszukiwarce i dodałem kolejny parę dni temu - też go nie widać w wyszukiwarce. Stron nie można znaleźć nawet po wpisaniu pełnego adresu, nie mówiąc już o słowach kluczowych.

Można zarobić - całkiem przyzwoite pieniążki, aczkolwiek ciężko moim zdaniem z samego Prolinka opłacić taki serwer, by te bardziej rozbudowane witryny utrzymać.

Ja chciałbym powrócić jeszcze do jednaj kwestii, która mi się osobiście nie podoba, gdyż moim zdaniem jest krzywdząca dla pewnej grupy wydawców.

Chodzi mi o tą grupę wydawców, którzy wystawiają Państwu faktury vatowskie. Chodzi o fakt, iż kwoty, które chcemy wypłacić rzekomo są kwotami brutto zawierającymi podatek VAT (a więc jako wydawca praktycznie biorę vat na siebie). Bardziej opłaca się mi przesłać Wam rachunek jako osoba fizyczna aniżeli jako podmiot gospodarczy.

Czy macie w planach chociaż wprowadzenie np. dodatkowych przywilejów chociażby krótszego terminu płatności faktur dla osób z DG ? Ewentualnie czy istnieje taka możliwość by od nowego roku do kwoty wypłacanej doliczać podatek VAT - > tak jak to się odbywa np. w Adkontest czy SmartContext ?

Wznawiam wątek prosząc o komentarz ze strony Prolinku

Czy możecie z łaski swojej akceptować lub odrzucać dodane serwisy? Ile czasu serwis może wisieć? Jeżeli nie spełnia jakiś warunków to proszę je odrzucać i dawać informację na temat powodu odrzucenia.

TAK, wiem - można do Was napisać z prośbą lub zadzwonić ale takie rzeczy powinny być robione automatycznie podczas weryfikacji.

Będziecie zwiększać % w programie partnerskim ? Bo konkurencja płaci więcej i zastanawiam się nad promowaniem ich :)

Ogólnie, to przydałyby się jakieś bardziej zaawansowane statystyki np. ile z poleconych osób jest aktywnych w serwisie itp.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności