Skocz do zawartości

Pozycjonowanie zaplecza - ma sens?

fotolukasso

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy nowe zaplecza powinny być pozycjonowane (tj. w katalogach i precelkach powinienem umieszczać anchory) na takie same frazy co strona główna (ta pozycjonowana).

Bardzo proszę o opinie - dziękuję z góry.

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

Tak tak, rozumiem że trzeba je nieco "podpompować' z tym że czy ma sens pozycjonowanie zaplecza na tę samą frazę co strona?

tj. czy moje zaplecza powinny też mieć anchor z fotografią?

Wydaje mi się że to ma sens bo ktoś kiedyś pisał że tematyczne zaplecza dają dużo więcej mocy niż po prostu linki wychodzące ze strony o zupełnie innej branży.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Tak tak, rozumiem że trzeba je nieco "podpompować' z tym że czy ma sens pozycjonowanie zaplecza na tę samą frazę co strona?

Możesz, ale nie musisz.

Wydaje mi się że to ma sens bo ktoś kiedyś pisał że tematyczne zaplecza dają dużo więcej mocy niż po prostu linki wychodzące ze strony o zupełnie innej branży.

Liczą się linki i taka jest prawda. Tematyczność też jest prawdopodobnie istotna, ale nikt nie zrobił jeszcze wiarygodnych testów (a w ogóle?) dotyczących siły przekazywanej przez stronę tematycznie powiązaną z docelowym adresem w konfrontacji do niepowiązanej.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

czyli nie ma się co spinać na strony dotyczące fotografii lub wesela tylko pisać to o czym na bieżąco mogę np: jakiś lokalny mini portal informacyjny i dodawać tam newsy na bieżąco? a z tamtą linki do strony pozycjonowanej?

Przykład:

- zaplecze A tematyczne : 3k BL'ek jakości X

- zaplecze B nietematyczne: 5k BL'ek jakości X

Które lepsze? B, tematyczność zepchnąłbym na drugi plan, ale jeśli masz okazję, siłę i chęć możesz budować witrynę tematycznie powiązaną, nie zaszkodzi.

czyli nie ma się co spinać na strony dotyczące fotografii lub wesela tylko pisać to o czym na bieżąco mogę np: jakiś lokalny mini portal informacyjny i dodawać tam newsy na bieżąco?

Tak jest. Buduj takie zaplecze, które nie będzie dla Ciebie ciężarem, poruszaj się w tematyce, w której swobodnie się czujesz i możesz ją rozwijać. Wiesz, że będzie Ci łatwiej stworzyć portal informacyjny? Postaw właśnie taki, nie rób na siłę tematycznej strony, jeśli wiesz, że musiałbyś poświęcić jej o wiele więcej czasu na rozwój/budowę.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności