Skocz do zawartości

Czy znacie takie narzędzia?

przemeks

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Wszystkim!

Chodzą mi po głowie 2 narzędzia, które o wiele uprzyjemniłyby mi pracę związaną przede wszystkim z katalogowaniem. Mianowicie:

Prosty klient poczty, najlepiej jako plugin do FF, który informowałby mnie o poczcie przchodzącej na skrzynkę, która służy głównie odbieraniu maili z SEOKatalogów.

Narzędzie do wysyłania sms'ów premium z poziomu PC - zakupiłem swego czasu konto na Skype, ale jak się okazuję nie można z niego wysyłać sms'ów na inne numery niż "tradycyjne". Czy znacie jakiś serwis, który umożliwia wysyłanie takich sms'ów? Nie ukrywam, że warowanie z komórką przy kompie nie jest do końca przyjemne.

Z góry dziękuję za sugestie.

Klient poczty to mogę polecić Thunderbirda.

Jeśli chodzi o SMSy, to ja kiedyś podłączałem telefon do kompa, wysyłałem i odbierałem programem OVI do Nokii. Pewnie do innych telefonów też coś jest.

Klik - najlepszy Program Partnerski na ruch warezowy.

Klik - profesjonalne teksty na precle, zaplecza, synonimy i inne.

Klient poczty to mogę polecić Thunderbirda.

Thundegirda oczywiście, że znam. Chodziło mi o coś zdecydowanie mniejszego, bo to akurat rozbudowany klient poczty a ja potrzebuję tylko zczytywać te maile.

Jeśli chodzi o SMSy, to ja kiedyś podłączałem telefon do kompa, wysyłałem i odbierałem programem OVI do Nokii. Pewnie do innych telefonów też coś jest.

Jest to jakieś rozwiązanie, ale wiąże się z koniecznością przypinania komórki, itd. :) Bardziej chodziło mi o jakąś online;ową usługę, gdzie wpłacam pieniądze i mogę je wykorzystać na sms'y (w tym i sms'y specjalne).

Prosty klient poczty, najlepiej jako plugin do FF, który informowałby mnie o poczcie przchodzącej na skrzynkę, która służy głównie odbieraniu maili z SEOKatalogów.

Po diabły jako wtyczka do innego programu? Większości klientów pocztowych, a wiele programów pocztowych ma taką opcję wbudowaną. Natomiast "tylko powiadamiacze" z definicji mają być czymś, co sobie spokojnie siedzi w tle nawet jak masz inne programy powyłączane. Spróbuj EzPop albo PopTray, oba darmowe, linki masz tutaj.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Jeśli chodzi o konto Gmail, to Google Talk w tray'u poinformuje Cie o nowej poczcie.

Google Talk rzeczywiście będzie dobrym rozwiązaniem, lecz jest jedno ale...

...mianowicie, czy da się ustawić tak, aby G.Talk otwierał skrzynkę za pomocą innej przeglądarki niż domyślna? Bo nie będzie to działać "sprawnie", gdy będę musiał na okrągło się przelogowywać =)

Ja nie polecam Thunderbirda z tego wzgledu, ze jest strasznie zasobozerny. Na jednym procesorze to tragedia gdy ma sie 100 000 maili.

Gmail FTW

Właśnie dlatego chciałem coś mniejszego, bo korzystanie z Thunderbirda dla tak skromnego zastosowania, to marnotrawstwo zasobów systemowych =)

Jest taka wtyczka co w przeglądarce pokazuje nieprzeczytane emaile klikasz w ikonke i cie do gmaila przekierowuje

To tak samo jak z G.Talk, ale ciągle jest ten sam problem - muszę się ciągle przelogowywać z jednego Gmaila na drugi. Chciałbym tego uniknąć...

...chyba jednak będę musiał skorzystać z Thunderbirda.

Zainstaluj sobie googla talka i tam masz traya w zasobniku i info o poczcie nowej.

Kwestia G.Talka już została omówiona - wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że mam swojego głównego maila na Gmailu i musiałbym się ciągle przełączać między skrzynkami.

Ale za to wpadłem na ciekawe rozwiązanie

1. Dodając stronę do katalogu podajemy maila w formacie nasz_login+dowolna_fraza@gmail.com (maile będa przychodzić na naszą główną skrzynkę)

2. W Gmailu ustawiamy filtrowanie maili zaadresowanych na ten adres z pominięciem folderu odebrane i oznaczeniem specjalną etykietą.

W ten sposób nie zaśmiecając swojej głównej skrzynki, można mieć wszystko pod ręką ;)

hm, w sumie pomysłowe i mi się przyda ;)

Tak właśnie kombinowałem, żeby jak najbardziej "uchronić" swoją główną skrzynkę a nie pomyślałem o tym rozwiązaniu. Dużym plusem jest to, że wszystko rozgrywa się "wewnątrz" jednej skrzynki, bez konieczności jej zaśmiecania :tancze:

--dodano--

SEOKi niestety nie przyjmują adres e-mail w formacie nazwa+nazwa@gmail.com. Ja zrobiłem tak:

1. Podaje mój drugi Gmail

2. A na nim robie przekierowanie na nazwa+nazwa@gmail.com

3. Reszta dzieję się już tak, jak to było opisane wyżej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności