Skocz do zawartości

Indeksowanie katalogów

Crenos

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Pierwsze pytanie czy odnośnie przyspieszenia indeksowania moich wpisów w katalogach jakim softem mogę zaprosić roboty. Jeżeli dobrze się orientuję to trzeba pingować tylko jakim softem. To nie są moje katalogi. Czy oprócz pingowania jest jeszcze jakaś metoda szybszego zaindeksowania wpisu?

Drugie pytanie. Odnośnie samego wpisu i BL.

Jak sprawdzam BL dla pozycjonowanej strony poprzez SEO SpyGlass to okazuje się, że część katalogów linkuje tylko z jednym linkiem z tytułu wpisu. Natomiast np z katalogu zgreda mam link z kategorii, tytuł i z 5 słów kluczowych. Od czego to zależy i jak zrobić żeby tak samo to wyglądało to na pozostałych katalogach.

Trzecie pytanie dotyczy mocy linków. SEO SpyGlass w tej aplikacji jest taka informacja o mocy linku ale wszędzie pokazuje mi 0. Katalog zgreda ma PR 5 i tam właśnie wszystkie linki mają moc 0, zresztą jak w każdym wpisie. Czy jeżeli powiedzmy, jeżeli byłby jeden link to moc tego była by 3 a jak jest 5 to jest 3/5 ?

Pingowanie pomaga doraźnie potem często wpisy wypadają z indeksu ale zależy to od wewnętrznego linkowania katalogu jego struktury i podlinkowania. Jedynym sensownym sposobem jest podlinkowanie własnego wpisu.

Ilość BL z danego katalogu zależy od jego budowy.

Katalog ma PR5 ale podstrona z wpisem zapewne n/a dlatego jest moc 0.

Proste, masz dużo katalogów, więc potrzebujesz dużo linków do nich doprowadzić. Jak? Tu jest już kilka możliwości, SWL, dodawarki do katalogów, lub inne softy masowo linkujące.

Wykonam MOCNE blasty xRumerem oraz Scrapeboxem.

Sprzedam szybką bazę do xRumera- ponad 20 000 profili + XAS_AI.

Sprzedam bazy do Scrapeboxa.

gg: 31437938

Trzecie pytanie dotyczy mocy linków. SEO SpyGlass w tej aplikacji jest taka informacja o mocy linku ale wszędzie pokazuje mi 0. Katalog zgreda ma PR 5 i tam właśnie wszystkie linki mają moc 0, zresztą jak w każdym wpisie. Czy jeżeli powiedzmy, jeżeli byłby jeden link to moc tego była by 3 a jak jest 5 to jest 3/5 ?

Katalogi zgreda (przynajmniej niektóre) mają linki nofollow (przynajmniej https://www.backlinkwatch.com tak pokazuje), więc możliwe, że dlatego ich wartość oceniana jest na 0.

co do indeksowania linków z katalogów to wspomniane wyżej SWL'e (rotacyjne); wrzucasz do SWL'a link z podstroną katalogu na której jest Twój wpis, ustawiasz odpowiednią ilość punktów, zostawiasz to na 2 tygodnie i wpis powinien być w indeksie. Możesz też użyć (lub komuś zlecić jeśli sam nie posiadasz) do tego ScrapeBoxa lub Xrumera. Bierzesz listę np. 100 swoich wpisów, wrzucasz to do XR na ~ 50k profili i wtedy z czasem powinno Ci zaindeksować wszystkie wpisy. Jeszcze jedna wersja hardcorowa przyszła mi do głowy (ma rację bytu tylko jeśli pracujesz hobbystycznie nad jedną stronką; przy większej ilości nie da rady) = linkujesz wpisy z precli ;) Tutaj by się sprawdził automat typu Publiker; wrzucasz listę wpisów do "linków", we wpisach ustawiasz dla 3 losowych słów parametr "auto" i dodaje precle z losowymi linkami z listy. Minus publikera jest taki, że ostatnio jego baza precli jest delikatnie mówiąc "średnia".

ależ "nofollow" w niczym nie przeszkadza ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności