Skocz do zawartości

Prośba o sugestie

babar

Rekomendowane odpowiedzi

Co do mety i ukrywania tekstu małą czcionką to na wszystkich stronach poza tą się to sprawdza :)

Joomla musi zostać - jest nie do ruszenia. Proszę o ewentualne skierowanie mnie w miejsce gdzie mogę się dowiedzieć czegoś o optymalizacji Joomli i o wgraniu jakiś dodatków pomagających w optymalizacji i pozycjonowaniu.

a czy to nie jest czasem tak że niektóre szablony dla joomli są już zoptymalizowane?

Kiedyś się bawiłem w joomle i pamiętam miałem stronę zoptymalizowaną ale potem zacząłem tam pchać na szybko i grzebać w kodzie i efekt się posypał.

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

Czasami łapie się jakiś filterek, a za ukrytą treść nie jast trudno, ja podpiołem nową stronkę kolegi salon spa milanówek pod stopkę w tym forum, tak aby na święta był na TOP w Milanówku( potężne wyzwanie ;) ), efekt z 2 strony w kosmos, zdjąłem z stopki i powoli wraca

Dla czego optymalizacja joomli to pomyłka ?

Może faktycznie źle napisałem to to miałem na myśli. Chodziło mi bardziej o to, że w tym konkretnym przypadku mając stronę z site=8 plus galeria, to stosunek kodu do treści w joomla i w czystym html jest nieporównywalny. A tak prostą stronę można zrobić za śmieszne pieniądze.

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

mitrok, nie do końca masz rację z tym stosunkiem kodu do treści, ale mniejsza z tym. No i rozumiem dlaczego joomla - łatwość edycji zawartości. Zapewniam, że nawet tak mała stronka może dobrze działać na joomli. Natomiast autor powinien włączyć przyjazna adresy w joomli, co jest dość proste oraz zainstalować jakiś komponent do map strony np. XMap (czy coś takiego). Potem zarejestrować się np. w Google w Webmaster i podać adres mapy. To tak na szybko.

Dziękuję wszystkim za pomoc. Stronka po poprawieniu wszystkich błędów i napisaniu maila do Google powróciła na 1 stronę.

Co do Joomli to XMap mam zainstalowane i mapa zgłoszona do google.

Z łatwymi adresami coś mi nie idzie. Niby je włączam ale przestaje się menu linkować. Muszę jeszcze troszkę z tym pokombinować.

mitrok, nie do końca masz rację z tym stosunkiem kodu do treści,

Z Twojej wypowiedzi można wywnioskować że w joomli ten stosunek będzie korzystniejszy, więc chętnie wysłucham argumentacji ;)

Joomla oczywiście ma łatwość aktualizacji treści i jeżeli byłaby to strona ze zmienną treścią to ok, ale to strona firmowa z niezmiennymi treściami i dlatego uważam, że lepiej by to wyszło w czystym html+css.

Co nie zmienia faktu że jak już stoi i pozycje satysfakcjonują to faktycznie nie ma sensu zmieniać.

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

Z Twojej wypowiedzi można wywnioskować że w joomli ten stosunek będzie korzystniejszy, więc chętnie wysłucham argumentacji :)

Joomla oczywiście ma łatwość aktualizacji treści i jeżeli byłaby to strona ze zmienną treścią to ok, ale to strona firmowa z niezmiennymi treściami i dlatego uważam, że lepiej by to wyszło w czystym html+css.

Co nie zmienia faktu że jak już stoi i pozycje satysfakcjonują to faktycznie nie ma sensu zmieniać.

Przyjmuje się, że około 20% udział treści jest ok. I to można osiągnąć w Joomli, bo tak miałem :). Rzecz jasna trzeba mieć o czym pisać, nie wkładać miliona javaskryptów i innych ajaksowych dodatków oraz templatka zoptymalizowana, a na pewno nie taka "uniwersalna" z możliwością ustawiania różnych opcji, bo to strasznie powiększa ilość kodu.

Co do strona, która jest tematem tego wątku, to masz rację, że lepszy jest html+css. Tego nie negowałem, ale tylko powiedziałem, że w sprawie joomli NIE DO KOŃCA masz rację. :)

W przypadku takiej strony jak już używać to jakiś prosty cms, a jest ich sporo, a niektóre nawet z bajerkami, np. compactcms. Bo jak się domyślam autor szukał czegoś mniej wymagającego znajomości tworzenia stron od podstaw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności