Skocz do zawartości

Wizytówka miejsca a pozycja strony

Piuro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkie, pytanie dosyć proste ale w necie znalazłem tylko jakieś strzępki informacji.

Czy pozycja strony ma wpływ na pozycje wizytówki miejsca (z google maps)?

Dlaczego pytam?

Założyłem sam wizytówkę miejsca, a później zleciłem pozycjonowanie strony dla tej samej frazy,

teraz wizytówka jest na pierwszej stronie google a pozycjonowana strona na drugiej,

osoba która ją pozycjonuje twierdzi że to jej zasługa i liczy tą pozycje wizytówki jako pozycjonowanej strony,

czy ma do tego prawo?

Dodam że wizytówka jeszcze przed rozpoczęciem pozycjonowania radziła sobie całkiem nieźle tzn. oscylowała wokół 1-3 strony w google.

Na koniec jeszcze pytanko czy jest to możliwe żeby i wizytówka i pozycjonowana strona były na pierwszej stronie w google?

(czytałem gdzieś że algorytmy googlowe pilnują jakiś proporcji żeby np na pierwszej stronie było zbyt wiele odnośników do danej strony... prawda to)

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam

Istnieje możliwość powiązania przez Google pozycjonowanej strony z mapką, ale muszą być spełnione odpowiednie warunki. Ale czy u Ciebie zostało to wykorzystane, ciężko powiedzieć na tej ilości danych co podałeś.

Skuteczne pozycjonowanie w google to podstawa reklamy w internecie.

Dobre pozycjonowanie Białystok to skuteczny traffic.

Najlepsza reklama w internecie to pozycjonowanie stron w google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności