Skocz do zawartości

Książka seo

krzysiek_web

Rekomendowane odpowiedzi

Warta jest ceny:

https://helion.pl/ksiazki/seo_biblia_jerri_l_ledford,seobib.htm

Szukam fajnej książki i pytam...

Ponad 400 stron więc na pewno dużo jest informacji...

Ktoś ma tą książkę? Może się podzielić informacjami czy warto ją kupić?

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Warta jest ceny:

żadna książka nie jest warta swojej ceny.

Powód - zanim trafi do druku, potem do księgarni mija dużo czasu. Informacje w niej zawarte są już mało aktualne, a do podstaw nie trzeba wydawać pieniędzy. Wystarczy forum PiO, dział dla początkujacych i trochę czasu.

Warta jest ceny:

Po ilości Twoich postów myślę że wiesz więcej niż napisane jest w tych wszystkich książkach seo :D

a ja czytam książki o SEO i nie uważam że tam informacje nie aktualne.(Załęże co czytać.) To że nie warto czytać Tak zazwyczaj gadają ludzie które prosto nie lubią czytać ksiazek.każda informacja jest pożyteczna.

Co do książki SEO. Biblia to wydana poraź pierwszy 03. 2009 a napisana myślę ze na początku 2008.Myślę ze nie warto ja teraz kupować

a to już całkowicie w stylu dzieci Neostrady.

Inwestycje w książki to inwestycje w swoje IQ, nie mówiąc że zeszłego roku książkę lekarską z 19 wieku sprzedałem za 4500 EU, a dostałem za darmo bo właściciel chciał ja wywalić na śmietnik.

I nie mów mi ze książka nie jest warta swojej ceny

Czytanie ksiazek to nie siedzenia w necie i czytanie na blogach zazwyczaj nic nie wartych precli :D

Powód - zanim trafi do druku, potem do księgarni mija dużo czasu. Informacje w niej zawarte są już mało aktualne, a do podstaw nie trzeba wydawać pieniędzy. Wystarczy forum PiO, dział dla początkujacych i trochę czasu.

Nie no nie generalizujmy. Książ○ka nie ma zawierać najbardziej aktualnych newsów i rewelacji, tylko przedstawiać wiedzę podstawową, ustrukturyzowaną i kompletną na temat danego zagadnienia.

Początkującemu trudno poznać podstawy jakiegoś zagadnienia czytając posty z forum, gdzie w większości przypadków pisze się już fachowym językiem i na temat wybranego ściśle zagadnienia, bez patrzenia na temat jako całość. Wikipedia też nie jest najlepsza do tego celu.

A dla osób, które już dysponują dość sporą wiedzą, książka pomaga uporządkować sobie zgromadzone już informacje i ułatwi zapamiętanie pozornie mniej ważnych aspektów, które z pewnością przydadzą się na co dzień. Aczkolwiek jeśli ktoś oczekuje cudów i wiedzy tajemnej, to na pewno się rozczaruje.

Niestety nie mogę się wypowiedzieć na temat tej pozycji, bo jej niestety nie znam.

Akurat SEO Biblię dostałem pod choinkę i jeszcze nie zdażyłem przeczytać, aby polecić lub nie polecić.

Z innych, które czytałem mogę polecić (choć z pewnym niedosytem) TO

Również jestem zdania, że warto czytać i kupować książki. Fakt, że te z Helionu mogą się wydawać drogie, ale wiedza musi kosztować :soczek:

Usati.pl - włoska odzież używana od bezpośredniego importera. Największa w Polsce hurtownia odzieży używanej z Włoch.

Ze zdobywaniem wiedzy jest według mnie jak z całym pozycjonowaniem. Jedna metoda, jedno źródło (wiedzy/linków) nie wystarczy. Każdy oczywiście ma prawo do budowy własnych metod i posiadania wybranego przez siebie źródła wiedzy, ale ja osobiście wyznaje połączenie: internet (blogi, fora, artykuły, ebooki...) + książki (nie tylko te ściśle związane z SEO) + od czasu do czasu trafi się jakaś gazeta, z której treścią warto się zaznajomić.

Jak ktoś uważa, że posiada wystarczającą (kompletną) wiedzę, to ja o nic więcej nie pytam i w dyskusję się nie wdaje.

Ja z kolei przeczytałem większość pozycji o SEO zarówno rodzimych autorów jak i zagranicznych, i z każdej wyniosłem coś innego. A najwięcej wyniosłem z książki Kłopotka M. "Inteligentne wyszukiwarki internetowe" wydanej w 2001r. :)

Tu miała być sygnatura...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności