Skocz do zawartości

Problem ze sklepem

marcin777

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam sklep internetowy który jest pod domeną sklep1.com (2001 rok), posiadam również drugą domenę(2006) która ostatnio podpiąłem pod sklep, oraz trzecia subdomena pochodząca od dostawcy sklepu. Wszystkie domeny są zaindeksowane w google. Na wszystkich domenach jest ta sama treść, a więc oczywisty duplicate content, ostatnio niestety główna domena poleciała na 60 % fraz na miejsca poza top 50 lub poza top 100, moje pytanie brzmi co teraz zrobić ? Czy usunąć tą drugą podpiętą domenę ? Czy skorzystać z panelu webmasters i napisać do google

A czy druga domena i subdomena pojawia się w wynikach? Spotkałem się niejednokrotnie z tym, że identyczne strony potrafiły zamienić się miejscami. W takich sytuacjach 301 rozwiązywało problem. Jeśli nie chcesz robić 301 to na pewno musisz zróżnicować treść na drugiej domenie i subdomenie. Do Google możesz pisać gdy rozwiążesz problem z duplicate content.

Również popieram zdanie przedmówców stare niezawodne 301 myślę że nie zaszkodzi a może pomóc :D

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

na drugiej domenie zrobic bloga o najlepiej sprzedajacych się produktach i dobrze podlinkowac z bloga sklep ... szkoda na 301.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

i to jest rozwiązanie :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności