Skocz do zawartości

Kilka pytań o SEO

Twist

Rekomendowane odpowiedzi

Przejdę od raz do rzeczy

1. Czy lokalizacja <h1> ma znaczenie? Czytałem, że im bliżej 1 linijki kodu tym lepiej, czy to prawda?

2. Czy zaplecze trzymam na hostingu o jednym IP to siła linków jest słabsza? Jeśli tak to jak bardzo?

3. Czy frazy kilkuwyrazowe są przemienne? Tzn jeśli linkuje anchorem "Ciastka czekoladowe" to ma to jakiś wpływ na "Czekoladowe ciastka"?

4. Czy jeśli z jednej domeny wychodzi więcej niż jeden link to te kolejne mają znaczenie? Jak to jest z podstronami?

5. Jeśli pozycjonuje frazę "ciastka", to czy ma to wpływa na frazę "ciastak czekoladowe"? Jeśli np. jestem top1 na "ciastka" to jaka jest szansa ze bede w top 10 na "ciastak czekoladowe"?

6. Czy domeny ".tk" nadają się na zaplecze?

7. Czy linki z darmowych hostingów (np. XXX.yoyo.pl) są warte cokolwiek? Czy sa dużo słabsze od "normlanych"?

Na większość tych pytań mam swoja teorię, ale zawsze lepiej zapytać kogoś bardziej doświadczonego :)

Pozdrawiam

1. Ma znaczenie i to duże. Umieść w nim główną frazę.

2. Tak. Podobno dużo.

3. Tak.

4. Mają znacznie o ile mają inny anchor i prowadzą do innej podstrony.

5. Tak ma wpływ. Łatwiej Ci będzie wypozycjonowac wte4dy ciastka czekoladowe.

6. Raczej mniej wartościowe. Polecam regionalne i funkcjonalne.

7. Jeśli strona jest silna to nie ma znaczenia na czym stoi i link z niej również jest silny.

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

6. Czy domeny ".tk" nadają się na zaplecze?

7. Czy linki z darmowych hostingów (np. XXX.yoyo.pl) są warte cokolwiek? Czy sa dużo słabsze od "normlanych"?

W obu tych przypadkach największym problemem jest to, iż te domeny nie są Twoje.. .tk albo hosting się na Ciebie obrażą, złamiesz ich regulamin czy coś tam innego, zabiorą Ci domenę i praca poszła na marne. Zjawisko to głównie występuje przy domenach .tk, o których już słyszałem sporo historii, iż po prostu były one odbierane użytkownikom (wszystko zgodnie z regulaminem .tk). Tak jak pisał tjay99 polecam zakup domeny regionalnej (np. .waw.pl, .elk.pl itp.). Dużo nie kosztują a przynajmniej masz do nich pełne prawo; wyrzucą Cie z jakiegoś powodu z hostingu (lub będzie on po prostu słaby i sam będziesz chciał go zmienić) to w ciągu kilku godzin przerzucasz wszystko na inny serwer, zmieniasz dns'y i zaplecze działa dalej.

1. Ma.

2. Bardzo. Nie oplaca sie tworzyc zaplecze na i IP. Przykład: mam kilkanaście stron firmowych na jednym hostingu. Linki ze stron praktycznie nie dają mocy.

3. Jakiś ma ale trzymaj sie wybranych fraz. Wybrałeś fraze AX to nie linkuj 50%AX 50%XA - nie opłaca się.

4. Mają.

5. oczywiście. Z założenia najlepiej byłoby skupic się na frazie jednowyrazowej. Przełożenie w różnych wypadkach różne.

6. Nie olej je.

7. jak kolega wyżej:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności