Skocz do zawartości

PageRank 10/10

mrkiniu

Rekomendowane odpowiedzi

co do stron zagranciznych z moejgo kregu zainteresowan, co maja PR>=6

przecietna taka strona:

1. sa w necie od kilku lat,

2. zwykle brak, albo kilka linkow zewnatrznych, do tej samej tematyki,

3. maja mocne linki ze stron z tej samej tematyki,

4. tysiace innych linkow z roznorakich zakatkow swiata,

5. ale i czesto jest tylko kilkaset linkow, patrzy: punkt 3

6. no i tyle.. nie sa pozycjonowane, wszystko naturalnie...

ad.4 jeśli link jest nie powiązany tematycznie daje niewiele, ale jeśli strona jest w innym języku lub innej domenie to wogule strona dostaje kopa w dół

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

... ale jeśli strona jest w innym języku lub innej domenie to wogule strona dostaje kopa w dół

102084[/snapback]

W takim wypadku łatwo byłoby depozycjonować konkurencje, nie wydaje mi się żeby język strony czy domena ma jakiekolwiek znaczenie.

Oczywiście jeśli strona jest w innym języku goglarka może zaliczyć taki link do linków ze stron niepowiązanych tematycznie co wpływa na jego wartość.

co do stron zagranciznych z moejgo kregu zainteresowan, co maja PR>=6

przecietna taka strona:

A ja zdobyłem jedno PR6, głównie dzięki rotacyjnym linkom, ale za to waga była niezła. ;)

Inne PR6, jakie mam to można powiedzieć, że zgodne z tym co napisałeś, chociaż są to stosunkowo młode domeny.

@stwor, mowimy o stronach w jezyku angielskim, no wiec jaka niezgodnosc jezyka? czyli kodowania...

z tego co losowo sobie dla opisywanej strony przejrzalem, to na te 6 stron to tylko jedna miala napisane w meta jakies kodowanie (akurat 'nasze' iso), reszte to zwykle samo title...

naturalnie wstawiane linki, nawet te 'nie mocne' sa w wiekszosci zgodne z tematyka strony - tj. gdzies tam na tej stronie znajduja sie frazy nas interesujace...

jednak nie jest to to samo jak na stronach gdzie te frazy sa w title, meta, anchorze, itd...

@michal, Twoje strony sa nieprzecietne :)

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności