Skocz do zawartości

Cpmprofit - Czy warto ?

Skr3czu

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie to z 500-1200 wyświetleń, gdy banner był w sidebarze dziennie wychodziło ok. 20-25gr, a po przeniesieniu do stopki ok. 15gr dziennie. Nie są to wielkie kwoty, ale strona jest dopiero w trakcie rozruszania. Nie wiem w jaki sposób są wyliczane punkty, ale osobiście ciekawi mnie skąd takie różnice w naliczaniu punktów gdy przy 450 wyświetleniach i 0 klikach mam ~1450 pkt, a 9 dni póżniej przy 1200 wyświetleniach i 0 klikach ~1500 pkt.

Ogólnie póki co wrażenia są w miarę dobre ;) (z małymi wątpliwościami)

• Odpowiedzi 131
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Punkty chyba naliczane są także w zależności od tematyki. Przykładowo, w jednej branży za sporo wyświetleń bannera mam załóżmy 2k punktów, a w innej za mniejszą ilość odsłon, sporo mniejszą 2x więcej punktów. Ogólnie najgorzej u mnie punktowane są katalogi, w stosunku zatwierdzone odsłony - punkty.

Punkty chyba naliczane są także w zależności od tematyki.

E tam. Wczoraj z jednego z serwisów za 5k odsłon miałem 4k punktów. Dzisiaj po 200 odsłonach mam już 1,5k punktów. Serwis się nie zmienił, położenie bannera też ;) Naliczają jak chcą i tyle :P

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Hmm,

Z Cpm to właściwie nigdy nie miałem najmniejszego problemu jeśli chodzi o zgłaszane witryny.

Wszystko co dodawałem nigdy nie zostało odrzucone, chyba, że w ostatnim czasie kryteria się zaostrzyły.

Podobnie jak większość nie ogarniam liczenia przez nich punktów, dlatego też po prostu tego nie śledzę :)

Bardzo mocno spadły mi stawki w ostatnim czasie...

Rok temu miałem średnio 3 punkty za odsłonę, teraz około 1.3 punkta (na tych samych witrynach, w tym samym miejscu).

W tym momencie mogę śmiało stwierdzić, że eCPM ma lepsze stawki.

Przeczytałem ten wątek i bardzo mnie zniechęciliście stawkami jakie podajecie, ale mimo wszystko postanowiłem spróbować. Po pierwszym dniu mam średnio ponad 11 punktów za odsłonę i zarobki 20x większe niż baner adsense tej samej wielkości i w tym samym miejscu. To jakiś bonus dla nowej strony i mam w najbliższym czasie spodziewać się spadków, czy też stawki naprawdę różnią się tak ekstremalnie?

Punkty zależą od klików i leadów. Gdy ich nie ma, każde następne odsłony w danym dniu dają mniej punktów niż poprzednie. Kliknięcia i leady podbijają wartość następnych odsłon na jakiś okres czasu. Te drugie zapewne bardziej. Ot cała tajemnica. Dlatego na katalogach i preclach wyświetlających reklamy tej sieci dużo się nie zarobi. Na normalnych stronach rozrywkowych (pod nie najbardziej się chyba nadaje ta sieć) zarobki są całkiem przyjemne. Takie są moje obserwacje i wnioski.

• 1 miesiąc temu...
Z CPMProfit przy takim ruchu będziesz miał około 60zł m/c

Ja polecam ci Binlayer w m/c powinieneś mieć pewnie kolo 100zł

binlayer.com Nie warto zasłania całości strony dostaje się spam gratis w postaci okna otwierającego się po zamknięciu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności