Skocz do zawartości

Prolink.pl - chyba już nie działa

Prolink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

ProLink może nie upadnie, ale ten ich projekt KBM może mieć pewne wachania linków prowadzących :) co może skutkować zmianami widoczności w serpach tegoż serwisu.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

Usługi informatyczne oraz reklamowe w tym pozycjonowanie w częstochowie

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

tylko dlaczego może zamieszczać linki na podstronach bez PR a my wszyscy na takich stronach nie możemy sprzedawać linków

Bo hajs się musi zgadzać, szkoda tylko, że nie nam :(

Ale dzięki użytkownikowi Cruiser zaczynamy kontrofensywę, dobra robota.

Trzeba będzie pomyśleć nad napisaniem jakiegoś skryptu automatyzującego :P

Wywaliłem 70 linków, straciłem tylko jakieś 3 zł przez mój rozpęd.

Nie będę już akceptował żadnej strony powiązanej z LeadBullet.

U mnie darmowych linków dla jednej tylko domeny było ponad 100! Usunąłem wszystkie KBM i ani grosz mi nie umknął mi z portfela! Niektóre z nich już były bardzo zadomowione(od roku) - wtedy się cieszyłem, że system działa i ludzie kupują linki, a teraz się okazuje, że codzienne oferty które otrzymywałem to były oferty darmowych linków od Prolinka. Wychodziło z tego 80zł miesięcznie na jednej tylko domenie, a więc nie mało.

Teraz prawda o systemie Prolink:

• Prolink oblicza 5% bakszyszu(linków na własne reklamy) nie od aktywnych stron w systemie, ale WSZYSTKICH jakie znajdują się w serwisie - także może być ich bardzo dużo(u mnie było 400 stron aktywnych "sprzedawanych", a 5% wyliczył z 3500 stron! Co dawało 170 linków z puli 5% i praktycznie wszystkie były wykorzystane, albo taki był zamiar[KBM])
  • Prolink nie dodaje swoich linków do stron z najniższą stawką! Może, ale nie musi u mnie dodawał do stron z PR1 i PR2, a co ;)
  • Prolink nalicza nam za linki w systemie dziennym, ale za usunięcie kasuje znacznie więcej (opłaca się usuwać tylko linki przed końcem wyświetlania)
  • Prolink nie wypłaca przelewów w terminie, albo czeka do ostatniego dnia roboczego zgodnie ze swoim Regulaminem(na przelew trzeba czekać miesiącami)
  • Prolink podaje ceny brutto Klientom, którzy potem sobie mogą ten podatek zwrócić w rozliczeniu PIT, ale dla Wydawcy pozostaje od sprzedanego linku odjąć 20% prowizji Prolink, plus podatek 23%.
  • Prolink nie podaje jawnie % swojej prowizji, próżno szukać takiej informacji w Regulaminie
  • Prolink ustala sobie niewygórowaną granicę kwoty za wstawiony link, kierując się tylko i wyłącznie przestarzałym wskaźnikiem Page Rank (po stronie klienta jednak mamy szerszy wgląd we właściwości domeny (BL, LW, etc.) i zależności czy to podstrona 1-rzedu, 2-go etc.
  • Prolink nie dba o konto klienta - kilkakrotnie zdarzyło się opróżnić koszyk po przejściu na kolejną stronę podczas zakupów(problem ten był monitowany co najmniej od roku).
  • Prolink nie sprawdza zamieszczonych odnośników - zdarzało się kilkakrotnie płacić za linki, które już się nie wyświetlały na stronie wydawcy (odwrotna sytuacja jest po stronie Wydawcy, tu można zauważyć, że sprawdza czasem nadgorliwie - jakiekolwiek przestoje w odczycie itp. zostają zamalowane i blokowane wypłaty, ale wydawca już nie otrzymuje informacji o problemie z dostępem do podstrony)
  • Prolink nie wyjaśnia naszych zysków - do dyspozycji mamy lakoniczne okienko, w którym możemy sprawdzić przychodzi w ciągu 24h, 7 dni, 30 dni i to wszystko..
  • Prolink nie ma właściwie żadnego profesjonalnego supportu, jakikolwiek poważniejszy problem na stronie wymagał batalii mailowej

Chciałbym napisać coś na plus dla Prolinka, ale dłużej się tak pracować nie da. Prolink bombarduje moją skrzynkę codziennie linkami do KBM i uważa to za swoją świętość(pomimo, że już posiada 100 linków za darmo). Wystarczy przeoczyć, mieć urlop, aby po dwóch dniach zadomowiły się w naszej domenie "grzybice pochwy" i inne rzeczy.

ps. mam nadzieję, że te serwisy nie tworzą tacy sami ludzie copywriting w NextContent, byłaby to wtedy katastrofa dla potencjalnych czytelników porad tam zawartych..

A ja się postarałem trochę ułatwić usuwanie linków wszystkim i jednocześnie utrudnić życie kochanemu prolinkowi :)

Napisałem rozszerzenie do przeglądarki Chrome, które ma za zadanie podświetlać na czerwono niekorzystne dla nas linki.

Rozszerzenie opiera się na liście domen jakie zostały przedstawione w https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0An7jpkjlfqMgdFN3SnVwU2FZcHMtT2pYQVlwSzN3NVE&usp=sharing#gid=0

Rozszerzenie dostępne pod adresem: https://www.n-soft.pl/chrome/prolinkLinker.crx

Po instalacji w sekcji rozszerzeń pojawia się przycisk z przekreślonym logo prolinka, który wystarczy kliknąć będąc na liście linków sprzedanych lub tych do akceptacji.

Dla tych, którzy będą mnie chcieli zmieszać z błotem na dzień dobry - to jest wersja beta i może jeszcze zawierać sporo błędów!

Testujcie i zgłaszajcie braki, będę poprawiał w miarę możliwości na bieżąco.

A ja się postarałem trochę ułatwić usuwanie linków wszystkim i jednocześnie utrudnić życie kochanemu prolinkowi :)

Napisałem rozszerzenie do przeglądarki Chrome, które ma za zadanie podświetlać na czerwono niekorzystne dla nas linki.

Rozszerzenie opiera się na liście domen jakie zostały przedstawione w https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0An7jpkjlfqMgdFN3SnVwU2FZcHMtT2pYQVlwSzN3NVE&usp=sharing#gid=0

Rozszerzenie dostępne pod adresem: https://www.n-soft.pl/chrome/prolinkLinker.crx

Po instalacji w sekcji rozszerzeń pojawia się przycisk z przekreślonym logo prolinka, który wystarczy kliknąć będąc na liście linków sprzedanych lub tych do akceptacji.

Dla tych, którzy będą mnie chcieli zmieszać z błotem na dzień dobry - to jest wersja beta i może jeszcze zawierać sporo błędów!

Testujcie i zgłaszajcie braki, będę poprawiał w miarę możliwości na bieżąco.

Kolejne dwie na bank darmowe z KMB:

orakupiersi.pl

chore-oskrzela.pl

Mam też dwa linki z panem Grzesiakiem: jeden i drugi, ale nie usuwałem wiec nie wiem na 100%.

Ogólnie namierzone 7 sztuk + podejrzane 2 z Grzesiakiem.

Jeżeli to wszystkie darmowe to mieszczę się w 5%, ale pewnie będą inne.

Rozszerzenie fajna rzecz, ale znalazł tylko 2 z 5 sztuk - na nowej Operze 19 ;(

ciekawe czy KBM będzie zadowolone ze współpracy z leadbullet.

KBM w posiadaniu ma kilkaset domen rejestrowanych na LeadBullet i na osoby fizyczne.

Szkody byłoby gdyby te wszystkie domeny nagle poleciały w google :)

Bardzo ładnie się wystawili :) tylko czekać na ręczną interwencję pracownika google.

https://inwestycje.pl/new_connect/LeadBullet-wchodzi-na-NewConnect;224237;0.html

5 duzych baniek LeadBullet zarobił w zeszłym roku .... jak możecie ludki z PIO - przeciez oni zatrudniają ludzi ... ;)

Ciekawe czy spadek o 10 % liczby witryn obnizył by ich dochód do 9 mln ( spodziewają się10 !!!! )

Rozszerzenie fajna rzecz, ale znalazł tylko 2 z 5 sztuk - na nowej Operze 19 ;(

A można wiedzieć czego nie znalazł? Będzie łatwiej poprawić te braki.

Na Mozille na razie nie będzie dodatku,

Poprawka znalazł 3 z 5, nie znalazł poniższych:

https://topolpasiec.pl/

https://mam-sm.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności