Skocz do zawartości

Google zaniża firmy konkurencyjne w SERP

DamianL

Rekomendowane odpowiedzi

"KE otrzymuje bowiem skargi na działania amerykańskiej firmy. I to nie tylko od jej konkurentów, ale także od krajowych organów odpowiedzialnych za ochronę konkurencji i konsumentów (ostatnio dwie skargi otrzymała z Niemiec). Najnowsza dotyczy rzekomego zaniżania pozycji firm oferujących konkurencyjne usługi w wynikach wyszukiwania. Bruksela będzie sprawdzać, czy Google nie naruszyła artykułu 102 Traktatu o Funkcjonowaniu Unii Europejskiej."

Więcej na : https://di.com.pl/news/35095,0,Google_podzi...szukiwania.html

Czy ktoś to sprawdzał? Lub spotkał się z podobnymi przypadkami w Polsce?

SEO in Bielsko-Biała 

Tak w sumie to co oni mogą im zrobić ? Gdyby się uprzeć, to jest to prywatna wyszukiwarka i może sobie ustalać wyniki.

Mówię oczywiście to czysto teoretycznie i wiem, że istnieją te wszystkie dyrektywy i na terenie UE mogą karę dostać. Aczkolwiek dziwne to.

Tak w sumie to co oni mogą im zrobić ? Gdyby się uprzeć, to jest to prywatna wyszukiwarka i może sobie ustalać wyniki.

Mówię oczywiście to czysto teoretycznie i wiem, że istnieją te wszystkie dyrektywy i na terenie UE mogą karę dostać. Aczkolwiek dziwne to.

Nie "gdyby się uprzeć" tylko tak właśnie jest... Jak czytam takie bzdury to mnie skręca. To chyba normalne, że we własnym kramiku promuje się przede wszystkim swoje towary.:D Socjaldupokratyczna Europa wita...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Google ma pozycję dominującą (de facto ma monopol) na rynku wyszukiwarek dlatego są podejmowane działania. Gdyby mieli 5% rynku to nikt na to by nie zwrócił uwagi.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

Kurde, był już podobny temat: tu

:D

Google ma pozycję dominującą (de facto ma monopol) na rynku wyszukiwarek dlatego są podejmowane działania. Gdyby mieli 5% rynku to nikt na to by nie zwrócił uwagi.

To nie do końca jest tak że Google ma monopol - pozycja dominująca to nie monopol... O praktykach monopolistycznych można mówić kiedy konsument nie ma wyboru i musi korzystać z jakiejś usługi, bo nie ma alternatywy. Wyszukiwarek jest całe multum. Prawda jest taka, ze Google nikogo nie zmusza do korzystania z ich wyszukiwarki - to Internauci decydują czy chcą korzystać z G, Y! czy innego Binga... Gdzie tu jest monopol? :)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności