Skocz do zawartości

Czy tępić nieuczciwą konkurencję?

bori79

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Warszawa: wynajem mieszkania ok 1,5k [...]

Takie czasy, że bardziej opłaca się kombinować i brać coś własnego niż pchać komuś w tyłek za wynajem...

Tak ale kredyt 30 lat mi sie nie usmiecha a mieszkania własnego nie posiadam....

1. Osobiście ja się pogodziłem że będę pracował do usranej śmierci, emerytury nie ujrzę na oczy

2. Klasa polityczna - wisi im i powiewa "normalny obywatel", ważne, że grzeją swoje dupska na gorących sejmowych ławach i poudają że coś robią i że zależy im. 3 lata temu naprawdę wierzyłem w PO, że zmienią prawo na czytelniejsze, że ułatwią płacenie podatków, uwolnią energię która drzemie w polskiej przedsiębiorczości. Obecnie to dziadostwo jak każde inne. Gardzę nimi (PIS,PO,SLD,PSL).....

3. Ogólnie to zarabiam bardzo mało jeśli chodzi o legalną pracę (na etat). Mam na szczęście mózg i parę rąk, dorabiam z reklam adsens aby jakoś normalnie żyć - oczywiście z adsens nie płacę podatku, niech się pierd...... ^_^

W skrócie taki obraz szarego człowieka przedstawiam ^_^

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

oczywiście z adsens nie płacę podatku, niech się pierd...... wink.gif

Myślałem, że TUTAJ tylko ja taki nieuczciwy ^_^

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

@Exe - czemu nie ujrzysz emerytki ?

xxxx wołowe w sejmie nic nie robią, aby nie dotknął nas kryzys ekonomiczny wywołany nie wypłacalnością ZUS. Państwo polskie za 5-10 lat nie wytrzyma już dopłacania do ZUS, ponieważ co rok muszą coraz więcej dokładać (mundurowi, górnicy i inne przywileje emerytalne).

Jak myślisz, co zrobią aby ten kryzys zatrzymać? Podwyższą wiek emerytalny. Tak jak było w grecji, tak i u nas będzie, tylko że u nich kryzys był spowodowany czym innym, a u nas będzie ZUS.

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Zus to system piramidalny. Piramida działa jesli na dole jest wiecej osob niż na górze. W 2015 roku będzie 4 mln osób pracujących na 11 mln emerytów. Wnioski mozna wyciągnąc samemu. Sam ZUS nie ukrywa, że w 2015-16 będzie musiał zniknąc (w czerwcu był artykuł w GW na ten temat).

Troszkę Wam Panowie temat z głównego wątku zszedł, ale skoro już to drążymy to ostatnio słyszałem wypowiedź emeryta typu :

- od następnego roku mają podnieść emerytury o 3%, co to jest te 3% ! I dalej trzeba będzie na lewo parę grosza zarobić, aby mieć z czego żyć.

Więc jak widać problem ten dotyczy wszystkich grup społecznych. Ja sam mam obawy odnośnie swojej emerytury, pomimo że wpłacam do wszystkich trzech filarów (jak obliczyłem to na starość niewiele z tego będzie).

Co miesiąc zerkam na fiszkę od Pani księgowej i aż serce się kraje jak widzę ile mi odciągają na coś, z czego w 70% nigdy nie skorzystam - piepszony socjalizm !

I ja głupi jeszcze podpisuję umowy o dzieło (praca dodatkowa), grzecznie odprowadzam 18% z dochodów (pomniejszone o koszta), mam etat w szkole i prawdę powiedziawszy ciężko mi jest odłożyć 50% na mieszkanie (reszta będzie spłacana na kredyt). Ale nie łudzę się, że będzie lepiej i dziękuję Bogu, że urodziłem się w tym kraju. Lepiej tu niż dalej na Wschód.

Wracając do głównego wątku, stwierdzam że autor tematu ma dużo racji. Sam ostatnio straciłem klienta na emisję reklamy, który uciekł tam gdzie tanio (bo bez umowy). Jak opisałem jemu procedury (czyt. niezbędne papiery) to klient uciekł i od podatku i od biurokracji - w sumie po co ma sobie tym wszystkim d**ę zawracać za marne 120 PLN brutto, skoro dla niektórych taka kwota to nie koszta.

120 PLN brutto, skoro dla niektórych taka kwota to nie koszta.

No koszt reprezentacyjny na piwo dla szkolących się ^_^

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Bori79 zaglądasz do kieszeni:)

Teraz interesujesz się tym, czy wszyscy wykonawcy płacą podatki, a zaraz będziesz temat, czemu oni mają tak niskie cenniki???

Już sam temat jest agresywny, słowo "tępić"...

Nie, zostawić w spokoju:)

Ja płacę podatki, nie wykonuję tanich usług, ale jakoś nie przeszkadza mi, że ktoś robi to samo co ja

3-4 razy taniej, bo nie brakuje mi klientów, więc o co ci chodzi w tym temacie?

To jakość usług decyduje o tym, czy klient Cię wybierze, a nie cena, ale już ci kilka osób o tym powiedziało.

Tematy na forum nie biorą się z powietrza...

Jak ktoś nie płaci podatków to sporo ryzykuje. I nie mówię tu o zleceniach za 50 czy 100zł i mam nadzieje ,że wy też nie.

Ale zmierzam do tego, że - nie płacisz podatków - nie masz umowy.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Zupełnie Lena nie o to mi chodziło. Właściwie wszystko co miałem do przekazania zostało już w temacie powiedziane, opinię poznałem. Mnie to zadowala. Dzięki temu że tytuł był agresywny zobacz jaki się popularny zrobił ;)

Jednak z jedną rzeczą się nie zgodzę. Oczywiście ktoś może wykonywać usługę 3-4 razy taniej jak pisałaś, jednak pod warunkiem legalnego działania. W każdym innym wypadku uznaję to za nieuczciwą konkurencję.

Ty odbierasz ten temat w sposób taki ze ja się skarżę że nie mam roboty, a to nie o to chodzi. Większość osób w dyskusji dobrze odczytało moje zamiary.

e:

Ale zmierzam do tego, że - nie płacisz podatków - nie masz umowy.

niekoniecznie, umową jest aukcja, maila, rozmowa na gg itd. itp., inna sprawa dochodzenie roszczeń

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

No ja bym się tutaj chłopaki nie chwalił tym, że nie płacicie podatków ;) Przyjdzie taki jeden z drugim, który za swoje nieszczęścia obwinia innych i się skończy na jakimś donosie do skarbówki.

Właśnie dlatego nie chcę się bawić w firmę. Jak znam parę przypadków i widzę jak wyglądają rozliczenia podatkowe (ciągłe kombinatorstwo, urzędnicy nie wiedzą o czym mówią a za błędy płacą właściciele, jak się nie ma znajomości to lepiej od razu przed rozliczeniem podatkowym zmówić modlitwę, puszczanie kasy "pod stołem", żeby tylko utrzymywać firmy na powierzchni)...

To prawo jest tak skonstruowane, żeby z wszystkich zrobić przestępców. Jak się kontrola uprze to nie ma siły, żeby nie zamknąć firmy. Spytasz 3 urzędników o jedną bzdurę i będziesz miał 3 różne interpretacje (możesz, nie możesz, możesz ale cośtam - najlepiej to byś do prawnika poszedł bo oni sami nie wiedzą ile masz im zapłacić i na jakiej podstawie).

Miałem takiego sąsiada co czasem drugiemu sąsiadowi za "piwo" coś z samochodem pomógł zrobić bo miał warsztat a "wiadomo jak jest", poza tym młody i głupi. Jakiś łoś doniósł, przyjechał gość ze skarbówki, że niby sąsiad go posłał... 5 minut roboty, gość nie chciał nawet kasy brać bo jakaś bzdura, ale drugi się uparł. Padła jakaś śmieszna kwota, typu 5 czy 10 złotych no i się skończyła pomoc sąsiedzka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności