Skocz do zawartości

Fora internetowe - możliwośc zarabiania

DrNoah

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu interesuje się SEO ale jednak nie mam narazie ani środków ani czasu poważnie zając się budową zaplecza itd. Jednak interesują mnie możliwości zarabiania na SEO w sposób pośredni takie jak katalogowanie, pisanie artykułów, sprzedaż danych(adresów,list...) i tutaj moje pytania :

1) Ile pozycjoner jest w stanie zapłacić za dobrze zrobioną listę na przykład 1000 katalogów i w jaki sposób lista taka powinna być sporządzona aby była dla was zadowalająca, tzn powinna zawierać PR backlink czy co? (a może nikt za to nie zapłaci?)

2 ) To samo odnośnie forek internetowych.

3 ) Ile można zarobić wykonaniu katalogowania/rejestracji na forach internetowych? (nie wiem czy ktoś oferował juz rejestracje na forach internetowych i czy mogło by się to przyjąć zakładając ze wraz z rejestracja przychodził by jeden link tak jak na PHPBB z możliwością wstawienia strony domowej.

4 ) Na czym można jeszcze zarobić w dziedzinie SEO nie zajmując się Strikte pozycjonowaniem a tylko świadczeniem pobocznych usług.

Z góry dziękuje za odpowiedzi i prosił bym aby nie udzielać odpowiedziw stylu TO PODEJŚCIE INDYWIDUALNE jeżeli indywidualne to proszę podać swoje

1) Na tym za wiele nie zarobisz, bo niektórzy oferują za 10 zł listę inni za 50 zł. A jeszcze inni zlecą katalogowanie i już mają takową listę wraz z raportem.

2) Na takich listach też dużo nie zarobisz. A o zdobycie wartościowej listy nie jest łatwe.

3) 0,40 gr - 0,60 gr za wpis do katalogu z raportem. ( dział ogłoszenia )

4) np. sprzedaż pkt swl, reklamy, sprzedaż linków, pisanie artykułów, stawianie zaplecz. ( pomysły tez mozesz czerpać z działu ogłoszeń )

Kto pyta, nie błądzi  :nauka:

No raczej bym nic nie kupił jestem programistą to też wolał bym napisać coś swojego ;P zresztą listy miały by się tworzyć automatycznie zresztą w tym momencie tworzy mi lista lista forek internetowych.

To napisz coś swojego i sprzedawaj. Skoro uważasz się za takiego specjalistę;) Jak ja bym był programistą to nie zawracałbym sobie głowy katalogowaniem dla kogoś lub zakładaniem kont. Więc podejrzewam że marny z Ciebie Programista...

Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE

Sprzedawana wartościowa lista for przestaje być już taka wartościowa, poza tym to raczej jednorazowy zarobek ;)

Dodałbym, że sprzedana niewłaściwym osobom, może szybko znaleźć się w Internecie. Przy pracach pobocznych jest taka konkurencja teraz, że zarobki starczą na przysłowiowe waciki.

Katalogwanie : max. 40-50 gr za dodany wpis.

Precle: max. 1,50-2,00 PLN / 1000 znak, bo i tak znajdą się desperaci (czyt. dzieciaki), które będą pisały za 1 zł/1000 znak.

Arty pod zaplecze: 2-3 PLN /1000 znak.

Ceny w oparciu o obserwacje ZPN.

generalnie to jest internet i działa sie troche inaczej niz w realu.Daj ogloszenie co mozesz robic i czekaj.Czy jest na to klient.Agencja pozycjonerska moze Cie nie zatrudni ale ktos kto wlasnie jutro sie zarejestruje na forum bedzie czegos takiego potrzebował i zawita do Twoich drzwi

No raczej bym nic nie kupił jestem programistą to też wolał bym napisać coś swojego ;P zresztą listy miały by się tworzyć automatycznie zresztą w tym momencie tworzy mi lista lista forek internetowych.

To napisz coś swojego i sprzedawaj. Skoro uważasz się za takiego specjalistę;) Jak ja bym był programistą to nie zawracałbym sobie głowy katalogowaniem dla kogoś lub zakładaniem kont. Więc podejrzewam że marny z Ciebie Programista...

hehe dość ciekawa teoria z "marny z Ciebie Programista..." na swoim koncie mam już swój własny system umożliwiający automatyczne zarządzanie swoim mini zapleczem postawionym na darmowych hostingach, automatyczny generator stron WWW wraz z parserem Wikipedii programik do sprawdzania pozycji strony w google na odpowiednie frazy z możliwością zapisania wyników do pliku, własny mini-server proxy. No i w tym momencie wyszukiwacz for internetowych :P Niby male programiki ale dość użyteczne ;) Cały problem polega na tym że uważam ze sprzedawanie softu jest nie opłacalne i wymaga dodatkowych zabezpieczeń wiec poprostu szukam pomysłów na możliwość sprzedawania wyników działania mojego softu :) Należy pamiętać że nawet microsoft wolał by udostępniać offica przez neta ogranicza to problemy z nielegalnością softu :P

Wracając do poprzedniej wypowiedzi kolegi :P nie zawracam sobie głowy katalogowaniem ręcznym :) tylko szukam ciekawych pomysłów na programik który mógł by na mnie zarabiać :)

uważam ze sprzedawanie softu jest nie opłacalne i wymaga dodatkowych zabezpieczeń wiec poprostu szukam pomysłów na możliwość sprzedawania wyników działania mojego softu

Hm.. Może i jestem tu od niedawna i może nie napisałem tu wielu postów, więc może i się nie znam, ale...

Dla mnie pozycjonowanie = kreatywność.. Jeżeli chcesz świadczyć głównie poboczne usługi to, nie obraź się, ale coś nie tak z kreatywnością u Ciebie :)

Tym bardziej, że jak sam piszesz - jesteś programistą i uważasz, że sprzedaż softu jest nieopłacalna..

Proszę Cię, wejdź w dział "Narzędzia" i rozejrzyj się jakiego softu tutejsi użytkownicy szukają..

W necie masz też całą masę innych stron o SEO, wiele anglojęzycznych, skoro umiesz programować to pewnie i język znasz.. Tam też na pewno znajdziesz parę pomysłów :)

Na podstawie tych obserwacji napisz coś, co wg. Ciebie inni kupią i sprzedawaj to ;)

Co do kwestii piracenia softu - to zjawisko zawsze będzie występowało, ale tu kolejny raz odsyłam do działu Narzędzia.. Jakaś tam część tych skryptów / softu nie jest zabezpieczona w ogóle, albo marnie, a mimo to jakoś nie zauważyłem, żeby był to soft piracony..

Jeżeli stworzysz coś wartościowego i nie zawołasz za to nie wiadomo ile to znajdą się chętni, a i z piractwem nie będziesz miał zbytniego problemu ;)

Weź też pod uwagę, że często (a w gruncie rzeczy prawie zawsze) lepiej jest zainwestować trochę czasu na stworzenie konkretnego softu, niż łapać jakieś krótkie zlecenia, tym bardziej na prace poboczne.. Zlecenia na takie rzeczy dzisiaj możesz mieć, jutro nie.. Soft raz napisany będziesz sprzedawał przez jakiś czas ;)

Coś tam podobno już napisałeś.. Pokaż jakieś demko czy coś, opisz co to potrafi, może ktoś chętny się znajdzie..

Tyle ode mnie ;]

---

A tak w ogóle to że znasz jakiś język programowania nie znaczy, że jesteś programistą, bynajmniej dobrym programistą, bo na to składa się wiele różnych czynników m.in kreatywność (umiejętność rozwiązania danego problemu przy pomocy swoich umiejętności i zdolności) o której z resztą, już ktoś mówił...

Tym bardziej, że jak sam piszesz - jesteś programistą i uważasz, że sprzedaż softu jest nieopłacalna..

Oczywiście ze nie opłaca się sprzedawać oprogramowania gier, optymalnym rozwiązaniem jest ograniczenie narzędzie do użytku zdalnego wymuszającego kupienie abonamentu na jakiś okres. :) To że ludzie nie udostępniają tego softu na torrentach rapid czy gdziekolwiek indziej nie znaczy że nie ma piractwa tej dziedzinie. W końcu to jest biznes poco udostępniać coś za co się zapłaciło konkurencji ? Chodzi tutaj o to że w jednej firmie działa się na jednej licencji gdzie dla każdego stanowiska powinna być osobna

Dla mnie pozycjonowanie = kreatywność.. Jeżeli chcesz świadczyć głównie poboczne usługi to, nie obraź się, ale coś nie tak z kreatywnością u Ciebie

Heh kreatywność ? co jest kreatywnego w stawianiu linków spamowaniu różnych miejsc , używaniu swl, i tworzeniu w wielu przypadkach stronek spamowych jeżeli miał bym już przyrównać do czegoś pozycjonowanie to pewnie wybrał bym CIERPLIWOŚĆ. Jak każdy biznes tworzysz plan i go wykonujesz płacisz grosze za pisanie artów i stawiasz z nich stronki WWW, w pozycjonowaniu ciekawe jest to że może się tym zająć każdy kto ma czas i wcześniej wymienioną cierpliwość :)

heh I jest już pomysł co można wykonać trochę to potrwa ale oczywiście jak już wcześniej pisałem rozwiązanie zdalne ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności