Skocz do zawartości

Zmienna pozycja w google.pl

Qbol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Pozycjonuje od kilku miesięcy pewną stronę w googlach pod pewnymi hasłami :D Mój problem polega na tym, że w moich wynikach wyszukiwania strona ta zajmuje 2 miejsce pod tym hasłem, natomiast znajomy mieszkający w innym mieście, ale na terenie Polski wspomnianą stronę ma na 3 stronie wyników wyszukiwania.

Gdzie leży problem ? Czyżby google było na tyle inteligentne, że bierze pod uwagę ilość moich odwiedzin na daną stronę w wynikach wyszukiwania ?

"Donna mamma es ch*joczita."

- Tytus Bomba

wyłącz ciasteczka w przegladarce i sobie sprawdź pozycje :D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Prawdopodobnie masz ustawione spersonalizowane wyniki wyszukania, czy jakoś tak to się zwało. Po prostu krótkie pytanie, jesteś zalogowany w google, podczas sprawdzania wyników?

Tak, byłem zalogowany. Po wylogowaniu się wyniki wróciły do normy...

Czy to oznacza, że ludziom zalogowanym w google z mojej okolicy podsyła takie właśnie wyniki ? Czy to bierze może wyniki ze względu na coś innego.

"Donna mamma es ch*joczita."

- Tytus Bomba

Skuteczne pozycjonowanie w google to podstawa reklamy w internecie.

Dobre pozycjonowanie Białystok to skuteczny traffic.

Najlepsza reklama w internecie to pozycjonowanie stron w google.

zależy od przeglądarki - warto sprawdzić na kilku bo to presonalizacja wyników

Dokładnie, zawsze dobrze sprawdzić jakie wyniki są na innej przeglądarce - to taki sposób "na szybko", żeby sprawdzić jak rzeczywiście sprawy się mają.

Po przeczytaniu tego tematu postanowiłem sprawdzić jak sprawy mają się z moją stroną. Sprawdziłem jej pozycję w google pod pewną frazą w przeglądarce Mozilla Firefox (tak jak robię to zawsze) i miała 6 miejsce. Zrobiłem tak samo w Chrome i pokazała się na 5 miejscu. Po wyczyszczeniu wszystkich danych w Chrome (włącznie z historią przeglądanych stron i cookies) ku mojemu zdziwieniu było to już 4 miejsce.

Teraz przy sprawdzaniu pozycji na dane frazy w google będę sprawdzał to w dwóch przeglądarkach i (w jednej) z usuniętymi danymi :)

Zresztą już wcześniej zauważyłem że podstrona strony którą często odwiedzam znajduje się pod frazą (opisaną wyżej) dziwnie wysoko.

temat personalizacji i historii jest mi znany - ale co jeśli sprawdzam stronę rano i jest 5 a wieczorem zwykle 12 na danej frazie?

używam SeoStatmini?

czy to wariacja programu czy faktycznie skoki witryny?

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

Takie same skoki zauważyłem ostatnio względem pozycjonowanych fraz. Zauważyłem również, że jest to ściśle związane z wyszukiwaniami lokalnymi. Jedna fraza wachała mi się ciągu dnia różnie pomiędzy 4 a 8 pozycją. Wszystko w zależności od tego czy pokazywało mi miejsca na mapce czy nie. Miejmy nadzieję, że to chwilowe zawirowanie i za jakiś czas wszystko się ustabilizuje.

XRContent.com - pozwól swojemu XRumerowi generować miliony unikalnych treści codziennie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności