Skocz do zawartości

Geolokalizacja w Google a pozycja strony

Hicarian

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Z jednej strony przeczytałem na blogu Pawła aka "Zgred", że linkowanie z niepolskich profili negatywnie wpływa na ranking strony. Według Zgreda geo się rozjeżdża a rozwiązaniem jest podlinkowanie z mocnych polskich serwisów.

Strasznie mnie kusi bo mam listę for, blogów anglojęzycznych i chce rozpocząć linkowanie. Z tego też powodu mam pytanie. Czy wy też zauważyliście utratę pozycji w rankingu. A co wy na to, że drugi znany bloger shypyo skarżył się na to, że mu ktoś xrumerem porobił badziewne linki na zagrnicznych forach a dziś patrzę - pierwszy na hasło pozycjonowanie.

Jakie macie pod tym względe doświadczenie. Warto linkować z niepolskich stron?

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Geolokalizacja ma duży wpływ, ale nie jedyny. Przy linkowaniu z for xrumerem, czy z blogów - scrapeboxem zauważyłem "naturalność", że najpierw skaczą do góry SERPy w google.com, a później powoli to rusza również w .pl. Zatem geolokalizacja ma wpływ, ale później jest brana pod uwagę ilość, która w tym przypadku ma wpływ większy :)

dymna.jpg

No to i tak nie rozumiem geolokalizacji, bo lepsze wyniki mam w co.uk, niż .pl, a teksty są w 100% po polsku, fraza angielska :]

a jak sprawdzasz frazy ? siedząc w PL czy w UK ? i jaką te frazy maja konkurencyjność ? Należy pamiętać , że zwykły uzyszkodnik czy to z zachodu (tam z obserwacji jest znacznie więcej "upośledzonych" czy z PL nie odróżnia linków sponsorowanych od naturalnych że już nie wspomnę o wyłączaniu historii przeglądania dającej znacznie różniące się serpy ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności