Skocz do zawartości

Potrzebna pomoc w odbudowaniu pozycji

ebociek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie zwracam się do forumowiczów z prosbą o rozwianie moich wątpliwości oraz pomoc w sprawie ustalenia charmonogramu pozycjonowania.

Strona wcześniej była pozycjonowana odniosła bardzo fajne efekty (na interesujących frazach znajdowała się na pozycjach top 10, a na niszowych często na pozycjach top 2). Przez okres kilku miesięcy zaniechałem pozyskiwania linków z swl co odbiło się stopniowym spadkiem na najbardziej interesująych mnie frazach o około 10 pozycjii, a na innych po kilka w dół. Dodać można, że strona jest już ponad 2 lata w sieci i posiada mapy (podpowiedzi wyświetlające się w wynikach wyszukiwaniach, ale nie dla wszystkich stronach, co może świadczyć o jej dobrej pozycji wyjściowej).

Jak wpływa ilość tekstu dostępnego na stronie (głównej) na pozycje w wyszukiwarce (aktualnie mam go około 6k + 10k (tekstu na czacie, którego nie jestem pewien czy google w ogóle jest w stanie przeczytać). Czy nie lepiej by było wyłączyć ten czat co napewno wpłynęło by na szybsze ładowanie się strony (co chyba też nie jest bez znaczenia)?

Kolejne pytanie może dotyczyć menu (aktualnie podzielone mam na kategorię) i wyświetlane jest około 20 linków, po rozwinięciu wszystkich kategori naraz ta liczba mogłaby wzrosnąć do okołu 150 czy ma to sens?

Wcześniej korzystałem z systemu linkme, z różnych powodów chciałbym jednak zamienić go na coś innego. I tu pytanie do Was na jaki i czy w ogóle ma sens pakować się w kolejny swl.

Czy tworzenie nowych unikalnych tematycznych stron na serwerze (innym niż stoi strona docelowa) na którym stoi już kilkadziesiąt takich stron ma jakiś sens (te same ip wszystkich stron linkujących do mojej).

Czy częsty przyrost podstron i aktualizacji wpływają na pozycję strony w wyszukiwarce.

Prosiłbym o podpowiedzi w tej kwetii, napewno w czasie dyskusji dojdzie kilka pytań.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za zainteresowanie.

lotto <- Zapraszam na moją stronę o lotto

Polski skrypt bukmachera na sprzedaż [DEMO] <- kontakt pw

Sebastian Piotrowski

Dziś SWL'ami nie powalczysz musisz zadbać o stałe linki z dobrych stron np katalogi, strony tematyczne, jak już systemy wymiany linków to stałe np www.statlink.pl, SWL możesz sobie dopalać linki do wpisów w preclach czy w katalogach.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Czesta aktualizacja strony daje dobre korzyści i linki do podstron np. jak masz coś na temat rowerów to np podstrona do jakiegos modelu to np.

www.twojadomena.pl/rowery/bmx/rowerd200.html

Kolejne pytanie może dotyczyć menu (aktualnie podzielone mam na kategorię) i wyświetlane jest około 20 linków, po rozwinięciu wszystkich kategori naraz ta liczba mogłaby wzrosnąć do okołu 150 czy ma to sens?

Jaka strona ma tyle kategorii? Na pewno nie wpływa to korzystnie na jej usability :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności