Skocz do zawartości

Czy takiego gnoja można namierzyć?

babinet

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę, ale mimo wszystko nie uważam, że powinni dostać dożywocie, śmierć na krześle i wszystkie inne atrakcje. Po prostu uważam, że jakaś grzywna wystarczy i tyle. Ludzie nawet za brutalne pobicia dostają zawiasy, a za przeciętnego kota już powinni odpowiadać jak za zamach na papieża?

Gry na pc to najlepszy sposób na odpoczynek po pracy.

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  Cytat
A nie widzisz takiej małej, subtelnej różnicy pomiędzy przecież niechcianym potrąceniem zwierzęcia a totalnym torturowaniem zwierzaka przez małe dziecko?

Nic nie poradzisz, u niektórych po prostu panuje taka znieczulica i nie widzą nic poza czubkiem własnego nosa.

Cytat
A to nie jest jakaś ściema z tym filmikiem? Jakiś fotomontaż czy tam, że kot tak naprawdę jest jakąś zabawką, a cały filmik ma wywołać prowokację? Ciężko mi uwierzyć, że to prawdziwe, tym bardziej, że sam autor podkreśla na początku filmu tak bardzo, że to wszystko prawdziwe i że chciałby ,aby kot nie ucierpiał dodając "No własnie chciałbym...", tak jakby wszystkich chciał na siłę przekonać, jakim jest sadystą i psychopatą.

Gdyby to była prowokacja, byłoby to bardzo pomysłowe, wręcz genialne, jednak prędzej daję wiarę w głupotę człowieka odpowiedzialnego za ten klip, niż w jego geniusz, niestety.

Cytat
Po prostu uważam, że jakaś grzywna wystarczy i tyle.

Zmieniłbyś zdanie, jakby ktoś w ten czy podobny sposób potraktował twojego zwierzaka. Podejrzewam, że tylko takie wydarzenie byłoby w stanie zmienić twój sposób myślenia.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

https://www.youtube.com/watch?v=EgEY4FuC6BI

Cytat
Myslałes, ze jestes bezkarny ? Nie jestes. Nie jestes. Zabawe sobie znalazłes, zeby kota maltretować? Dokłądnie z tego nicka pisałeś pod filmem o kocie, ze jestes kuzynem i to ty nagrywałes, jak ten bachor znęcał się nad zwierzęciem. Będę o tym trąbić do smierci, nie odpuszczę ci.

Możliwe, że to jednak https://nk.pl/#profile/8256212 odpowiada za nagranie. Nie ma sensu postępować pochopnie ale myślę, że sprawa szybko się wyjaśni.

Kalvinator napisał(a):
Też mi wielkie co. Codziennie dziesiątki zwierząt giną w ten czy inny sposób i nie robi się napinki ogólnokrajowej, żeby łapać tych morderców, którzy rozjeżdżają niewinne jeże, czy...
  Cytat
Lepiej milczeć i sprawiać wrażenie idioty niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości

Cytat
..Codziennie dziesiątki zwierząt giną w ten czy inny sposób...

Gdybym to ja wyznaczał karę, kierowałbym się patologią takiego człowieka, który się tego dopuścił. Tacy ludzie są niebezpieczni. Poza tym w całej tej sprawie brało udział dziecko.

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

babinet napisał(a):
A nie widzisz takiej małej, subtelnej różnicy pomiędzy przecież niechcianym potrąceniem zwierzęcia a totalnym torturowaniem zwierzaka przez małe dziecko?? i nakłanianiem tego dzieciaka do tak koszmarnej zabawy? naprawdę nie widzisz różnicy??

To też podciągnąć można pod "niechciane potrącenia"?

Większość z nas wspiera finansowo takie badania, tak samo jak codziennie napędza "humanitarne" rzeźnie, przemysł farmaceutyczny i masę innych. Jakoś nie widzę, żeby ktoś się oburzał.

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

@TanieZaplecza - i co? według ciebie większość z nas popiera to, że wszędzie ludzie się tłuką?

@Styx - ja na pewno wolałabym, żeby świat był wszędzie "wonny, szczęśliwy i pachnący". Z pewnością też nie podoba mi się męczenie zwierząt w imię przeprowadzanych badań. I wiem, że to okropnie zabrzmi, ale jest jakaś różnica pomiędzy przyczynami, którymi kierują się "testerzy" a tym, czym kierował się operator kamery w trakcie maltretowania kota tak po prostu, dla zabawy.

:-)

@@TanieZaplecza - ludzie robią to dobrowolnie. Większość zwierząt nie może się bronić.

Osobiście mam nadzieję że ich namierzą i przykładnie ukrają wyrokiem bez zawiasów. Może innych popaprańców społecznych trochę to odstraszy. Ktoś pisał o rzeźni, a czy tam zwierzęta łapie się za nogi i zabija o ścianę?

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

babinet napisał(a):
[...] jest jakaś różnica pomiędzy przyczynami, którymi kierują się "testerzy" a tym, czym kierował się operator kamery w trakcie maltretowania kota tak po prostu, dla zabawy.

Oczywiście, że jest. Korporacje kierują się po prostu rządzą pieniądza i powszechną akceptacją, a jakiś biedny gnojek z kamerą - wyłącznie głupotą. Osobiście wolę tego gnojka - bo takiemu jak mi się napatoczy mogę w łatwy sposób wybić zęby, trudniej walczyć z korporacjami i hipokryzją społeczeństwa.

Co wcale nia znaczy, że jestem bojownikiem o świat "wonny, szczęśliwy i pachnący", jak to napisałaś :)

Cytat
Ktoś pisał o rzeźni, a czy tam zwierzęta łapie się za nogi i zabija o ścianę?

@bori79 - ja pisałem. Byłeś i widziałeś, czy jesteś tradycyjnym teoretykiem-fantastą? Ja byłem - raczej staram się pisać o rzeczach, które znam z autopsji.

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Raz byłem, oczywiście być może gdzieś indziej wygląda to inaczej. Jednak ja myślę że w takim filmiku najbardziej bulwersujące jest to że ktoś to upublicznia. Bo wiadomo że takich popaprańców jest wielu.

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Gdyby wszedł raptem do tego mieszkania "większy" kotek i odgryzł "kamerzyście" główkę to założę się, że większość z Was byłaby wprost zachwycona zaistniałą sytuacją.

Ludzkość uwielbia "zabawy" z krwią czy to jako agresor czy jako obserwator, natomiast nigdy (wyłączając masochistów) jako "dawca" tej krwi...

Dziwne.

Styx napisał(a):
...Osobiście wolę tego gnojka - bo takiemu jak mi się napatoczy mogę w łatwy sposób wybić zęby, trudniej walczyć z korporacjami i hipokryzją społeczeństwa...

A jak nie zdąrzysz mu wybic zebów? Jak dzieciak dorośnie i przerzuci sie na ludzi? Jak zamiast kota zobaczysz swojego dzieciaka na podobnym nagraniu? Też będziesz wolał tego gnojka?

Rzeźnie, hodowle, laboratoria, fakt, są to miejsca gdzie zwierzeta może i cierpią bardziej i to hurtowo, ale tam robi się to w jakims celu, by ktos mogł sobie zapchać brzuch, by móc przestac śmierdzieć... A na tym nagraniu co było tym celem?

Jeżeli to nie sciema, to kamerzyste powinni ..., a dzieciaka zacząć prostować, bo to skrzywienie w przyszłości będzie powaznym problemem i powodem do wielu łez...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

TanieZaplecza napisał(a):
Ludzkość uwielbia "zabawy" z krwią...

Myślę, że również zaliczam się do "ludzkości", i dla mnie "zabawy" z krwią są czymś przerażającym, zdecydowanie nie zabawnym. I z pewnością nie jestem w tym odosobniona.

:-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności