Skocz do zawartości

Rozważania nad pozycjonowanie na podstawie 3 stron.

glina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Tak szperam i szperam i szukam poparcia różnych teorii pozycjonerskich które mówią:

- zdobywaj dobre linki, może być mniej ale żeby były w porządku

- zoptymalizuj dobrze stronę , nasyć słowami kluczowymi w rozsądny sposób itd .. itd...

Natomiast czasami się spotyka sprzeczne witryny które burzą całą zasadę.

Do testów wziąłem 3 stronki a w google testowanie odbyło się na frazę zlecenia budowlane.

I tak po wpisaniu zlecenia budowlane pojawiaja sie:

1. miejsce: warp.pl

2. zleceniabudowlane.getup.pl

i np pozycja 8 budujesz-kupujesz.pl/zlecenia-budowlane-zlecenie

Pierwsze dwie strony wykazują IBL-e na poziomie 60-u czy też ponad 100

Strona na pozycji pierwszej wg mnie wyglada bardziej jak taka amatorska stronka, widzę ze nawet nie jest zoptymalizowana pod kątem frazy zlecenia budowlane.

Również mówi się ze strony większe mają lepsze powodzenie,są wyżej no wiec tutaj wyglada to tak:

1 miejsce site: 1410

2 miejsce site: 357

8 miejsce site: 44500

Teraz moje pytanie, co takiego np budujesz-kupujesz nie ma co mają pozostałe strony? bo liczby wskazuja co innego niż faktycznie jest , a może czegoś nie sprawdziłem co ma jeszcze wpływ w pozycjonowaniu?

to czym się kieruje google w ustalaniu rankingu to nasze domysły. mówi się, że jest nawet do 400 czynników jakie maja na to wpływ.

tak na marginesie sprawdz czy BL dla 3 domeny dotyczą właśnie tej jej podstrony czy może strony głównej serwisu. pzdr

wywóz gruzu - dla tych co remontują....

to czym się kieruje google w ustalaniu rankingu to nasze domysły. mówi się, że jest nawet do 400 czynników jakie maja na to wpływ.

No tak tylko czasami jak się widzi serwisy gdzie nic się k... nie trzyma a są na 1 miejscach to można sobie zadać pytanie co ma faktycznie wpływ.

Często widzę stronki z tekstem w kolorze tła, mówi się ze tak nie wolno black seo bla bla bla a stronka chodzi jest na 1 stronie już od ponad roku i nic się nie dzieje :(

tak na marginesie sprawdz czy BL dla 3 domeny dotyczą właśnie tej jej podstrony czy może strony głównej serwisu. pzdr

to do strony głównej a do konkretnej podstrony około 1500

co takiego np budujesz-kupujesz nie ma co mają pozostałe strony?

301 ? :hi:

Tak właśnie i tu moje pytanie czy 301 może aż tak osłabić serwis?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności