Skocz do zawartości

czy watro płacić za wpis w takim katalogu?

damcar

Rekomendowane odpowiedzi

dziękuję serdecznie za odpowiedzi.....

no to znalazł jelenia w mojej osobie - dodałem tam wpisy bo już nie mam skąd brać nowych seoków z list mara

pozdrawiam

No wręcz zaskakujący marketing ma sełokatalog, że ludzie dodają tylko do tych katalogów ;) Co, inne są mniej wartościowe?

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Mało jest seokatalogów, które dostały bana. Między innymi rocky77 www.mx.com.pl ?

PS. najzabawniejsze, że nadal jest płatny ;)

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Problem jest nieco bardziej złożony niż się wydaje. Są osoby które dodają wpis aby poprawić pozycję w wyszukiwarce, są i tacy dla których ważny jest wzrost PR który nadal traktowany jest jako wyznacznik wartości strony.

Patrząc na BL warto zwracać uwagę nie tylko na ilość ale i jakość podlinkowania. Site mają większy katalogi darmowe (czasami zwykłe śmietniki) niż wartościowe katalogi płatne.

Koszt rzędu kilku złotych może wydawać się sporym wydatkiem ale za link na stronie głównej Onetu trzeba zapłacić min. 12 tys. zł za dzień i nikt nie narzeka.

Dla mnie osobiście, jeśli katalog nie istnieje 2 latka, to 0,50 zł netto nie mam zamiaru wydawać. Po tylu banach na sełokatalogi tylko się utwierdziłem z tym przekonaniem. BL łatwo zrobić, wystarczy parenaście tysięcy punktów w rotacyjnych i po 2-3 miesiącach masz już 10k ich, jeśli już to site katalogu coś tam jeszcze pokazuje. Z powodu braku updatu PR, niestety ale już nie ma co na niego patrzeć.

Ogólnie rzecz biorąc jeśli ktoś nie ma co robić z pieniędzmi, to niech dodaje do takich katalogów, ja osobiście wolę wydać na domenę regionalną 4 zł, postawić zapleczówkę, niż płacić za wpisy do katalogów bez żadnej pewności, że katalog przeżyją 2 lata bez bana.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności