Skocz do zawartości

adsense-nowe warunki

lovemole

Rekomendowane odpowiedzi

... bo w statystykach macie doliczone wyświetlenia

banera od referrali. Oczywiste chyba? ;]

... albo Was nie rozumiem :]

ta druga opcja :P

normanos, a teraz otwórz listę wsyzstkich kanałów wg miesiąca-listopad i policz ilość wyświetleń na kalkulatorze. Czy wartość jaka Ci wyszła zgadza się z sumą podaną przez Google? ;)

Googel powinien automatycznie tworzyć nowy kanał Referals i byłoby po krzyku

tak, wartości sie zgadzaja ale wlasnie chodzi o ten kanal referals. bo teraz jest zupełnie bez sensu. 2x wzrot rozbity po przypadkowych kanalach? no bo u mnie nie ma wzrostu tylko na kanalach zwiazanych z dana strona z referalem (nie womiac o tym, z enie mam kanalow url tylko po id). ale te statsy nigdy nie byly dokladne. zawsze to byla prowizorka.

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

czytałem ale na zadane pytanie nie ma odpowiedzi.

"QUOTE(szy @ 7.11.05 - 11:09)

... bo w statystykach macie doliczone wyświetlenia

banera od referrali. Oczywiste chyba? ;]

... albo Was nie rozumiem :]"

Z tego co zauwazł\yłem to mechaniznm jest taki:

Wyświetlenia strony Kliknięcia CTR strony eCPM strony (Koszt za tysiąc) [?] Zarobki

- sekcja z boksami

a niżej:

Kliknięcia CTR Sign-ups Konwersje [?] Zarobki

Więc wynika, że google chciało również zrobić coś na wzór boksów i tam gdzie jest przycisk z "linkiem referującym" Chciało nam do tego zrobić takie same statystyki .. ale narazie część (liczba) wyświetlen buttona z linkiem referującym jest dodawana do liczby wyświetleń boksów.

Pytam się tylko czy ktoś pisał do obsługi i czy dostał jakąś odpowiedź w tej sprawie.

Wiem, że dużo jest "krzaków" w polskich kontach (systemie obsługi konta): nie działające linki, troche po polsku troche po angielsku, Zarejestruj sie zamiast zaluguj itd...

Poprostu jestem bardzo ostrożny z kontem i nie chce zeby obsługa dziwnie spojtrzałana moje konto, że nagle mam 2x więcej wyświetleń i że coś kombinuje. Nie chce z drugiej strony słać maila odrazu w tej sprawie bo teraz ten problem jest powszechny więc nie chce zapychać ich skrzynek z tym pytaniem, jeśli ma ktoś jakieś informacje na ten temat jak jest z tą sprawą to byłbym wdzięczny.

Pozdro..

hehe, udało mi się przyłączyć tu posty z innego wątku - fajne to IPB :)

ale do rzeczy, novy* - w wątku który własnie usunąłem wuel dał Ci wyraźnie do zrozumienia że w tym toczy się już dyskusja na temat nowej usługi w Adsense i aby zachować porządek tu należało ją kontynuować

Skoro przeczytałeś go uważnie napewno zauważyłeś że mamy identyczną sytuację jak Ty i wcale się nią szczególnie nie przejmujemy. Bug wynika z "wirtualnego kanału", tzn najwyraźniej do statystyk dobowych doliczane są wyświetlenia reklamy Referal. Nie wszyscy mają dokładnie 2 x więcej bo nie wszyscy wstawiają reklmę dokładnie tam gdzie widnieje reklama kontekstowa Adsense. Jesli od dobowej wartości odejmiesz sumę poszczególnych kanałów otrzymasz ilość wyświetleń reklamy Referala

Jeśli tak bardzo Cię martwi zaistniała sytuacja i masz ochotę to napisz do Google i podziel się później z nami odpowiedzą jaką dostaniesz.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności