Skocz do zawartości

Cpmprofit - Czy warto ?

Skr3czu

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie program partnerski spadł o 90%. Ogólnie zarobki spadły o 25% ;)

U mnie to samo... nie wiem jak u was ale u mnie wyglądało to tak podam przykład. Długo przed awarią średnio miałem 100 odsłon +/- parenaście odsłon. Potem tuż przed awarią miałem ich już 70/80 mimo że ruch i ilość UU cały czas sie zwiększa ale ok. Potem była awaria i deklarowane przez firmę " podwójne napliczanie ", tylko że podczas tego napiczania liczyłem przynajmniej na 150-160 odsłon a było ich raptem 100 w porywach do 120. Teraz znów, odsłony spadły, tym razem do 60/70. Mimo że ilosć UU cały czas się zwiększa dość systematycznie... Oczywiście nie twierdzę że oszukują, oczywiście że NIE, nie chciałbym nikogo tu oskarżać. Po prostu czasami zastanawiam się jakie czynniki tak na prawdę brane są pod uwagę... To mnie najbardziej interesuje :P

• Odpowiedzi 131
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Po prostu czasami zastanawiam się jakie czynniki tak na prawdę brane są pod uwagę... To mnie najbardziej interesuje
Jakiś capping ? To jest ilość wyświetleń gotowej reklamy, a nie ilość ogólnych odsłon strony z kodem.

Webmastering, kodowanie & programowanie

Więcej informacji na moim profilu

Zapraszam na PW

To oczywiste że na każdego unikalnego użytkownika jest nałożony " limit wyświetleń reklamy ". Miałem na myśli że prócz " oczywistych oczywistości " takich jak :

Miejsce umiejscowienia reklamy/banera ( im wyżej tym lepiej )

Rodzaj banera ( 300x250 jest " podobno " najlepiej naliczany )

Ewentalne kliknięcie ( jeśli ktoś kliknie są naliczane dodatkowe punkty )

i oczywiście to o czym pisałem Ja i wielu moich poprzedników " UU ".

Pisząc to miałem na myśli czy prócz w/w czynników jest coś jeszcze. Sam jestem ciekaw co tak na prawdę o tym decyduje. Wątpie by był to dobry lub zły dzien właściciela... ;)

PS. Masz rację jesli banner/reklama się nie " załaduje " to odsłona nie zostanie zliczona.

Blue, nie wiem, czy cię dobrze zrozumiałem, ale przy podwójnym naliczaniu odsłony były wyświetlane normalnie. To punkty były podwajane. A że nie wiadomo, jaka jest stawka za jedną odsłonę/klik, to CPM mógł sobie dowolnie szastać punktami. Ja zaobserwowałem wzrost punktowy, choć czasem miałem 40k punktów, a czasem 15, przy niezmiennych 5k odsłon.

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Swoją drogą CPM ostatnio zaczął wyjątkowo niefajne reklamy publikować. Półnagie kobiety na portalu o grach...

Takie reklamy sa najlepsze ;) CTR skacze jak szalony, kazdy geek klika ;)

U mnie sprawdza sie calkiem spoko. Teraz zdjalem cpm i testuje adkontekst, ale na cpm znacznie lepiej wychodzilem. Zobacze jak wypadnie po calym tygodniu testow.

Daj znać gdzie testujesz (może być na PW) - może podpowiemy co zoptymalizować, żeby było lepiej:)

Dział Wydawców Adkontekst ( kontakt: wydawcy (at) adkontekst.pl ) | blog Wydawców: https://optymalizuj.adkontekst.pl

Co do alternatyw:

testowałem eCPM :) Reklamy tam spowalniają ładowanie strony (choć może istnieje taki skrypt do niezależnego ładowania strony i ich skryptu, ale ja nie będę cały dzień go szukał - oni powinni go dać), a zarobki są mniej więcej takie same. Jeżeli chodzi o tematykę gier to mi dopasowywało bardzo dobrze reklamy tematyczne, co w CPMProfit jest rzadsze (może ich pula jest mniejsza). Statystyki o niebo lepsze w ecpm, ale ta szybkość ładowania strony jest nie do przejścia dla mnie :) Na ecpm jest też wyższy próg wypłat, ale to chyba nie jest problem.

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

. Do tego firma ta notorycznie odrzuca wszystkie strony jakie zgłaszam. To już nie tylko jakieś spamy, a także wartościowe strony.
Serio?

Warezy, zapleczówki, precle, katalogi, i wszystko inne śmiało przyjmuja.

Webmastering, kodowanie & programowanie

Więcej informacji na moim profilu

Zapraszam na PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności