Skocz do zawartości

Wyświetlanie strony

H@idi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Mam poytanie dotyczące wyświetlania wyników w google. Sprawdzając pozycję programy pokazują mi domenę na 27 miejscu. Jeśli natomiast sam wpiszę frazę w google i próbuje znaleźć swoją domenę nie ma jej na tym miejscu, po przejściu do kolejnej podstrony wyświetlania i powrocie do poprzedniej moja strona już widnieje na tym miejscu.

Z czym może mieć to związek??

Dziękuję za wszelką pomoc,

Pozdrawiam

Biovert - zdrowa żywność dla diabetyków, bezglutenowców.

Być może z personalizacją wyszukiwarki. Zalogowany jesteś na swoje konto np. gmail i dodatkowo masz włączaną funkcję z lokalizacją i wyświetla lokalne wyniki nieco wyżej niż inne. Ja od jakiegoś czasu używam explorera do sprawdzania pozycji w google

https://przemeksz.pl - Lekki blog o super samochodach. Ferrari, Porsche, Bugatti i wiele innych

Miałem to samo. Teraz mam już ok po zrobieniu backapu systemu. Ale powiem ci, że każde wpisanie inaczej wygląda w każdej wyszukiwarce. Inne miałem w Operze, inne w FF a inne w Chromie. Z tego co zauważyłem to wygląda mi to na to, że poprostu Google jest w stanie wychwycić jak często wpisujesz daną frazę w wyszukiwarce i w związku z tym zamienia te wyniki. Nie mam innego wytłumaczenia na to, ponieważ trochę się z tym bawiłem i szukałem na ten temat i niczego się nie dowiedziałem. Ale spotkałem się również z kilkoma osobami, które zauważyły to samo zjawisko.

XRContent.com - pozwól swojemu XRumerowi generować miliony unikalnych treści codziennie.

Odnosnie różnicy w pozycjach to nie chodzi o linki sponsorowane, bo różnica jest taka, że raz wyświetla dajmy na to w pozycjach 21-30 a za chwilkę wogóle nie jest wyświetlana w wynikach wyszukiwania w 1 setce. Jeśli chodzi o wyniki w wyszukiwarkach to także zauważyłem, że każda z nich robi to na swój sposób, a to jak często to robię, hmmmm. Wydaje mi się, że nie ma to za bardzo wpływu bo dajmy na to raz dziennie wpisuje to frazę i mnie nie ma a za chwilkę jestem. A najdziwniejsze, że programy sprawdzające frazę widzą ją jakby była :D

Biovert - zdrowa żywność dla diabetyków, bezglutenowców.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności